Plaatsvervangend griffier

Werkgever
Gemeente Capelle aan den IJssel
Plaats
Capelle aan den ijssel
Regio
Zuid-Holland
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
5-10 jaar, > 10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

De organisatie
Capelle, Top voor elkaar! We werken resultaatgericht en voelen ons medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van leven en werken in onze stad. We zijn trots op onze prestaties en willen tot de top van Nederland behoren. Een professionele en daadkrachtige organisatie waar Capellenaren graag een beroep op doen, het bestuur op kan bouwen en medewerkers trots op zijn. Wil je daar met ons aan werken?
 
Plaatsvervangend griffier

36 uur per week
 
Waar kom je te werken
De gemeenteraad wordt ondersteund door de griffie. Kerntaken van de griffie zijn advies en bijstand, procesmanagement, het ontwikkelen, innoveren en bewaken van procedures en de logistieke ondersteuning van de raad. De griffie is een hardwerkend en enthousiast team dat bestaat uit de griffier, de plaatsvervangend griffier, een raadsadviseur, een communicatieadviseur en twee managementassistentes. De gemeenteraad bestaat uit 33 raadsleden en is deze raadsperiode verdeeld over 9 fracties.

De functie

 • Je adviseert en ondersteunt de gemeenteraad en bent secretaris van een van de raadscommissies.
 • Je stemt af met collegeleden en de gemeentelijke organisatie. Je adviseert de raad en burgers over procedures en betrokkenheid van de raad bij onderwerpen.
 • Je bent verantwoordelijk voor procesontwerp en procesregie van onderwerpen die door de raad geagendeerd zijn en de (complexe) dossiers. Ook draag je bij aan de positionering van de raad.
 • Je bent de tweede 'man' binnen de griffie, sparringpartner voor de griffier, de raadsadviseur en de raadsleden. In voorkomende gevallen vervang je de griffier.
 • Je geeft samen met de griffier mede inhoud aan een goede afstemming tussen de verantwoordelijkheden van de raad en die van het college.
 • Je bent, onder eindverantwoordelijkheid van de griffier, belast met het opstellen van adviezen over gemeenrechtelijke en procedurele zaken verband houdend met raads- en commissievergaderingen.

Wij vragen:

 • Academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur een (bestuurlijk) juridische afgeronde opleiding.
 • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • Minimaal 7-10 jaar ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving, bij voorkeur (deels) op een griffie.
 • Een visie op- en aantoonbare kennis van het lokaal bestuur en de ontwikkelingen daarin.
 • Een stevige persoonlijkheid die proactief en gedegen bijdraagt aan het functioneren en positioneren van de gemeenteraad en die pragmatisch en direct kan inspelen op veranderende situaties.
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en een scherp analytisch vermogen.
 • Flexibel qua werktijden, waaronder het werken in de avonduren.
 • Aanpassingsvermogen, je moet snel kunnen schakelen in werkwijze en in je opstelling als de situatie daarom vraagt.

 
Wij bieden
Schaal 13 functioneel, max. € 5837,- per maand bij een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van ervaring. Daarnaast heb je eigen regie op de inzet van 16,3% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuzebudget. Ook bieden we de mogelijkheid om ADV op te bouwen. En natuurlijk zijn er ontwikkelingsfaciliteiten.

Meer informatie en solliciteren
Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Thea de Mik, griffier, telefoon (010) 2848180/06-51714434. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Biemla Saktoe, administratief medewerker P&O, telefoon (010) 2848303.
 
De eerste gesprekken staan gepland op maandag 8 mei 2017 vanaf 11.00 uur. De tweede gesprekken staan gepland op dinsdagavond 23 mei vanaf 20.00 uur. Bij deze laatste gesprekken zijn raadsleden aanwezig. Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.
 
Tot 26 april 2017 kun je je sollicitatie en cv insturen via het online sollicitatieformulier. Richt je sollicitatie aan Senior P&O adviseur Korstiaan Hoogvliet.

Als ambtenaar heb je een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom vragen we voor iedere nieuwe collega een Verklaring Omtrent het Gedrag aan en legt iedere nieuwe medewerker aan het begin van de aanstelling de ambtseed/belofte af.
 
Wil je meer informatie over het werken in (en) de gemeente, kijk dan op onze site www.capelleaandenijssel.nl.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. 

Contactgegevens

Thea de Mik

Solliciteer op deze vacature


 

Gemeente Capelle aan den IJssel

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.