Junior juridisch vergunningverlener Wabo (m/v)

Werkgever
Gemeente Heerhugowaard
Plaats
Heerhugowaard
Regio
Noord-Holland
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000, € 2.000 - € 3.000
Dienstverband
Onbepaalde tijd, Tijdelijk
Opleidingsniveau
HBO+, HBO
Ervaring
< 1 jaar, 1-3 jaar
Aanstelling
Parttime

Solliciteer op deze vacature

Junior juridisch vergunningverlener Wabo (m/v)
bij het team Dienstverlening - Omgevingsvergunning
28 - 32 uur per week

De gemeente Heerhugowaard is volop in ontwikkeling. Dit geldt ook voor de unit Omgevingsvergunning, die onderdeel uitmaakt van het team Dienstverlening van de gemeente. De unit is Wabo-proof en kent een volledig digitaal werkproces (SquitXO). De voorbereidingen op de inwerkingtreding van de Omgevingswet zijn inmiddels gestart. Intern wordt veel samengewerkt met de unit Handhaving, waar de toezichthoudende taken zijn ondergebracht, en met het team Regie & Ontwikkeling, dat zich richt op de beleidskaders. De lijnen binnen de gemeentelijke organisatie zijn kort, vertrouwen in eigen verantwoordelijkheid, vakmanschap en aandacht voor de omgeving zijn kernwaarden, er is ruimte voor vernieuwende werk- en denkwijzen, een flexibele instelling is een vanzelfsprekendheid. De kracht van de organisatie ligt in de wijze van (samen)werken: menselijk, innovatief en professioneel.

Graag nodigen wij je uit om je bij ons aan te sluiten!

Wat staat je te wachten?

  • Je maakt als juridisch vergunningverlener deel uit van het juridisch team in de backoffice.
  • Je doorloopt juridische procedures en leert bezwaar- en beroepsprocedures te voeren.
  • Je denkt mee over vakinhoudelijke vraagstukken en werkt daarin samen met in- en externe collega’s van verschillende disciplines, bijvoorbeeld in gebiedsteams.
  • Je bent op de hoogte van nieuwe regelgeving en ontwikkelingen en bent in staat om die, in samenwerking met collega’s, te implementeren.
  • Je wordt betrokken bij de implementatie van de Omgevingswet in de komende jaren.
  • Je leert over de grenzen van je eigen werkzaamheden heen te kijken om zodoende mee te werken aan integrale advisering en hoogwaardige uitvoering.
  • Je verdiept je kennis verder in de praktijk en wordt meegenomen in alle nieuwe ontwikkelingen en veranderingen, die de Omgevingswet tot gevolg zullen hebben.


Hoe vertaalt zich dat?
De omgevingsvergunning vraagt om verbreding van de vakdiscipline. De nadruk ligt op de uitvoering van juridische werkzaamheden rond de omgevingsvergunning. Je hebt het in je om de regelgeving naar ‘de geest van de wet' te kunnen interpreteren door het maken van zorgvuldige afwegingen tussen de wettekst, het beoogde doel en het maatschappelijke als ook het politieke draagvlak. Je bent in staat mee te denken in oplossingen, die soms de pure vakinhoud overstijgen.

Vergunningverlener zijn in Heerhugowaard houdt in dat je een brede blik hebt op de samenleving en de wensen en verwachtingen, die daar leven. Als junior vergunningverlener wordt van je verwacht dat je je dat eigen maakt. Dat vraagt behalve vakkennis ook om andere vaardigheden: communicatievaardigheid, overtuigingskracht, besluitvaardigheid, omgevingsbewustzijn en oplossingsgerichtheid zijn daarom je belangrijkste competenties. Daarnaast ben je uiteraard leergierig en enthousiast om alle aspecten van het vakgebied verder te leren doorgronden.

Geïnteresseerd?
Wij zoeken een enthousiaste collega met een relevante (post-)hbo-opleiding in het vakgebied (VROM). Je hebt minstens een jaar werkervaring met de beschreven werkzaamheden. Je kunt helder en gemakkelijk communiceren en adviseren, hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Je salaris bedraagt (afhankelijk van kennis en ervaring) maximaal € 3.712 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, schaal 9 CAR/UWO, peildatum 1 januari 2017.

Wil je meer weten over de inhoud van de functie, de arbeidsvoorwaarden, of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact op met Peter van Drongelen, manager Dienstverlening (telefoonnummer 14-072). Kijk op vacatures.werkeninnoordhollandnoord.nl voor meer informatie over werken bij de gemeente Heerhugowaard.

Solliciteer via het online sollicitatieformulier (onderaan de pagina) tot en met 17 juli 2017.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contactgegevens

Peter van Drongelen, manager Dienstverlening (telefoonnummer 14-072)

Solliciteer op deze vacature


 

Gemeente Heerhugowaard

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.