Senior Ruimtelijk Juridisch Adviseur

Werkgever
Gemeente Haarlemmermeer
Plaats
Hoofddorp
Regio
Noord-Holland
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 5.000 - € 7.000
Dienstverband
Tijdelijk
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
> 10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Haarlemmermeer is één van de grootste gemeenten in Nederland. Met ruim 145.000 inwoners, 18.500 hectare land en 26 kernen is Haarlemmermeer een gebied vol spannende contrasten. We hebben weidse landschappen en boerenland en stedelijke architectuur en hightech multinationals. En niet te vergeten Schiphol. We zijn een jonge gemeente en hebben tegelijk een rijke historie, onder andere terug te vinden in de Stelling van Amsterdam en een van de eerste stoomgemalen ter wereld. Haarlemmermeer is volop in ontwikkeling. Het is een dynamische plek waar mensen graag willen wonen, werken en recreëren. Het is hier groen en stads tegelijk.

 

Senior Ruimtelijk Juridisch Adviseur

Hoofddorp | Fulltime

 

Het bouwen aan Haarlemmermeer vraagt om gedrevenheid. Heb jij dat, in combinatie met resultaatgerichtheid, ambitie en professionaliteit, dan pas je bij ons. We bieden je alle kansen om je breed te ontwikkelen, hebben interessante arbeidsvoorwaarden en bieden iedere dag een andere werkvloer.

 

Over cluster Ruimte, Economie en Duurzaamheid (RED)

De cluster bestaat uit vier teams: gebiedsteam Oost, gebiedsteam West, team EZ/Luchthavenzaken en team Beleid verkeer, ruimte en milieu. Met elkaar adviseren wij bestuur, directie en andere clusters over de ruimtelijke en economische ontwikkelingen binnen de polder, over de strategische positionering van de gemeente in het overleg met Rijk, provincie en de Metropoolregio Amsterdam.

 

Jouw rol als Ruimtelijk juridisch adviseur

Als senior ruimtelijk juridisch adviseur bij onze gemeente ben je zowel inhoudelijk als procesmatig bezig. Je adviseert collega's en het bestuur over de juridische mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van de ruimtelijke ordening en andere daarmee samenhangende relevante wetgeving. Je bent aanspreekpunt voor andere clusters. Daarnaast ben je betrokken bij het tot stand komen van onze ruimtelijke producten waaronder de bestemmingsplannen.

 

Binnen een aantal jaren zal op ruimtelijk juridisch gebied een transitie worden doorgevoerd die een zeer grote impact zal hebben op de te maken integrale afwegingen en diverse planvormen. Van de kandidaat wordt verwacht dat hij op de hoogte is van de ontwikkelingen rondom de invoering van de Omgevingswet, deze ook in de toekomst nauwlettend volgt en te zijner tijd weet toe te passen in de uitoefening van zijn taak

 

Werkzaamheden

 • Je draagt bij aan het ontwikkelen en implementeren van beleid met betrekking tot de ruimtelijke ordening.
 • Je adviseert andere clusters, management en bestuur over ruimtelijke vragen.
 • Je werkt mee aan lopende projecten.
 • Je verzorgt een bijdrage aan het opstellen van structuurvisies en bestemmingsplannen.
 • Je verzorgt de procedures van bestemmingsplannen en andere ruimtelijke producten.
 • Je vertegenwoordigt de gemeente in rechte.

 

Profiel

 • Je hebt een afgeronde universitaire juridische opleiding.
 • Je beschikt over minimaal 10 jaar werkervaring als jurist op dit vakgebied.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met ontwikkelingsgerichte plannen.
 • Je bent scherp in je analyses en werkt oplossingsgericht.
 • Je bent een sterke persoonlijkheid en samenwerking is vanzelfsprekend voor je.
 • Je kunt door je enthousiasme en beïnvloedende vermogen weerstanden overwinnen.
 • Je hebt het lef om (een bestuurder) stevig te adviseren. Ook heb je ruime kennis van en ervaring met het werken in een bestuurlijk-ambtelijk krachtenveld en heb je een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

 

Solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen graag jouw reactie, waarin je aangeeft wat jouw focus is en wat jou inspireert in deze functie, met een actueel cv uiterlijk 30 september 2017 via de sollicitatiebutton.

 

De functie is ingeschaald in schaal 12 max. € 5384,- op basis van een 36-urige werkweek. Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van 2 jaar.

 

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Hans Poulssen (023-5676183) of Herman Zellenrath (023 – 5676072).

 

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden; Ruimtelijk Juridisch Adviseur vacature, Hoofdddorp, Amsterdam, Noord-Holland, Haarlemmermeer, Gemeentebaan, Recht, Juridisch adviseur, Haarlemmermeer, jurist, WO, Academisch

 

Solliciteer op deze vacature


 

Gemeente Haarlemmermeer

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.