Juridisch Beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid

Werkgever
Gemeente Dordrecht
Plaats
Dordrecht
Regio
Zuid-Holland
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar, 1-3 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Juridisch Beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid

Dordrecht | 36 uur

 

Je werkzaamheden

Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het gemeentelijk veiligheidsbeleid. Als beleidsadviseur ben je inzetbaar binnen het hele werkterrein van de afdeling. Het accent bij deze ligt op de bestuurlijk-juridische werkzaamheden binnen de afdeling. Onderwerpen zijn onder andere handhaving bijzondere wetten en APV-bepalingen, advisering rondom handhavingsbeleid horeca- en alcohol en cameratoezicht. Je bent trekker van het programma Sturen op naleving, dat is gericht op het bevorderen van naleefgedrag in de brede zin van het woord. Daarnaast geef je binnen de afdeling invulling aan het opdrachtgeverschap van de afdeling Handhaving en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

 

Je profiel

  • Academisch werk- en denkniveau en beschikt over een relevante opleiding, bijvoorbeeld richting Bestuursrecht/Strafrecht;
  • Meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie;
  • Je werkt zelfstandig en beschikt over een goed analytisch vermogen;
  • Je bent besluitvaardig en hebt een overtuigende, enthousiaste en wilskrachtige persoonlijkheid;
  • Vastberaden op je doel afgaan combineer je met relativering en oog voor je omgeving;
  • Je beschikt over politiek bestuurlijke sensitiviteit.

 

Je hebt een juridische achtergrond. Inzicht en kennis van andere beleidsvelden binnen de gemeente en van bijvoorbeeld politie, Veiligheidshuis, Openbaar Ministerie is een pré. Naast samenwerkingsvaardigheden beschik je over een sterk ontwikkeld bestuurlijk inlevingsvermogen en je bent prestatiegericht. Je combineert strategisch vermogen met een hands-on mentaliteit. Bij incidenten of acute situaties vragen we van iedereen in het team om een tandje bij te zetten. Dat vraagt om snel schakelen en stressbestendigheid. Je bent bekend met de bevoegdheden van een burgemeester op het gebied van openbare orde en veiligheid.

 

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende baan in een jonge organisatie met volop ontwikkelingskansen. Door ons samenwerkingsverband zijn we in staat om over organisatiegrenzen heen te kijken. Ontplooiing en mobiliteit tussen de organisaties zijn hierdoor goed ingericht. Dat maakt ons een aantrekkelijke en vooral veelzijdige werkgever. De salarisindicatie bedraagt maximaal € 4.740,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van ervaring en opleiding.

 

Wij zijn een moderne werkgever. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,3% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen. Belangstelling? Je kunt alleen online solliciteren.

 

Je plek in de organisatie

Leefbaarheid en veiligheid van de stad is één van de speerpunten van het gemeentebestuur. Veiligheid en Kabinet levert hier een bijdrage aan. De afdeling vormt de schakel tussen burgemeester, gemeentebestuur én samenwerkingspartners intern (handhaving, sociaal domein) en extern (politie, OM en maatschappelijke organisaties).

                                     

Wie zijn wij?

De afdeling Veiligheid en Kabinet maakt onderdeel uit van de concernstaf van de gemeente Dordrecht (Stadsbestuurscentrum). Intern wordt o.a. veel samengewerkt met de collega’s van Handhaving en wijk- en gebiedsmanagement. Ook de directe collega’s van het Kabinet betrek je bij je werkzaamheden.

 

Belangstelling?

Je kunt meteen online solliciteren via de sollicitatiebutton voor 5 juni 2017.

Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Yvonne Stuij, Hoofd afdeling Veiligheid en Kabinet van het Stadsbestuurscentrum op telefoonnummer 078-770 4181.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden; juridisch beleidsadviseur vacature, Dordrecht, Zuid-Holland, juridisch

medewerker, strafrecht, WO, bestuursrecht, beleidsadviseur handhaving, veiligheid

 

Solliciteer op deze vacature


 

Gemeente Dordrecht

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.