Jurist Wob

Werkgever
Brunel
Plaats
Amsterdam
Regio
Heel Nederland, Randstad
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch
Opleidingsniveau
WO
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Ga aan de slag als jurist Wob bij Brunel. Als jurist Wob weet jij precies wat wel en niet binnen het wettelijk kader van de Wob valt en ben jij degene die hier advies in geeft. De wetten en regels rondom openbaarheid van bestuur zijn aan verandering onderhevig en we zoeken jou als specialist!

 

 

De functie

Iedere burger heeft het recht op openbaarheid van informatie over de uitvoering van het beleid van de overheid. Regels over de openbaarheid van bestuur zijn zo veel mogelijk in de Wob opgenomen. Uitzonderingen gelden alleen wanneer dit goed gemotiveerd is. Als jurist Wob ben jij degene die weet welke informatie mag worden verstrekt en welke informatie onder een uitzondering valt. Je hebt een veelzijdige rol: je behandelt Wob-verzoeken van burgers en geeft ondertussen advies aan de overheidsorganisatie. In de praktijk betekent dit dat je je bezig houdt met het opstellen en schrijven van besluiten op Wob-verzoeken. Het opstellen van verweerschriften en de juridische advisering omtrent overige bestuursrechtelijke aangelegenheden. En het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures en het optreden als procesvertegenwoordiger bij diverse instanties (afhankelijk van jouw ervaring).

 

Nadat je als jurist Wob je waarde hebt toegevoegd, neemt je carrière een verdere vlucht bij Brunel. Met de zekerheid van een vast contract wacht het volgende boeiende project al op jouw expertise, weer bij zo’n toonaangevende organisatie. Er zijn mogelijkheden in heel Nederland. Samen kijken we naar welk project bij jou past en of het op een passende woon-werkafstand is.

 

Over jou

Wil jij werk maken van jouw carrière als Wob jurist met Brunel? Dan heb je:

 • Een afgeronde academische opleiding Rechten, in de richting van het bestuursrecht
 • Ruime ervaring met het opstellen van verweerschriften
 • Aantoonbare kennis van de Awb, Wob en aanverwante wetgeving
 • Een pragmatische aanpak en een zelfstandige werkwijze

 

Wat wij bieden

De boeiende projecten bij toonaangevende organisaties zijn nog maar het topje van de ijsberg. Bij Brunel Legal – specialist in jouw vakgebied – kun je ook nog eens rekenen op:

 • Flexibiliteit en de zekerheid van een vast contract
 • Volop ruimte om je als specialist – in de breedte en in de diepte – verder te ontwikkelen
 • Een vast maandsalaris met bonusopportunity
 • Een op maat gemaakt opleidingsprogramma, waaronder de mogelijkheid tot het volgen van een Grotius-opleiding of een cursus bij OSR-opleidingen. Jouw juridische carrière komt in een stroomversnelling
 • Begeleiding bij elk project. Waar je ook bent, je hebt een vast aanspreekpunt bij Brunel
 • Een gunstige pensioenregeling. Zodat het nu goed met je gaat, en later ook
 • Collectiviteitskortingen op individuele verzekeringen
 • Leuke extra’s op cultureel en sportief gebied. Er is meer dan werk alleen

 

Over ons

Brunel is wereldwijd zakelijk dienstverlener, gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy. We zijn actief binnen de vakgebieden Finance & Risk,Insurance & Banking, Engineering, IT, Legal, Marketing & Communicatie,HR en alle disciplines in de olie- en gasindustrie. Dit doen we samen met 10.000 medewerkers, verdeeld over 35 landen. En we doen dit met focus. Want bij Brunel geloven we erin dat als je ergens 100% voor gaat, dat je daar de allerbeste in kan worden.

 

Bij Brunel Legal hebben we kennis van de markt, een omvangrijk netwerk én waardevol advies met betrekking tot jouw professionele ontwikkeling. We kennen tal van opdrachtgevers, van non-profitorganisaties tot de Rijksoverheid en van MKB-bedrijven tot multinationals. Hierdoor ben je bij ons altijd verzekerd van de meest uitdagende opdrachten en houd je tijd over om te doen waar jij goed in bent: uitblinken in je vak.

 

Wat zeg je ervan? Zet jij de stap naar Brunel? Dan openen wij de deuren voor jou bij toonaangevende organisaties. Solliciteer nu.

Contactgegevens

Inge van der Ster

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Brunel

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.