Juridisch medewerker (16 u/pw)

Werkgever
Auteursbond
Plaats
Amsterdam
Regio
Noord-Holland
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000
Dienstverband
Onbepaalde tijd, Tijdelijk
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
< 1 jaar, 1-3 jaar
Aanstelling
Parttime

Solliciteer op deze vacature

Beroeps- en belangenvereniging van schrijvers en vertalers

 

De Auteursbond is de beroeps- en belangenorganisatie voor iedereen die professioneel schrijft of vertaalt. De vereniging komt op voor de collectieve belangen van auteurs. Daarnaast ondersteunen we onze leden met individueel contractadvies. 

Functieomschrijving

De medewerker ondersteunt de juridisch beleidsmedewerkers bij het opzetten en uitvoeren van het beleid van de Auteursbond. Tot je taken behoren het geven van contractadvies aan leden, beantwoorden van vragen, ondersteunen van werkgroepen/commissies die zich bezighouden met juridische en beleidsmatige vraagstukken, het beoordelen van lidmaatschapsaanvragen op beroepsmatigheid en het schrijven van teksten voor de website. 

Functie-eisen

We zoeken een jurist met specialisatie ‘contractenrecht’. Je hebt kennis van algemeen verbintenissenrecht, auteursrecht en arbeidsrecht. Bij voorkeur ben je bekend met de uitgeefwereld en audiovisuele sector. Je bent pro-actief en je voelt je medeverantwoordelijk om het beleid van de Auteursbond uit te dragen. Je voelt je betrokken bij het werkterrein van schrijvers en vertalers en beschikt over een uitstekende beheersing, mondeling en schriftelijk, van de Nederlandse taal. 

Wij bieden

Een uitdagende functie in een inspirerende en informele werkomgeving. Het bureau van de Auteursbond is gevestigd in Amsterdam Oud-Zuid. De duur van het dienstverband is in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op verlenging of een vast contract. 

Salaris

Afhankelijk van leeftijd en ervaring ligt het salaris tussen de € 2.500 - € 4.000 bruto per maand op basis van een volledige werkweek.  

Contactgegevens

Janne Rijkers

Solliciteer op deze vacature


 

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jbb.nl.