Legal Counsel Lending

Werkgever
ABN AMRO
Plaats
Amsterdam
Regio
Noord-Holland, Randstad
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch
Dienstverband
Tijdelijk, Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

In het kort

Ben jij jurist en business partner in één? Ben jij de goede gedreven jurist die we zoeken? Word onze Legal Counsel en werk samen met het team Corporate Banking Lending aan een sterkere Legal-afdeling. Wij zijn op zoek naar een juridische professional met een praktische inslag.Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

 

Je werk

Je werkt nauw samen met de business lines die binnen de bank verantwoordelijk zijn voor het verstrekken van (internationale) zakelijke kredieten. Als partner van de business breng je juridische risico’s in kaart en ben je betrokken bij de beoordeling en onderhandeling van relevante juridische documentatie. Denk daarbij aan term sheets, financieringsovereenkomsten en zekerheidsdocumentatie. Ook breng je de interne klant op de hoogte van relevante wetgeving en ontwikkelingen en ben je als juridisch expert betrokken bij bankbrede projecten, zoals de ontwikkeling van nieuwe producten. Voorts ben je in staat om juniors binnen het team te begeleiden en op te leiden.

 

Je werkomgeving

Team Corporate Banking Lending houdt zich bezig met de juridische aspecten van (internationale) financieringen voor de (groot)zakelijke klanten van de bank.
We maken onderdeel uit van de Legal afdeling die op een centrale locatie in Amsterdam de verschillende bedrijfsonderdelen van de bank ondersteunt bij hun activiteiten door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren. We signaleren en beïnvloeden nieuwe wet- en regelgeving en voeren onderhandelingen. Ook stellen we (standaard) documentatie op, beoordelen we producten en diensten van de bank en begeleiden we gerechtelijke procedures.

 

Je profiel

Een praktisch jurist met transactie ervaring. Je bent collegiaal; je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en uitstekende communicatievaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels. Je bent gewend om zelfstandig te werken en overtuigt anderen van je standpunten.
Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • Een afgeronde studie Rechten;
  • Meer dan zes jaar werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist op het gebied van financierings- en zekerheden;
  • Uitstekende schrijf- en adviesvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

 

We bieden

Een uitdagende juridische functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op van de bank. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur. ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket van employee benefits waarmee je deels je eigen voorwaarden kunt bepalen.
Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met recruitment.legal@nl.abnamro.com of Arthur Kromwijk Smits, Legal Counsel, via 020-3833485. We maken graag kennis met je.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

ABN AMRO

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.