Privacy officer

Werkgever
Rijksoverheid
Plaats
Den Haag
Regio
Zuid-Holland
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000
Dienstverband
Tijdelijk
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
1-3 jaar, 3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Privacy officer

Ministerie van Veiligheid en Justitie, Nederlands Forensisch Instituut

 

Functieomschrijving

In het kader van strafrechtelijk onderzoek, voor wetenschappelijke en statistische doelen en met oog op de openbare orde en veiligheid verwerkt het Nederlands Forensisch Instituut (bijzondere) persoonsgegevens. Aan jou als privacy officer de taak om hierbij de privacywet- en regelgeving te bewaken. Met jouw verbindende kwaliteiten stoom je de organisatie bovendien klaar voor de nieuwe Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming.  

 

Het is van essentieel belang dat alle werkzaamheden binnen het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voldoen aan privacywet- en regelgeving. Als privacy officer heb je hierin een voortrekkersrol. Jij adviseert medewerkers en management en overtuigt ze van dit belang. Zo bescherm je op een pragmatische manier de (privacy)belangen van de betrokkenen en de organisatie.

 

Binnen het NFI ben jij dé expert op het terrein van privacy en adviseur van management en medewerkers van operationeel tot strategisch niveau. Vanuit die hoedanigheid zorg je voor de juiste toepassing en naleving van de geldende wet- en regelgeving op het gebied van bescherming van persoonsgegevens. Daarnaast adviseer je over diverse (complexe) juridische vraagstukken omtrent privacy binnen het NFI.

 

Hierbij werk je binnen het team Kabinet nauw samen met de beveiligingscoördinator, de information security manager en je collega-juristen op het terrein van straf-, bestuurs- en civiel recht. Je hebt of bouwt een sterk netwerk van collega-privacy officers bij ketenpartners en departement(en) en benut dit op de juiste momenten. Daarnaast geef je samen met andere collega’s van onder andere de teams P&O, Financiën en Informatievoorziening vorm en inhoud aan het compliance-programma voor informatiebeveiliging en privacyborging binnen het NFI.

 

Jouw taken

  • Je geeft het privacy-compliance-programma van het NFI (nader) vorm.
  • Je levert een significante bijdrage aan de voorbereiding op de Algemene Verordening Gegevensbescherming en, voor zover van toepassing, de Richtlijn gegevensbescherming opsporing en vervolging.
  • Je ontwikkelt en implementeert privacybeleid, onder andere op het gebied van transparantie, awareness, gegevensbeschermingseffectbeoordelingen, bewaartermijnen, het buiten de EU brengen van persoonsgegevens en verstrekkingen aan derden.
  • Je brengt samen met collega’s (persoons)gegevensstromen (verder) in beeld.
  • Je houdt een verwerkingsregister bij en toetst de rechtmatigheid van verwerkingen.
  • Je voert samen met andere collega’s risicoanalyses (PIA’s) uit, werkt mee aan in- en externe audits en legt verantwoording af in rapportages voor Veiligheid en Justitie.
  • Je adviseert over maatregelen om geconstateerde privacyrisico’s tegen te gaan.
  • Je draagt bij aan de toepassing van privacy by design en default binnen het NFI.
  • Je handelt meldingen van datalekken af.
  • Je initieert expertmeetings over complexe privacyvraagstukken en verzorgt awarenesstrainingen.
  • Je maakt heldere verwerkers- en/of samenwerkingsafspraken met ketenpartners en andere opdrachtgevers op het gebied van privacy.
  • Je wint – waar nodig – extern advies in en benut je eigen netwerk.
  • Je implementeert kabinetsbeleid en relevante gedragscodes, zoals de gedragscode voor gebruik van persoonsgegevens in wetenschappelijk onderzoek van de Vereniging van Universiteiten.

 

Functie-eisen

  • Je hebt academisch niveau en een afgeronde opleiding Nederlands recht.
  • Je hebt een aantal jaren relevante werkervaring als privacyjurist en/of privacy compliance officer, bij voorkeur binnen de overheid.
  • Je hebt gedegen actuele kennis van de Wet bescherming persoonsgegevens en de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
  • Je hebt een goed ontwikkeld juridisch-analytisch beoordelingsvermogen en bent integer en organisatiesensitief.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van het straf(proces)recht en in het bijzonder de Richtlijn gegevensbescherming opsporing en vervolging, de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens en de Wet politiegegevens.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met compliance, risicomanagement en/of kwaliteitsmanagement.
  • Je bent organisatiesensitief, kritisch, creatief en flexibel.
  • Je levert maatwerk en schakelt snel tussen de diverse werkzaamheden en niveaus in de organisatie.
  • Je kunt goed omgaan met een kritische houding van anderen.
  • Je pakt zaken zowel zelfstandig als in samenwerkingsverbanden grondig en doortastend aan.
  • Je hebt oog voor de beperkingen én mogelijkheden die recht en praktijk bieden.
  • Je bent aantoonbaar in staat om pragmatische oplossingen voor privacy-uitdagingen aan te dragen en deze helder en overtuigend te communiceren.
  • Je hebt interesse in cybersecurity, databescherming, informatiebeveiligingsprincipes en -technologieën.
  • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 12

Salarisomschrijving: Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

 

De functie is momenteel ingedeeld in schaal 12. Voor de langere termijn wordt bekeken of een hogere inschaling (S13) van toepassing is.

 

Maandsalaris: Min €3.511 – Max. €5.219 (bruto)

Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling

Contractduur: 2 jaar

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

 

Bijzonderheden

  • Als je bij ons in dienst komt, vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.
  • Detachering behoort tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld bij geschikte kandidaten in vaste dienst van de (Rijks)overheid.
  • Het houden van een presentatie kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 30 oktober 2017. De vervolggesprekken staan in de week van 6 november 2017 gepland.
  • Solliciteren? Mail je motivatie en cv uiterlijk op 22 oktober 2017 gericht aan Antoinette de Kroon, teammanager Kabinet, via directiesecretariaat@nfi.minvenj.nl.
  • Aan deze vacaturetekst kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Digitaal solliciteren

Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Solliciteer op deze vacature


 

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.