Kandidaat-notaris ondernemingsrecht Arnhem

Werkgever
Dirkzwager Advocaten en Notarissen
Plaats
Arnhem
Regio
Gelderland
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
< 1 jaar, 1-3 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Dirkzwager advocaten & notarissen is het grootste advocaten- en notarissenkantoor buiten de Randstad. Ons kantoor heeft vestigingen in Arnhem en Nijmegen en telt 260 medewerkers, van wie 120 juristen. Onze medewerkers voelen zich thuis in een professionele, nuchtere en collegiale werkomgeving. Dirkzwager staat bekend om het delen van haar juridische kennis; proactief en innovatief. Dit kennisdelen gebeurt op heel veel verschillende manieren. Onder andere via de ruim 100 workshops uit de Dirkzwager Academy en via www.partnerinkennis.nl met bijbehorende KennisBoek App. We bieden daarnaast uitstekende opleidingsmogelijkheden binnen en buiten onze Dirkzwager Academy.

Wij hebben plek voor een gedreven kandidaat-notaris met passie voor het ondernemingsrecht.


Wat ga je doen?
Je gaat werken voor cliënten met vragen op het gebied van het ondernemingsrecht. Je kunt hierbij denken aan bedrijfsoverdrachten, continuïteitsvraagstukken, herziening van bedrijfsstructuren en governance. Ook fiscale vraagstukken spelen daarbij een rol.

 

Je cliënten zijn vooral familiebedrijven, directeur grootaandeelhouders en non-profit instellingen. Ook grote (internationale) bedrijven worden door de sectie bediend. 

 

Op een gemiddelde werkdag ben je bezig met het opstellen van statuten en aktes, het bijwonen van besprekingen met cliënten en het oplossen van juridische vraagstukken. Ons doel is om van jou een zelfstandig werkend kandidaat-notaris te maken.

 

Naast je dagelijkse praktijk volg je de verplichte notariële beroepsopleiding. Wij moedigen je ook aan om actief te worden bij de JoKaNoBo, de vereniging voor jonge kandidaat-notarissen in Gelderland.


Waar ga je werken?
Je gaat werken op de sectie ondernemingsrecht van onze vestiging in Arnhem. Jouw directe collega’s zijn vijf (kandidaat-)notarissen, vijftien advocaten, juridisch medewerkers en je collega’s van het secretariaat. De sectie houdt zich bezig met alle (advocatuurlijke en notariële) facetten van het ondernemingsrecht. Jij gaat werken in de notariële praktijk.


Wie ben jij?
Je hebt notarieel recht gestudeerd of bent bijna klaar met je opleiding. Je bent analytisch sterk. Dat is bijvoorbeeld nodig om complexe bedrijfsstructuren te doorzien. Je bent contactueel sterk. Je hebt een pragmatische aanpak en realiseert je dat je cliënten een oplossing voor hun probleem willen en geen ingewikkelde juridische memo’s. Verder ben je creatief en houd je ervan om ‘out of the box’ te denken. Je vindt het leuk om in teamverband te werken met andere enthousiaste professionals. Fiscale kennis is een pré, omdat in een deel van onze zaken fiscale aspecten een rol spelen. Goede kennis van het Engels is een must.


Arbeidsvoorwaarden
Bij een uitdagende functie horen goede arbeidsvoorwaarden. Je kunt van ons verwachten:

 

- een contract voor de duur van drie jaar en drie maanden;
- een startsalaris van € 2895,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (prijspeil 2017, excl. 8% vakantietoeslag);
- een goede pensioenregeling;
- een vaste onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding;
- 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
- een laptop en een mobiele telefoon;
- veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zowel in de verplichte notariële beroepsopleiding als binnen onze eigen Dirkzwager Academy.


Interesse?
Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met: Ton Lekkerkerker – notaris – telefoonnummer 026 365 55 37 of 06 533 12 666.

 

Wil je solliciteren? Klik dan op de solliciteerbutton boven of onder deze tekst.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.