Juridisch Beleidsadviseur

Werkgever
Gemeente Urk
Plaats
Urk
Regio
Flevoland
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
1-3 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Hou jij van werken aan mooie uitdagingen, ben je energiek, heb je een klantgerichte werkhouding, ben je flexibel en neem je initiatieven. Houd je ervan verantwoordelijk te zijn voor een goede juridische dienstverlening? Dan ben jij degene die ons team kan versterken.

 

Door het vertrek van de huidige medewerkster, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van

 

Juridisch Beleidsadviseur

Urk | 36 uur per week

 

Algemene informatie

Urk is een 20.000+ gemeente en volop in ontwikkeling. Om onze strategische doelen te kunnen realiseren kiezen we voor flexibiliteit en samenwerking: een netwerkorganisatie, modern, wendbaar, slagvaardig, klantgericht en ondernemend.

 

Onze organisatie vraagt om leidinggevenden en medewerkers met de juiste competenties. Het HRM-beleid is hierop afgestemd. Het beleid is zo ingericht dat de prioriteit ligt bij de taakvolwassenheid van medewerkers en talentontwikkeling.

 

Van onze medewerkers vragen we professionaliteit. Naast kennis en kunde gaat het om houding, gedrag en vaardigheden. Medewerkers zoeken zelfbewust en op basis van gelijkwaardigheid samenwerking met alle collega’s. Ze zijn flexibel en voldoen aan de kerncompetenties van onze organisatie:

 • Klantgerichtheid
 • Betrokkenheid
 • Flexibiliteit
 • Samenwerkingsgericht
 • Leervermogen
 • Taakvolwassenheid

 

Je werkt bij de eenheid Bestuur en Managementondersteuning. Deze eenheid verricht beleids- en beheerszaken op het gebied van bestuur, privaatrecht en publiekrecht, documentaire informatievoorziening, I&A/ICT, financiën, personeel en organisatie, projectondersteuning, secretariaat, museum, zwem- en recreatie bad en het havenbedrijf. Je werkt in een klein team waarbij integrale samenwerking vereist is.

 

Je uitdaging

Je werkt binnen de gemeente Urk mee aan een aantal uitdagende projecten. Het gaat daarbij om de ontwikkeling van de Buitendijkse Haven, het woningbouwproject Schokker-hoek, de realisatie van een nieuw bedrijventerrein, de Omgevingswet, ruimtelijke plannen en de aankoop van gronden. De verhouding privaatrecht / publiekrecht is ongeveer 60% / 40%.

 

Je vervult de juridische control functie met als aandachtsgebieden: grondzaken, vastgoed, privaatrecht, aanbestedingsrecht, publiek-publieke en publiek-private samenwerking. Je bent voorzitter van het intern juridisch overleg. Je bent vraagbaak en sparringpartner voor andere collega’s op het gebied van juridische zaken. Je huurt onder regie externe juridische adviseurs in en begeleidt deze.

 

Je adviseert op organisatieniveau over de meer complexe juridische terreinen van de gemeente. Je levert juridische inbreng in strategische projecten. Je stelt (complexe) overeenkomsten op en borgt de juridische kwaliteit van de overige overeenkomsten. Je toetst de overige overeenkomsten en voorgenomen handelingen op hun rechtsgevolgen. Je adviseert over de gevolgen van ontwikkelingen en adviseert het management en het bestuur over de aangelegenheden binnen het specifieke project in relatie tot andere (beleids-) terreinen. Je voert juridische procedures en vertegenwoordigt de belangen van de gemeente.

 

Je signaleert en vertaalt landelijke en/of provinciale ontwikkelingen op juridisch gebied (met name gebiedsontwikkeling) naar de gemeentelijke situatie, met inbegrip van advisering over de juridische consequenties van het te ontwikkelen en uit te voeren beleid. Je bent juridisch regisseur binnen de grote en complexe projecten. Je adviseert over de te volgen strategie en het toe te passen instrumentarium binnen de gebiedsontwikkeling. Dat geldt ook voor de invoering en toepassing van de Omgevingswet.

 

Je behandelt complexe vraagstukken binnen je vakgebied. Je ontwikkelt en stelt strategisch (beleid)kaders en plannen op voor (publiek-) privaatrechtelijke aangelegenheden. Je geeft vorm en inhoud aan het proces van contracten en ziet er op toe dat contractanten hun verplichtingen nakomen. Je handelt in voorkomend geval claims af. Je adviseert over en past het grondbeleidsinstrumentarium toe.

 

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een diploma op Universitair/WO-Masterniveau (privaatrecht en/of publiekrecht).
 • Je bent analytisch.
 • Je bent zelfverzekerd, proactief en zoekt de verbinding.
 • Je hebt affiniteit met en ervaring in een politiek bestuurlijke werkomgeving.
 • Je bent een positief kritische gesprekspartner gericht op samenwerking.
 • Je hebt ervaring met het in kaart brengen, uitwerken en presenteren van scenario’s op strategische vraagstukken.
 • Je bent (in onderhandelingen) gericht op kwaliteit en resultaat met behoud van de relatie
 • Je bent je bewust van de ontwikkelingen in de omgeving en in staat om deze te vertalen in beleid.
 • Je bent in staat de dialoog met bestuur, directie en het management aan te gaan.
 • Je bent in staat om strategisch beleid te vertalen naar werkbare methodes, procedures, protocollen en middelen voor de organisatie.

 

Ons aanbod

 • Je ontvangt een salaris op basis van het functieprofiel beleidsmedewerker A, functieschaal 11 (maximaal € 4.740,00 bruto per maand. Exclusief Individueel Keuzebudget van 16,3% bruto per maand).
 • Je krijgt alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling.
 • We kennen flexibele werktijden om werk en privé goed in balans te houden.
 • Je krijgt een mentor/coach die je begeleidt in je werk.
 • Je hebt eigen regelmogelijkheden binnen een leuke, uitdagende en inhoudelijke strategische beleidsfunctie.

 

Meer informatie

Een assessment maakt deel uit van de procedure. Medewerkers die in dienst komen van de gemeente Urk overleggen een verklaring omtrent het gedrag en worden beëdigd. Teun Juk, leidinggevende van de eenheid Bestuur en Managementondersteuning, wil je graag inlichtingen over deze functie verstrekken. Hij is telefonisch bereikbaar via 0527-689868.

 

Sollicitatie

Jij voelt je aangesproken door deze boeiende functie? In dat geval kun je tot uiterlijk 30 september 2017 je gemotiveerde sollicitatiebrief met CV (gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Urk sturen via de sollicitatiebutton.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden; Juridisch beleidsadviseur, Urk, Flevoland, Overheid, Recht, Gemeente, privaatrecht, publiekrecht, juridisch adviseur, beleid, WO, bestuursfunctie, Gemeentebaan

 

 

Solliciteer op deze vacature


 

Gemeente Urk

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.