Arbeidsrecht Jurist

Werkgever
Adecco Group Nederland
Plaats
Zaltbommel
Regio
Gelderland
Niche
Juridisch
Branche
Gezondheidszorg/Welzijn
Dienstverband
Tijdelijk, Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
> 10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco, Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison. Adecco biedt General Staffing Services aan alle sectoren. Ajilon biedt bedrijven, overheden en non-profit organisaties persoonlijke en deskundige oplossingen voor Professional Staffing vraagstukken met de focus op Engineering, Finance, IT, Technology en Young Professionals. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is Adecco de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 32.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.100 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks verbindt Adecco meer dan 700.000 flexwerkers en professionals met opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune Global 500 onderneming.

AGN Experience

 

Wereldwijd zijn wij nummer 1 in HR oplossingen. Daar zijn wij trots op. In alles wat we doen staan mensen centraal. Ons werk is mensenwerk. Mensen zoals onze klanten, onze kandidaten, nieuwe medewerkers of onze collega’s... Mensen zoals jij!
Het team HR & Legal Specialists valt binnen de afdeling HR & Legal Expert Centers van het hoofdkantoor van Adecco Group Nederland.
 

 

Functie story

 

De Arbeidsrecht Jurist is onderdeel van het team HR & Legal Specialists. De Specialisten binnen dit team geven hoogwaardig advies en begeleiding op de volgende gebieden
 • Arbeidsrechtelijk
 • Privacy-rechtelijk
 • Arbo & verzuim
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Organisatie (-inrichting)
Jouw gesprekspartners zijn de Adecco Group Nederland Directie, senior management, HR Business Partners en de collega’s van de HR & Legal Desk.
Jouw adviezen betreffen alle bedrijfsonderdelen en alle personele groepen van Adecco Group Nederland.
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het tijdig (door)ontwikkelen van het HR & Legal beleid in jouw vakgebied. Daartoe behoort ook het verder ontwikkelen van de beleidsinstrumenten, waaronder (Legal) Policies. En pro-actief volgen van - en waar mogelijk anticiperen op - (arbeids)marktontwikkelingen en -trends, interne (binnen AGN) ontwikkelingen en trends, ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, en het vertalen hiervan naar strategische en pro-actieve advisering aan de hand van (verbeter)voorstellen.
Binnen het team HR & Legal Specialists onderscheiden we de volgende rollen: Arbo & Verzuim & Arbeidsvoorwaarden, Bedrijfscounseling, Arbeidsrecht en Privacy-recht.
 
De Arbeidsrecht Specialist heeft de volgende verantwoordelijkheden
 • Behandelt (dreigende) zeer complexe arbeidsrechtelijke geschillen tussen Adecco Group Nederland en diens medewerkers. De oplossingsrichting kan juridisch zijn, maar andere aanpakken, zoals interventie, hebben de voorkeur. Doel is altijd een voor alle partijen aanvaardbare oplossing tegen de laagst mogelijke risico’s en kosten.
 • Adviseert aan en begeleidt de tweede lijn binnen de HR & Legal Expert Centers (Service Desk en Casemanagers) en de HR Business Partners op het gebied van (dreigende) arbeidsrechtelijke geschillen tussen Adecco Group Nederland en diens medewerkers.
 • Begeleidt inhoudelijke (ontslag)procedures tussen Adecco Group Nederland en diens medewerkers (waaronder mede flexkrachten/professionals), bij het UWV of de Kantonrechter of andere instanties.
 • Begeleidt en adviseert de business ter zake van arbeidsrechtelijke aangelegenheden in de relatie tot klanten/prospects. 

 

Wie ben jij?

 

 • Minimale functie ervaring: 10 jaar relevante werkervaring waarvan ca. 5 jaar in een soortgelijke functie.
 • Minimaal werk- en denkniveau: WO Werk- en denkniveau
 • Vereiste afgeronde opleiding: WO opleiding Rechten

 

Arbeidsvoorwaarden

 

 • Een mooi startsalaris tussen € 3.250 en € 4.000 afhankelijk van je meegebrachte ervaring. Interessante doorgroeimogelijkheden in salaris daarna.
 • Secundair onder meer: vaste 13e maand, bonusregeling, goede pensioenregeling, 25,5 vakantiedagen en 13 ADV –dagen.
 • Een basis trainings- en leerprogramma dat bestaat uit trainingen, e-learning en  een persoonlijk ontwikkelplan.
 • Ruim 900 fijne collega’s, een dynamisch directieteam en ambitieuze bedrijfsdoelen.
 • Wij zijn al vele jaren een Great Place To Work. In 2017 werden we zelfs nummer 7 in Nederland. De fijne werksfeer en de Adeccofeesten dragen daar zonder twijfel aan bij. Wij vieren graag en vaak behaalde successen.
 • Een baan bij de grootste HR dienstverlener ter wereld
 • Een zelfstandige baan in een team van specialisten

 

Contactinformatie

 

Voor meer informatie: Elly van Vliet / elly.van.vliet@adeccogroup.com / 0622784039

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.