Advocaat-stagiair(e) nationaal en internationaal contractenrecht

Werkgever
Dirkzwager Advocaten en Notarissen
Plaats
Arnhem
Regio
Gelderland
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch
Opleidingsniveau
WO
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Dirkzwager advocaten & notarissen is het grootste advocaten- en notarissenkantoor buiten de Randstad. Ons kantoor heeft vestigingen in Arnhem en Nijmegen en telt 260 medewerkers, van wie 120 juristen. Onze medewerkers voelen zich thuis in een professionele, nuchtere en collegiale werkomgeving. Dirkzwager staat bekend om het delen van haar juridische kennis; proactief en innovatief. Dit kennisdelen gebeurt op heel veel verschillende manieren. Onder andere via de ruim 100 workshops uit de Dirkzwager Academy en via www.partnerinkennis.nl met bijbehorende KennisBoek App. We bieden daarnaast uitstekende opleidingsmogelijkheden binnen en buiten onze Dirkzwager Academy.

Ondernemingsrecht. Nationaal en internationaal contracteren. Gecombineerde advies- en procespraktijk. Vestiging Arnhem. 


Wat ga je doen?
Je houdt je met name bezig met het opstellen en redigeren van nationale en internationale (handels)contracten. Daarbij kun je denken aan in- en verkoopcontracten, samenwerkings- en distributieovereenkomsten. Verder voer je gerechtelijke procedures over de nakoming van zulke contracten en overige commerciële geschillen. Je werkt in een gevarieerde advies- en procespraktijk. Jouw cliënten zijn ondernemers. Het gaat zowel om MKB als om grote ondernemingen.

 

Naast je reguliere werkzaamheden volg je de Beroepsopleiding van de Orde van Advocaten, bezoek je netwerkbijeenkomsten, schrijf je korte blogs op onze Kennispagina en geef je lezingen aan (potentiële) cliënten.


Over de sectie
Je gaat werken op de sectie Ondernemingsrecht van onze vestiging in Arnhem. Jouw directe collega’s zijn vijftien advocaten, vijf (kandidaat-)notarissen, juridisch medewerkers en je collega’s van het secretariaat.

 

De sectie houdt zich bezig met alle facetten van het ondernemingsrecht. Van procesrecht tot (internationaal) contractenrecht en van overnames en fusies tot financieel recht.

 

De sfeer op de sectie is positief en collegiaal.


Wie ben je?
Je bent (bijna) afgestudeerd in het civiele recht. Jouw belangstelling ligt met name bij het verbintenissenrecht. Het is een pre als je je scriptie in dit rechtsgebied geschreven hebt. Het is een vereiste dat je één stage in de advocatuur gelopen hebt. Wij geloven dat je alleen door een stage kunt ervaren of de advocatuur echt bij je past.

 

Je hebt een pragmatische instelling en bent in staat om (commercieel) mee te denken met ondernemers. Meestal zit een ondernemer namelijk niet te wachten op een lang memo, maar op een praktische oplossing voor een probleem. Je bent proactief, nuchter en kunt goed samenwerken. Je vindt het ook leuk om mee te denken op het gebied van acquisitie.  


Arbeidsvoorwaarden
Bij een uitdagende functie horen goede arbeidsvoorwaarden. Je kunt van ons verwachten:

 

- als je starter bent: een contract voor de duur van je advocaat-stage (meestal: 3 jaar en 3 maanden);
- als je starter bent: een salaris van € 3172,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (prijspeil 2018, excl. 8% vakantietoeslag);
- een goede pensioenregeling;
- een vaste onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding;
- 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
- een laptop en een mobiele telefoon;
- veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zowel in de verplichte Beroepsopleiding Advocatuur als binnen onze eigen Dirkzwager Academy.


Meer informatie of solliciteren?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Cindy Snelders-van de Kamp, senior advocaat. Je bereikt Cindy op telefoonnummer: (0)26 353 83 13 en via e-mail op snelders@dirkzwager.nl.

Wil je solliciteren? Klik dan op de solliciteerbutton boven of onder deze tekst. Richt je sollicitatiebrief aan Petra Kiphardt (manager P&O).

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jbb.nl.