Legal Counsel Capital Markets

Werkgever
ABN AMRO
Plaats
Amsterdam
Regio
Noord-Holland, Randstad
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch
Dienstverband
Tijdelijk, Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

In het kort

Ben jij de goede gedreven jurist die we zoeken? Word onze Legal Counsel en werk binnen het Legal Capital Markets Team aan een sterkere Legal-afdeling. Wij zijn op zoek naar een praktische juridische professional met een commerciële inslag. Bij voorkeur heb je kennis van de internationale kapitaalmarkten, zowel debt- als equity uitgiftes.Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

 

Je werk

Samen met de interne klant ga je op zoek naar een goede en efficiënte oplossing voor de bank. Je werkt nauw samen met de business lines die binnen de bank verantwoordelijk zijn voor transacties op het gebied van debt capital markets (DCM). Als partner van de business breng je juridische risico’s in kaart en ben je in verschillende fases betrokken bij de opzet en executie van kapitaalmarkt transacties waaronder de beoordeling en onderhandeling van relevante juridische documentatie. Ook breng je de interne klant op de hoogte van relevante zaken en ontwikkelingen en ben je als juridisch expert betrokken bij bankbrede projecten, zoals de implementatie van nieuwe wet & regelgeving en de ontwikkeling van nieuwe producten.

 

Je werkomgeving

Het Legal Capital Markets Team houdt zich onder andere bezig met de juridische aspecten van internationale transacties die vanuit onder andere de afdelingen Asset Liability Management & Treasury, Debt Capital Markets (DCM), Structured Finance (Securitisaties en Covered Bonds) en Equity Capital Markets (ECM) worden gedaan alsmede de overige juridische ondersteuning van die afdelingen. We maken onderdeel uit van de Global Legal afdeling die vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam alle onderdelen van de bank bedient.Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van de bank bij hun activiteiten zoals de begeleiding op transacties (waaronder op de internationale kapitaalmarkt) en door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren. We signaleren en beïnvloeden nieuwe wet- en regelgeving en voeren onderhandelingen. Ook stellen we (standaard) documentatie op, beoordelen we producten en diensten van de bank en begeleiden we gerechtelijke procedures.

 

Je profiel

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:- Een afgeronde studie Nederlands Recht (LLM);
- Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist;
- Aantoonbare ervaring op het gebied van (debt) capital market transacties;
- Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
- Je bent een overtuigend adviseur met uitstekende mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden;
- Je bent analytisch sterk en collegiaal.

 

We bieden

Een uitdagende juridische functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op van de bank. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur. ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket van employee benefits waarmee je deels je eigen voorwaarden kunt bepalen.Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met recruitment.legal@nl.abnamro.com of Arthur Kromwijk Smits, Legal Counsel, via 020-3833485. We maken graag kennis met je.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

ABN AMRO

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.