Juridisch adviseur

Werkgever
Rijksoverheid
Plaats
Den Haag
Regio
Zuid-Holland
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
85532

Solliciteer op deze vacature

Juridisch adviseur

Ministerie van Veiligheid en Justitie, Dienst Justitiële Inrichtingen

 

Functieomschrijving

Adviseren, procederen, regelen en oplossen. Je hebt er als juridisch adviseur binnen Dienst Justitiële Inrichtingen allemaal mee te maken. De ene keer fungeer je als spin in het web, de andere kant verricht je je werkzaamheden meer op de achtergrond. Maar alles met hetzelfde doel: een bijdrage leveren aan een beter Nederland.

 

Zo kan een willekeurige werkdag bij de afdeling Juridische Zaken (JZ) er uitzien:

 

Je gaat naar je werk en begint met de aanpassing van de Verlofregeling TBS, er is namelijk nieuw verlofbeleid. Maar er komt iets tussen: een schorsingsverzoek van een tbs'er die niet wil worden overgeplaatst en het verweer moet binnen 24 uur af. Samen met een collega van de unit Plaatsing maak je het verweer. Even afstemmen met Hoofd JZ en door naar de divisiedirecteur die het verweer tekent. Daarna word je gebeld door de Ombudsman: er is een klacht ontvangen van een advocaat die pieploos door het poortje moest in een gevangenis en daarvoor haar beugel-bh moest uitdoen. Je handelt het telefoontje af, neemt de klacht in behandeling en stemt alvast af met de accountmanager van de betreffende gevangenis om de feiten te verzamelen.

 

In de tussentijd heb je inmiddels per mail twee WOB-verzoeken ontvangen: eentje over het aantal suïcides in 2015 en de ander over de integriteitsschendingen naar aanleiding van het jaarverslag van het Bureau Integriteit. Die moeten binnen vier weken zijn afgehandeld. Je zet het verzoek om informatie uit en werkt het workflowsysteem bij. Daarna krijg je telefoon van iemand uit een tbs-inrichting die een vraag heeft over DNA-afname bij een tbs-gestelde en er is gedoe over wie er een detentieverklaring afgeeft als de gevangenis inmiddels is gesloten. De tijd vliegt. Je plant en organiseert en halverwege de middag kun je pas weer verder met je regeling.

 

Functie-eisen

 • Je hebt een academische studie Nederlands recht afgerond.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen de Rijksoverheid en gevoel voor en ervaring met politieke en bestuurlijke processen.
 • Je beschikt bij voorkeur over brede kennis op het gebied van (internationale) wet- en regelgeving op het terrein van de DJI (sanctierecht en bestuursrecht).
 • Je bent in staat zelfstandig te werken binnen een groter team.
 • Je bent goed in staat effectief te blijven en resultaat te boeken in een roerige omgeving en onder hoge tijdsdruk.
 • Je handhaaft algemeen aanvaarde sociale, ethische en organisatienormen.
 • Je bent goed geïnformeerd over maatschappelijke en politieke
 • ontwikkelingen en andere omgevingsfactoren en benut deze kennis effectief bij het vervullen van je functie.
 • Je bent in staat om in samenwerking met collega’s en derden het organisatiebelang te stellen boven het individuele belang en het eigen functionele belang.
 • Je bent stressbestendig, organisatie- en politiek-bestuurlijk sensitief.
 • Je bent flexibel, beschikt over een analyserend vermogen en overtuigingskracht.
 • Je kunt goed netwerken, plannen en organiseren, en innovatief handelen.
 • Je vindt het geen probleem om extern verantwoording af te leggen over je werk, zowel wat betreft tijdsbesteding als resultaat.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11

Maandsalaris: Min €2.996 – Max. €4.605 (bruto)

Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)

Minimaal aantal uren per week: 36

Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

 

Bijzonderheden

Je sollicitatiebrief en cv ontvangen wij graag via de link op www.werkenvoornederland.nl.

 

Digitaal solliciteren

Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Solliciteer op deze vacature


 

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.