Studentstage

Werkgever
AKD advocaten, notarissen en belastingadviseurs
Plaats
Rotterdam
Niche
Juridisch
Dienstverband
Studenten stage
Opleidingsniveau
WO

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

AKD is een van de grootste kantoren van Nederland. We bestaan uit een hecht team van bevlogen advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Stuk voor stuk aanpakkers en teamspelers. Met een no-nonsense mentaliteit en passie voor hun vak. Jij werkt graag in teamverband, met collega’s en cliënten. Bij een kantoor met korte lijnen, heldere taal en een efficiënte aanpak. Zo doen wij dat bij AKD.

Voor onze kantoren hebben we op jaarbasis diverse stageplaatsen voor studenten. Wil jij graag kennismaken met de dagelijkse praktijk van AKD en jouw juridische skills in de praktijk toetsen? Dan is een studentstage bij ons kantoor een goede uitdaging.

 

Gedurende je stage betrekken wij je bij alles wat binnen de praktijkgroep(en) en vestiging speelt. Je wordt in de dagelijkse praktijk begeleid door één van onze kantoorgenoten bij wie je ook op de kamer zit. Tevens kan je terecht bij de studentstagecoördinator van jouw vestiging.

 

Een studentstage op de Nederlandse vestigingen van AKD is een fulltime functie en beslaat een periode van 8 weken. In overleg bestaat de mogelijkheid om gedurende een kortere periode stage te lopen (6 weken) of om de stage parttime in te vullen (4 dagen). Op basis van ervaring raden wij echter wel een fulltime stage van acht weken aan. Studentstages op de Nederlandse vestigingen vangen aan op de eerste maandag van de maand. Tijdens de studentstage ontvang je een maandelijkse bruto vergoeding van maximaal € 750,-. In Brussel loop je studentstage van 3 maanden op de praktijkgroep Europees en mededingingsrecht. In overleg is het mogelijk om 2 maanden stage te lopen. Brusselse studentstagiaires ontvangen daarnaast maandelijks een tegemoetkoming in huisvestingskosten van € 300,-bruto. Op ons kantoor in Luxemburg zijn nog geen stageplaatsen beschikbaar.

 

Een AKD studentstage is mogelijk voor WO rechtenstudenten die zich in de afrondende fase van de bachelor bevinden of reeds gestart zijn met een master. Ben je al afgestudeerd? Dan is het lopen van een studentstage nog mogelijk binnen drie maanden na afstuderen.

 

Bevalt je stage van beide kanten? Dan bestaat de mogelijkheid om jouw aanwezigheid bij AKD voort te zetten middels een studentmedewerkerschap of het schrijven van een scriptie. Het is uiteraard ook mogelijk versneld in aanmerking te komen voor de functie van advocaat-stagiaire of kandidaat-notaris.

 

Wil jij in aanmerking komen voor een studentstage? En weet je al op welk kantoor en binnen welke praktijkgroep(en)? Vul dan het sollicitatieformulier studentstage in. In jouw brief zien wij graag de motivatie voor deze keuze terug, alsook de periode waarin jij de stage zou willen plannen.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.