Advocaat-stagiair(e) Ondernemingsrecht/Mededingingsrecht

Werkgever
Holla Advocaten
Plaats
Eindhoven
Regio
Noord-Brabant
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch
Dienstverband
Tijdelijk, Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
< 1 jaar, 1-3 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Holla Advocaten

 

Holla Advocaten is een advocatenkantoor dat zich heeft gespecialiseerd in dienstverlening voor grotere ondernemingen, MKB-bedrijven, overheden, not-for-profit organisaties en zorginstellingen. Holla Advocaten behoort tot de top 30 van grootste advocatenkantoren van Nederland.

 

Bij Holla Advocaten nemen wij het Hoogst Persoonlijk. Dit betekent dat onze advocaten betrokken zijn bij hun cliënten en zij nauw met hen samenwerken. Holla Advocaten is vaak de juridische sparring partner voor haar cliënten. Wie zich thuis voelt in een ondernemende werkomgeving waar een persoonlijke benadering voorop staat, is bij Holla Advocaten op zijn plek.

De Business Unit Ondernemingsrecht

Binnen ons kantoor werken we in Business Units (BU's) ingedeeld per rechtsgebied, met aan het hoofd een Business Unit Coördinator. De advocaten binnen deze BU zijn werkzaam voor veelal (middelgrote) MKB organisaties in diverse branches en haar bestuurders die geadviseerd willen worden in juridische kwesties die in hun dagelijkse bedrijfsvoering aan de orde komen. Voorts staan onze advocaten bestuurders bij in gerechtelijke procedures. Naast juridisch inhoudelijke advisering vinden wij goed relatiebeheer en het  uitbouwen van je clientèle minstens zo belangrijk.

 

Wat verwachten wij?

Je draait zo snel mogelijk volwaardig mee in ons team en draagt op actieve wijze bij aan de ontwikkeling van onze ondernemingsrechtelijke praktijk. Je start daarom bij aanvang van je carrière in ons hoogwaardige opleidingsprogramma, de 'Holla Academy'. Dit geeft je een sterke basis als advocaat en hiermee kun je snel jouw talent inzetten in het belang van onze cliënten.

 

Als advocaat-stagiair(e) adviseer je ondernemers, zowel nationaal als internationaal, over alle aspecten van het ondernemings- en mededingingsrecht. Je bent onder andere betrokken bij het geven van adviezen aan en het voeren van procedures voor ondernemingen in het kader van rechtspersonen, handelsrecht, algemeen contractenrecht en algemeen verbintenissenrecht. Je krijgt onder andere te maken met het procesrecht; (commercieel) contractenrecht, distrubutie-, franchise- en agentuurrecht, algemene voorwaarden, internationaal privaatrecht, vennootschapsrecht en fusies en overnames.

 

In Europa en de Verenigde Staten werkt ons kantoor samen binnen the European Law Firm (ELF) en zal je cliënten op internationaal niveau adviseren en juridische support bieden. 

 

De advocaat-stagiair(e) die wij zoeken

 

Je bent een goede jurist die graag met de voeten in de praktijk staat. Je bent gedreven en gefascineerd door het Ondernemingsrecht en het Mededingingsrecht en je weet jouw collega's te enthousiasmeren voor jouw ideeën. Daarnaast wil je blijven investeren in jezelf zonder het teambelang uit het oog te verliezen.


De advocaat-stagiair(e) die wij zoeken:

  • heeft bij voorkeur een verbintenisrechtelijke achtergrond;
  • heeft (aantoonbare) affiniteit met het ondernemingsrecht en mededingingsrecht;
  • heeft een bovengemiddelde cijferlijst (Master-periode);
  • heeft een goede beheersing van ten minste de Nederlandse en Engelse taal, Duits en Frans zijn een pré;
  • beschikt over professionaliteit, initiatief en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
  • beschikt over ondernemerszin, heeft gevoel voor commercie en een zakelijk voorkomen; en
  • is bekend met de regio Eindhoven.

 

Wat mag je van ons verwachten?

Onze hoogstpersoonlijke aanpak klinkt ook door in de manier waarop we met onze medewerkers omgaan. Daarbij mag je veel van ons verwachten. Om de kwaliteit van de begeleiding te waarborgen en de talenten van onze advocaat-stagiair(e)s optimaal te benutten, oefen je onder leiding van een ervaren advocaat, de patroon, de praktijk uit. Zo kun je de stageperiode zo succesvol mogelijk doorlopen en bieden we onze advocaat-stagiair(e)s de mogelijkheid zich zowel als persoon en als professional te blijven ontwikkelen.

 

Eenmaal binnen bij Holla Advocaten volg je regelmatig interne en externe cursussen voor het uitbreiden en onderhouden van je juridische kennis. De door de Orde voorgeschreven permanente opleiding is wat ons betreft de ondergrens. We stimuleren en ondersteunen je bij het volgen van een specialisatieopleiding. Naast de vakinhoudelijke cursussen, besteden we aandacht aan vaardigheidstrainingen op maat en kan je worden begeleid door een externe coach. Op deze manier bereid je jezelf voor op de volgende stap in je carrière.

 

Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden en een informele werkomgeving waarin betrokken collega's een prettig team vormen.

 

Solliciteren?

Spreekt onze hoogstpersoonlijke aanpak je aan en ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan jouw motivatiebrief, CV, cijferlijsten (bachelor en master), je scriptie en eventueel beschikbare schriftelijke getuigschriften en/of stagebeoordeling(en) via onze website www.binnenbijholla.nl aan de afdeling HR.

 

De inschrijving voor deze vacature sluit 10 maart 2017.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Holla Advocaten

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.