Faillissementsmedewerker

Werkgever
AMS Advocaten
Plaats
Amsterdam
Regio
Noord-Holland, Randstad
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch
Dienstverband
Tijdelijk, Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
HBO, HBO+, WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Parttime, Fulltime

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Profiel

Voor de dagelijkse ondersteuning van curatoren en bewindvoerders bij de afwikkeling van hun benoemingendossiers zoeken wij per juni 2017 een faillissementsmedewerker voor minimaal 3 tot maximaal 5 dagen per week (in onderling overleg af te stemmen)De werkzaamheden van de faillissementsmedewerkers zijn breed en gevarieerd en bestaan onder meer uit:

  • het assisteren van de advocaten bij nieuwe benoemingen; het opzetten van het dossier en het coördineren van diverse zaken, zoals de voortgang van taxatie- en veilingopdrachten en het veiligstellen van administratie en digitale gegevens;
  • het voeren van de faillissementsadministratie, waaronder het administreren van de boedelrekening, het voeren van de crediteurenadministratie en corresponderen met crediteuren, en het verzorgen van BTW aangiften over de boedelperiode
  • coördineren van het proces van verificatie van vorderingen en het opstellen van crediteuren- en/of uitdelingslijsten;
  • het concipiëren van (financiële) faillissementsverslagen en het opstellen van aanvragen voor salarisbeschikkingen;
  • assisteren bij eventuele debiteurenincasso;
  • onderhouden van contact met UWV over afhandeling van vorderingen uit arbeidsovereenkomsten;

 

Wij vragen

Bij voorkeur iemand met een afgeronde WO of HBO-rechten studie en aantoonbare affiniteit met en kennis over (de praktische aspecten van) het insolventierecht. Verder heb je relevante werkervaring (bij voorkeur 4 jaar of meer) als faillissementsmedewerker, en ben je ingevoerd in de financiële en fiscale aspecten van insolventies. Je beschikt over voor de werkzaamheden benodigde ICT-kennis (MS Excel en Word). Typeer jij jezelf als een flexibele, assertieve, kritische én leergierige persoonlijkheid, met de ambitie om zelfstandig te werken en zo op hoog niveau invulling te geven aan het vak van faillissementsmedewerker? Dan zijn wij op zoek naar jou.

 

Wat wij bieden

Prima arbeidsvoorwaarden en een jonge, ambitieuze en getalenteerde werkomgeving met open deuren. Verder bieden wij goede begeleiding bij de dagelijkse werkzaamheden, de mogelijkheid tot (vervolg)opleidingen binnen het vakgebied en interessant en maatschappelijk relevant werk.

 

Sollicitatie

Sollicitaties, voorzien van curriculum vitae, referenties en getuigschriften kunnen uiterlijk voor 01-05-2017 gericht worden aan Linda Prins (linda.prins@amsadvocaten.nl).

 

AMS Advocaten

AMS Advocaten N.V. is een op de commerciële civielrechtelijke praktijk gericht advocatenkantoor in Amsterdam met 12 advocaten. De benoemingen vormen een belangrijk deel van de dagelijkse werkzaamheden van de in de insolventiepraktijk werkzame advocaten. Naast hun benoemingen adviseren zij Nederlandse en buitenlandse cliënten bij diverse insolventie gerelateerde aangelegenheden, waaronder herstructureringen, financiering en zekerheden.

 

AMS Advocaten heeft een omvangrijke en hoogwaardige insolventiepraktijk; 5 advocaten (waarvan 3 lid, en 1 aspirant-lid van INSOLAD) worden regelmatig benoemd tot (beoogd) curator in faillissementen of bewindvoerder in surseances van betaling.

 

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

AMS Advocaten

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.