Stafjurist

Werkgever
Bureau Orde van Advocaten arrondissement Gelderland
Plaats
Arnhem
Regio
Gelderland
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar

Vacature stafjurist  

 

Het bureau van de Orde van Advocaten Gelderland is op zoek naar een stafjurist om het team (dat bestaat uit 6 personen, waarvan drie advocaten) te versterken. Het gaat om een vacature voor 32 uur per week, in onderling overleg in te vullen.

 

De Gelderse Orde van Advocaten telt ongeveer 1.250 advocaten. De Raad van de Orde vormt het bestuur van de Orde. De deken is voorzitter van de Raad van de Orde en houdt op basis van de Advocatenwet toezicht op de Gelderse advocaten. Het bureau ondersteunt de deken en de Raad van de Orde.

 

De functie van stafjurist omvat diverse werkzaamheden waaronder:

 

  • het onderzoeken van klachten die tegen advocaten worden ingediend;
  • het geven van advies aan advocaten en rechtzoekenden over de toepassing van de gedragsregels en overige regelgeving;
  • het bezoeken van advocatenkantoren in het kader van het (pro-)actief toezicht, de voorbereiding hiervan en de werkzaamheden die hieruit voortvloeien.

 

Voor deze functie is een studie Nederlands recht en juridische werkervaring vereist. De voorkeur gaat uit naar een kandidaat met ervaring in de advocatuur die in ieder geval in het bezit is van de stageverklaring. In de functie van stafjurist werk je als advocaat in dienstbetrekking. De kandidaat moet goed kunnen analyseren en met plezier contacten kunnen onderhouden met rechtzoekenden en advocaten. Teamgeest en humor zijn ook heel belangrijk. 

 

Sollicitatiebrieven met CV en foto kunnen voor  15 december 2017 worden gericht aan de deken, mr. drs. V.N. van Waterschoot, per e-mail (info@ordegelderland.nl). Telefonische inlichtingen over de inhoud van de vacature kunnen worden ingewonnen bij mr. M-L.A.J. Hoppenbrouwers (adjunct-secretaris) of mr. V.A.E. van Westing-Kuipers (senior-stafjurist) via 026-3890766.

Salaris

Afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 3.250 en €3.750. 

Contactgegevens

mr. M-L.A.J. Hoppenbrouwers (adjunct-secretaris) of mr. V.A.E. van Westing-Kuipers (senior-stafjurist) via 026-3890766. 


 

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.