Medewerker Hoogwaardige Handhaving

Werkgever
Werk en Inkomen Lekstroom
Plaats
Nieuwegein
Regio
Utrecht
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000, € 2.000 - € 3.000
Opleidingsniveau
HBO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Parttime, Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) is de uitvoeringsorganisatie voor werk, inkomen en schuldhulpverlening voor de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen. Vanuit het stadshuis in Nieuwegein werken we hard aan de doorontwikkeling van onze jonge organisatie. Daarvoor hebben we mensen nodig die gedreven en toegewijd zijn en de handen uit de mouwen steken. WIL biedt je volop mogelijkheden om daarbij ook jezelf verder te ontwikkelen. In onze dienstverlening stellen wij de klant centraal. Ter versterking van de afdeling Handhaving zoeken wij een enthousiaste en daadkrachtige:

Medewerker Hoogwaardige Handhaving
(32-36 uur per week)

Bij Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) geloven wij dat de kracht van mensen de sleutel is tot meedoen in deze maatschappij. Want wie meedoet, kan gericht vooruit. Wij geven gerichte ondersteuning aan diegenen die dat écht nodig hebben. WIL begeleidt mensen naar werk, geeft inkomensondersteuning, voert minimaregelingen uit en biedt schuldhulpverlening aan inwoners van de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen.

Door mensen te helpen naar vermogen mee te doen in de maatschappij, willen we sociale uitsluiting, armoede of schulden voorkomen. Inkomensondersteuning of een uitkering is geen blijvende oplossing, maar soms nodig om weer stappen vooruit te kunnen maken. Wij zetten erop in om mensen zo snel mogelijk te laten opveren uit het financiële vangnet, zodat ze weer op eigen benen kunnen staan.

Wat houdt de functie in?
Als Medewerker Hoogwaardige Handhaving zorg je voor het terugdringen van oneigenlijk gebruik van publieke gelden. Je ziet toe op en controleert of er sprake is van correcte naleving van beleid-, wet- en regelgeving.

Wat zijn je werkzaamheden?
Als Medewerker Hoogwaardige Handhaving:

  • ben je verantwoordelijk voor het rechtmatig en effectief verstrekken van uitkeringsgelden en verricht kwalitatief hoogstaand bestuursrechtelijk onderzoek naar rechtmatigheid en verstrekking daarvan. Je maakt daarvoor een tactisch uitvoeringsplan, gebruikt geautomatiseerde systemen, je verzamelt in het kader van de onderzoeken alle relevante gegevens en voert een dossieranalyse uit;
  • zet je in samenwerking met collega’s diverse onderzoeksmiddelen in. Je voert confrontatiegesprekken, bent in staat op een professionele wijze een huisbezoek, waarnemingen ter plaatse te verrichten en getuigen te horen. Je bevindingen leg je vast in een advies-rapportage;
  • maak je gebruik van je bevoegdheden als toezichthouder;
  • werk je nauw samen met je collega’s uit verschillende sociale domeinen en je naaste collega’s;
  • voer je werkzaamheden (waaronder ook themacontroles) uit voor zowel de poort als via het lopende bestand;
  • ondersteun, begeleid en adviseer je de collega’s van andere afdelingen op het gebied van fraudealertheid, fraudesignalering, fraudebestrijding en fraudepreventie;
  • zijn je werkzaamheden ook buiten reguliere arbeidstijden.


Wie zoeken wij?
Als Medewerker Hoogwaardige Handhaving bij Werk en Inkomen Lekstroom pas je binnen de WIL cultuur: je bent gedreven, oprecht en toegewijd aan onze klant en organisatie. Je bent oplossingsgericht en bereid om verder te kijken dan je eigen domein.

Je beschikt over minimaal hbo-werk- en denkniveau (bijvoorbeeld een afgeronde opleiding Sociaal Juridisch Dienstverlening) en hebt relevante kennis van de Participatiewet/Algemene Wet Bestuursrecht en regelingen met inkomensafhankelijke componenten. Daarnaast heb je minimaal 4/5 jaar werkervaring als Medewerker Hoogwaardige Handhaving, Sociaal Rechercheur of Fraudepreventiemedewerker.

Door de aard van de werkzaamheden en de hierbij behorende contacten, is er een verhoogd risico op (verbale) agressie. Je bent daarom een zelfverzekerde en ‘stevige’ persoonlijkheid, die door passende communicatie weet te overtuigen en vertrouwen te winnen. Verder ben je zelfstandig, besluitvaardig en sterk in oordeelsvorming en conflicthantering.

Wat bieden we?
Je vervult een uitdagende baan in een relatief jonge organisatie, die volop in ontwikkeling is. WIL kent goede ontwikkelmogelijkheden en prima arbeidsvoorwaarden conform de CAR-UWO. De functie is ingedeeld in schaal 9. Afhankelijk van je kennis en ervaring bedraagt je salaris minimaal € 2527, - en maximaal € 3712, - bruto per maand op basis van een fulltime werkweek (36 uur). Naast een bruto maandsalaris ontvang je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage en 2 bovenwettelijke verlofdagen in de vorm van een Individueel Keuzebudget (IKB). Je bepaalt zelf hoe en waaraan je het IKB wilt besteden. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Omzetting in een vaste aanstelling na deze periode is afhankelijk van functioneren en organisatieomstandigheden.

Hoe ziet de procedure eruit?
De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken met onze selectiecommissie. De data waarop deze gesprekken worden gepland, zijn momenteel nog niet bekend. Hierover volgt later meer informatie.

Is deze functie jou op het lijf geschreven?
Stuur dan vóór 24 augustus 2017 je cv en motivatiebrief onder vermelding van 'Medewerker Hoogwaardige Handhaving' ter attentie van dhr. Ramedan naar sollicitaties@wil-lekstroom.nl. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Ahmed Ramedan, Senior Medewerker Hoogwaardige Handhaving, op 030 - 7022 368.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Dominique Roost, HR adviseur, via 030 – 7022 373. Mailen kan ook naar sollicitaties@wil-lekstroom.nl, of kijk op www.wil-lekstroom.nl voor meer informatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. De vacature is tegelijkertijd ook intern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de selectieprocedure. 

Solliciteer op deze vacature


 

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.