Advocaat-Medewerker Ondernemingsrecht

Werkgever
DPA Legal
Plaats
Brabant
Regio
Noord-Brabant
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar

Solliciteer op deze vacature

DPA Legal is gespecialiseerd in de werving van Bedrijfsjuristen en Advocaten voor vaste functies en interim opdrachten. Voor interim opdrachten werken we samen met Interim Legal Counsels en advocaten in dienst bij DPA en met zzp-ers. We richten ons op Juristen vanaf vier jaar werkervaring. Wij bemiddelen functies zoals Bedrijfsjurist, Legal Counsel, Senior Bedrijfsjurist, Hoofd Juridische Zaken, Senior Legal Counsel, General Counsel, Company Secretary, Legal Director, Bestuurssecretaris, Advocaat Medewerker, Advocaat en Advocaat Partner.

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Onze opdrachtgever is een hedendaags en regionaal advocatenkantoor waar de advocaten oplossingsgericht te werk gaan. Er wordt veel samengewerkt tussen de verschillende vestigingen en secties van dit leuke kantoor. De focusgebieden zijn onder meer ondernemings-, vastgoed-, arbeids- en letselschaderecht. Clienten zijn vooral in Nederland gevestigd maar bevinden zich ook over de landsgrenzen. De advocaten zijn naast jurist ook ondernemer en denken mee met hun cliënten. Betrokkenheid speelt een grote rol. De opdrachtgever is betrokken in de regio Brabant, niet alleen voor de ondernemers maar ook voor de samenleving. Binnen het ondernemingsrecht houdt het kantoor zich bezig met fusies en overnames, samenwerkingsverbanden, aansprakelijkheden en overeenkomsten. Tevens houden de advocaten rekening met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van intellectueel eigendom en privacy wetgeving. Cliënten kunnen rekening houden met een aanpak die werkt in de praktijk. 

Functieomschrijving

De Brabantse opdrachtgever is volop in ontwikkeling en wil daarom uitbreiden met een Advocaat-Medewerker Ondernemingsrecht die toe is aan een tweede stap in zijn of haar carrière. Je zal je vooral bezig houden met het ondernemingsrecht in de breedste zin van het woord. Je zal te maken krijgen met nationale- en internationale fusies en overnames, geschillen binnen besloten verhoudingen maar ook met faillissements- en insolventiezaken aangezien er meedere curatoren werkzaam zijn binnen dit Brabantse kantoor. Naast het juridisch inhoudelijke werk wordt er van je verwacht dat je het leuk vindt om commercieel bezig te zijn en dat je de ambitite hebt om je cliënten kring op te bouwen of uit te breiden. 

Functie-eisen

Herken jij jezelf in het volgende?

  • Minimaal 4 jaar (maximaal 7 jaar) werkervaring als advocaat op het gebied van ondernemingsrecht, bij voorkeur in een faillissementspraktijk;
  • Woonachtig in - of plannen om te verhuizen naar - Brabant;
  • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
  • Ambitieus en leergierig;
  • Teamplayer;
  • Commercieel talent.

Wij bieden

  • Goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Goede work/life balance.

Contactgegevens

Birgit van der Sommen

M 06 51 41 16 36

E birgit.vandersommen@dpa.nl

Solliciteer op deze vacature


 

DPA Legal

Resized Image

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.