Bedrijfsjurist m/v

Werkgever
ARAG Rechtsbijstand
Plaats
Leusden
Regio
Utrecht
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000
Dienstverband
Tijdelijk
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
20170059

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

ARAG is een onafhankelijke rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener die haar klanten een breed pakket aan verzekeringen en aanvullende diensten aanbiedt. Het verhaal is uniek: het recht toegankelijk en betaalbaar willen maken voor iedereen. De ambitie is helder: de beste juridische dienstverlener van Nederland zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij de uitgangspunten. ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een wereldwijde speler en van oorsprong Duits familiebedrijf met vestigingen in 15 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada. Sinds 2011 is ARAG official sponsor van de KNVB scheidsrechters om samen met de KNVB Fair Play binnen het Nederlands voetbal te stimuleren.

Werken bij ARAG betekent opereren in een collegiale en inspirerende omgeving met een open en informele werksfeer. Zo’n 650 professionals doen dit dagelijks met veel enthousiasme en plezier vanuit de ARAG locaties in Amsterdam, Rotterdam, Leusden en Roermond.

 

Bedrijfsprofiel

ARAG is een grote internationale rechtsbijstandverzekeraar welke maatschappelijk betrokken is en de focus heeft liggen op klanttevredenheid. 

 

Bedrijfscultuur

Een cultuur van je en jij. Elkaar groeten in de gang. Een cultuur waarbij iedereen even tijd voor elkaar vrijmaakt. En waar kennis en successen gedeeld worden. Professioneel richting de klant, informeel richting je collega’s.

Functieomschrijving

Voor onze afdeling Legal & Compliance in Leusden zijn we op zoek naar een fulltime Bedrijfsjurist.

De bedrijfsjurist is binnen ARAG het eerste aanspreekpunt voor interne bedrijfsjuridische vragen en behandelt deze zelfstandig. Je brengt op basis van in- en externe stukken en vragen, die je analyseert, advies uit of zorgt voor (externe) advisering over deze onderwerpen. Bedrijfscontracten beoordeel je op juistheid, risico en impact voor de organisatie en je overlegt wanneer nodig met in- en externe partijen over aanpassing van het contract. In deze veelzijdige functie voer je veel intern overleg en heb je ook regelmatig overleg met de collega's in Düsseldorf. Je verzorgt juridische informatie, advies en behandeling ten behoeve van de CEO, het MT en de collega's in Düsseldorf. Je houdt je bezig met klachtmanagement, je werkt mee aan bedrijfsbrede projecten en je ondersteunt bij activiteiten en rapportages.
Daarnaast heb jij een belangrijke rol bij het borgen van het compliance beleid binnen ARAG. Jij bent mede verantwoordelijk voor de inrichting en de uitvoering van compliance.

Taken en verantwoordelijkheden die onder andere van toepassing zijn:

 • Identificeren van alle wetten en regels die geldend zijn voor de business en signaleren van mogelijke compliance risico's en het vertalen naar gewenst gedrag in de organisatie
 • Uitvoeren van jaarlijkse risicoanalyse om de compliance risico's scherp voor ogen krijgen, bewaken van de integriteit van de organisatie en de agenda voor het komende jaar bepalen.
 • Beheer, onderhoud, communicatie van en toezicht op gedragsregels en specifieke richtlijnen en pro-cedures (zoals interne gedragscodes en beliefs).
 • Het uitvoeren van compliance onderzoeken (internal audits).
 • Het verzorgen van rapportages.

Je rapporteert aan de directiesecretaris. De functie is bedoeld om langere tijd uit te oefenen.
Je komt terecht in een professionele afdeling waar kwaliteit centraal staat. De sfeer in de afdeling en de organisatie is persoonlijk en informeel. Wij nodigen kandidaten die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière van harte uit om te solliciteren.

Functie-eisen

Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding rechten en hebt deze opleiding bij voorkeur aangevuld met opleidingen op het het gebied van compliance.. Je hebt kennis van de regelingen ten aanzien van toezicht op verzekeraars, compliance en risicomanagement. Je bent een overtuigende professional en met tenminste drie jaar werkervaring in een professionele complexe setting. Je overziet, doorziet organisatie(s), belangen en processen. Je bent toegankelijk en in staat om je te verbinden met collega's op verschillende afdelingen en niveaus in de organisatie. Je bent een natuurlijke ambassadeur van de normen en waarden van de organisatie. Werkervaring bij een verzekeraar is een pre. Je bent oplossingsgericht en hebt een praktische instelling. Je bent sterk in communicatie, zowel mondeling als schriftelijk en hebt een goede beheersing van de Engelse taal. Kennis van de Duitse taal is een pré.

De volgende competenties zijn in ieder geval van toepassing op jou:

 • Hoge mate van flexibiliteit
 • Initiatiefrijk en zelfstandig kunnen werken
 • Goed kunnen plannen en organiseren

Wij bieden

 • Werken voor een A-merk
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling
 • Werken in een professioneel team
 • Salaris is marktconform en afhankelijk van ervaring, tot maximaal € 5.900,00 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een open en informele werksfeer
 • Variabele werktijden behoren tot de mogelijkheden.

Onze verdere arbeidsvoorwaarden en werknemersvoordelen kun je vinden op: www.arag.nl/over-arag/werken-bij-arag/wat-bieden-we

Contactgegevens

Ben jij die professional die wij zoeken en heb je belangstelling voor deze uitdagende baan? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatie.

Voor meer informatie en online solliciteren: http://www.arag.nl/over-arag/werken-bij-arag/vacatures

Wil je alvorens te solliciteren eerst meer informatie? Neem dan contact op met Margreet Bakker, Adviseur HR (telefoon 033 - 434 2455) of met mr Hans Bartels, Directiesecretaris (telefoon 033 - 434 2285). Je kunt je vraag ook mailen naar wervingselectie@arag.nl

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.