Legal Counsel Markets & Clearing

Werkgever
ABN AMRO
Plaats
Amsterdam
Regio
Noord-Holland, Randstad
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch
Dienstverband
Tijdelijk, Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

In het kort

Ben jij de goede gedreven jurist die we zoeken? Word onze Legal Counsel en werk samen met het team Legal Markets & Clearing aan een sterkere Legal-afdeling. Wij zijn op zoek naar een juridisch professional met een praktische én commerciële inslag.Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

 

Je werk

Samen met de interne klant ga je op zoek naar een goede en efficiënte oplossing voor de bank. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het team en met de verschillende afdelingen binnen de ABN AMRO Clearing Bank en de afdeling Capital Markets Solutions van ABN AMRO Bank. Als partner van de business breng je juridische risico’s in kaart en ben je betrokken bij de beoordeling en onderhandeling van relevante juridische documentatie. Ook breng je de interne klant op de hoogte van relevante zaken en ontwikkelingen en ben je als juridisch expert betrokken bij bankbrede projecten, zoals de implementatie van nieuwe wet & regelgeving en de ontwikkeling van nieuwe producten.

 

Je werkomgeving

Team Legal Markets & Clearing adviseert een aantal specifieke klantengroepen binnen de ABN AMRO Bank en ABN AMRO Clearing Bank. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het begeleiden van transacties, oplossen van geschillen, opstellen van standaard documentatie, deelnamen aan projecten en adviseren over relevante wet- en regelgeving. We maken onderdeel uit van de Legal afdeling die op een centrale locatie in Amsterdam alle onderdelen van de bank bedient. In specialistische teams slaan we als afdeling een brug tussen theorie en praktijk door nauw samen te werken met onze interne klanten.Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van de bank bij hun activiteiten door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren. We signaleren en beïnvloeden nieuwe wet- en regelgeving en voeren onderhandelingen. Ook stellen we (standaard) documentatie op, beoordelen we producten en diensten van de bank en begeleiden we gerechtelijke procedures. 

 

Je profiel

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • Je hebt een afgeronde studie Nederlands Recht, eventueel aangevuld met een Grotius opleiding;
  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring als advocaat, kandidaat-notaris, toezichthouder of bedrijfsjurist in de financiële sector;
  • Je hebt affiniteit met en kennis van financiële markten, transactie ervaring, kennis van bank- en effectenrecht goederenrecht, zekerheden en financiering;
  • Je hebt kennis van clearing & settlement, custody en/of derivaten;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend;
  • Je bent een overtuigend adviseur met uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je bent analytisch sterk, creatief en collegiaal;
  • Je beschikt over gevoel voor humor.

 

We bieden

Een uitdagende juridische functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op van de bank. Je komt terecht in een professionele, informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé goed wordt bewaard. ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket van employee benefits waarmee je voor een groot gedeelte je eigen voorwaarden kunt bepalen.Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken.
In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel. 

 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met recruitment.legal@nl.abnamro.com of Arthur Kromwijk Smits, Legal Counsel, via 020-3833485. We maken graag kennis met je.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

ABN AMRO

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.