Juridisch adviseur met HRM hart

Werkgever
Provincie Overijssel
Plaats
Zwolle
Regio
Overijssel
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Juridisch adviseur met HRM hart
locatie: Zwolle, 36 uur per week

Wat ga je doen?
Als Juridisch adviseur adviseer je het management en de HR adviseurs over de uitvoering en toepassing van arbeidsrechtelijke regelingen. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling, actualisatie en uitvoering van (arbeidsvoorwaardelijk) beleid. Bij ingewikkelde casuïstiek treed je op als eerstelijnsadviseur.

Je opereert binnen het team Personeel & Organisatie. Je analyseert en doet aanbevelingen vanuit juridisch perspectief, maar weet daarbij altijd de koppeling te leggen naar HRM-beleid. Juridische vraagstukken weet je te vertalen naar hanteerbare oplossingen.

Samen met je collega’s sta je aan de lat voor (bijvoorbeeld) de interne implementatie van de normalisering van de rechtspositie van ambtenaren en andere initiatieven waarbij sprake is van overgang van werkzaamheden naar externe partijen. Dat betekent dat je soepel kunt manoeuvreren als het gaat om besluitvormingsprocessen, bevoegdheden, medezeggenschap en de politiek.

In voorkomende gevallen vertegenwoordig je de werkgever bij bezwaar- en beroepsprocedures of treed je op als adviseur met betrekking tot de rechtspositie van bestuurders.

Het team Personeel & Organisatie bestaat uit 18 enthousiaste collega’s. Het team is onderverdeeld in het cluster rechtspositie en arbeidsvoorwaarden, de Inzetdesk voor inhuur van extern personeel en het cluster HR. Als juridisch adviseur werk je samen met drie andere collega’s in het cluster rechtspositie en arbeidsvoorwaarden. We zoeken een collega voor 36 uur per week.

Wat breng jij mee?
Als Juridisch adviseur ben je het juridisch geweten van de organisatie op rechtspositioneel gebied. Je bent vlijmscherp op details, maar verliest het organisatiebelang niet uit het oog. Je bent uitstekend in staat het management in positie te brengen als het gaat om juridische vraagstukken. Je weet je advisering overtuigend en helder over te brengen, zowel in woord als op schrift. Verder heb je:

  • een afgeronde academische opleiding rechtsgeleerdheid (master / doctoraal);
  • ruime ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Vanwege de ontwikkelingen in het kader van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren is het hebben van actuele kennis van zowel het ambtenarenrecht als het arbeidsrecht een pre.
  • Je bent een teamplayer met analytisch vermogen en bovenal oplossingsgericht. Vanzelfsprekend ontbreekt het je niet aan humor en een gezonde dosis relativeringsvermogen.


Wat bieden wij?
Jij krijgt voor deze functie - afhankelijk van je ervaring - een salaris van minimaal € 3.245,41 en maximaal € 4.636,33 (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 21% van je jaarsalaris waar o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf - binnen grenzen - wanneer en waarvoor je het budget inzet.

De provincie Overijssel staat voor een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Wij zijn een moderne werkgever met betrokken, ondernemende en vakkundige medewerkers. Werken op basis van je talenten vinden wij belangrijk, daarom wordt je takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen. Samen met je collega’s werk je binnen een informele werksfeer waar je ook kunt flexwerken.

Over de eenheid
Je gaat aan de slag bij de eenheid Bedrijfsvoering, een van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. Je collega’s daar zijn professioneel, betrokken en trots op hun vak en vakkennis. Elke dag zorg je er samen voor dat de organisatie kan worden bestuurd. Zo kunnen de collega’s van andere eenheden zich optimaal op de uitvoering van de provinciale kerntaken richten.

Geïnteresseerd?
Je sollicitatie inclusief motivatiebrief en uitgebreid curriculum vitae verwachten wij vóór 4 september 2017 via het online sollicitatieformulier

Voor in je agenda:
20 september 2017: 1e ronde sollicitatiegesprekken.
21 september 2017: 2e ronde sollicitatiegesprekken.
26 september 2017: 3e ronde sollicitatiegesprekken.

Procedure
Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team. Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Simon Collenteur, teamleider Personeel & Organisatie op 038-499 9063.

Handige links
Meer informatie over de provincie Overijssel.
Meer informatie over solliciteren bij de provincie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contactgegevens

Simon Collenteur

Solliciteer op deze vacature


 

Provincie Overijssel

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.