Advocaat-stagiaire IT- en privacyrecht

Werkgever
Dirkzwager Advocaten en Notarissen
Plaats
Arnhem
Regio
Gelderland
Niche
Juridisch
Dienstverband
Tijdelijk, Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Dirkzwager advocaten & notarissen is het grootste kantoor buiten de Randstad met een klinkende reputatie en imago. Ons kantoor heeft vestigingen in Arnhem en Nijmegen en telt 240 medewerkers, waarvan 120 juristen die zich thuisvoelen in een professionele, nuchtere en collegiale werkomgeving. Dirkzwager staat bekend om het delen van haar juridische kennis; proactief en innovatief. Dit kennisdelen gebeurt op heel veel verschillende manieren. Onder andere via de ruim 100 workshops uit de Dirkzwager Academy, via de digitale juridische KennisPortal www.partnerinkennis.nl met bijbehorende KennisBoek App, internationaal via www.legalknowledgeportal.com en via de openbare juridische Dirkzwager bibliotheek. We bieden daarnaast uitstekende opleidingsmogelijkheden binnen en buiten onze Dirkzwager Academy.

De sectie Intellectuele Eigendom en IT-recht zoekt toptalent!

 

In verband met uitbreiding van deze sectie op ons kantoor in Arnhem, zoeken wij een gedreven advocaat-stagiaire met een commerciële instelling en aantoonbare belangstelling voor het IT-recht en het privacyrecht.

Ben je analytisch scherp èn juridisch sterk, gericht op de inhoud, ben je proactief en in staat om toegevoegde waarde te bieden aan onze cliënten, dan maken we graag kennis.

 

Onze mooie en uitdagende advies- en procespraktijk is gericht op gevarieerde opdrachtgevers uit het bedrijfsleven en uit de (semi-) overheid.

Onze klanten zijn actief in de maakindustrie, distributie, food en non-food en retail. Daarnaast werken wij veel voor internet- en IT-bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstellingen, zorginstellingen en overheden.

 

Je gaat je bezig houden met:

  • het opstellen en toetsen van allerhande IT-contracten, uiteenlopend van (eenvoudige) licentieovereenkomsten tot (complexe) multi-vendor outsourcingsovereenkomsten;
  • het adviseren over de juridische aspecten van softwareontwikkeling, waaronder begrepen de internationale aspecten daarvan en discussies rondom bijvoorbeeld open source;
  • het gedurende een IT-project juridisch begeleiden van cliënten op verschillende belangrijke beslismomenten;
  • het adviseren en, waar nodig, procederen over mislukte automatiseringsprojecten;
  • het adviseren over de rechtmatigheid van de verwerking van persoonsgegevens;
  • het opstellen en toetsen van diverse overeenkomsten die betrekking hebben op privacy, zoals verwerkingsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten en overeenkomsten over (big data) onderzoek;
  • het begeleiden van cliënten bij onderzoek en eventuele handhaving door de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Daarnaast ben je ook betrokken bij:

  • IE-geschillen met een IT-component, zoals inbreuk op auteursrecht op software;
  • adviseren over internetrecht, zoals e-commerce, koop op afstand, toetsing van websites, algemene voorwaarden en adviezen over digitalisering.
  • allerhande acquisitieactiviteiten, zoals het schrijven op de weblog en het geven van lezingen.

 

Op onze sectie IE-IT-recht wordt het intellectuele eigendomsrecht (IE), het IT-recht en het privacyrecht beoefend. Uitgangspunt is dat gedurende de stage de kandidaat op al deze rechtsgebieden actief is. Kennis van deze verschillende rechtsgebieden is dan ook een pré. Het accent zal evenwel liggen bij IT- en privacyrecht.

 

Herken jij je in dit profiel laat het ons dan weten. Dirkzwager biedt, naast goede arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer, een uitdagende praktijk met de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een uitstekend advocaat.

 

Heb je een vraag over deze vacature? Neem dan contact op met mr. drs. Mark Jansen of mr. Ernst-Jan van de Pas via 026 – 353 83 77.

 

Voor informatie over ons kantoor en de sollicitatieprocedure, kijk op www.dirkzwager.nl  en/of www.werkenbijdirkzwager.nl.

Contactgegevens

Petra Kiphardt

tel: 088 – 24 24 100 

email: kiphardt@dirkzwager.nl

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.