Senior Manager Microkredietfonds

Werkgever
ASN Bank
Plaats
Den Haag
Regio
Zuid-Holland
Niche
Juridisch
Branche
Financiële dienstverlening
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
> 10 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
-

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

ASN Bank heeft ASN Beleggingsfondsen opgericht om de duurzame ASN-fondsen te beheren. De gezamenlijke duurzame missie luidt: ‘Ons economische handelen is erop gericht de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen’. ASN Beleggingsfondsen streeft niet alleen naar financieel rendement voor beleggers, maar ook naar maatschappelijk rendement. Momenteel voert ASN Beleggingsfondsen de directie over twaalf actieve beleggingsfondsen. Het vermogen onder beheer, van voornamelijk particuliere beleggers, is de afgelopen jaren sterk gegroeid en bedraagt € 3 miljard.

De Volksbank
ASN Beleggingsfondsen is onderdeel van de Volksbank. Je krijgt een dienstverband bij de Volksbank en wordt gedetacheerd bij het onderdeel ASN Beleggingsfondsen. De Volksbank gaat met de merken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven. We willen de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering. Met zo’n drieduizend collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken.

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste beleggingsexpert die affiniteit heeft met duurzaamheid en beleggingsfondsen? Solliciteer dan naar deze uitdagende, fulltime functie bij ASN Beleggingsfondsen.


Senior Manager Microkredietfonds


Over de functie Senior Manager Microkredietfonds
Je zal verantwoordelijk zijn voor het ASN-Novib Microkredietfonds, dat via onderhandse leningen en participaties belegt in microkredietinstellingen in ontwikkelingslanden. Je bent verantwoordelijk voor het beleid van dit fonds, en voor de uitvoering van het beheer ervan. Tot je dagelijkse werkzaamheden behoren het beheren van het beleggingsbeleid, het beoordelen van investeringsvoorstellen van externe adviseurs en het monitoren van de portefeuille. Ook zorg je, met ondersteuning van de analist impact fondsen, voor de fondsrapportages. Zo draag je bij aan het succes van de duurzame ASN-fondsen en aan de brede acceptatie van duurzaam beleggen.

Over het team
Je maakt samen met de duurzaamheidsmanager en de analisten impact fondsen deel uit van het portfoliomanagementteam van ASN Beleggingsfondsen. Dit team is verantwoordelijk voor het vermogensbeheer van de duurzame ASN-fondsen. Het team bepaalt het duurzaamheidsbeleid en het beleggingsbeleid, analyseert beleggingsvoorstellen en monitort externe managers. Je rapporteert aan de bestuurder Portfolio- en Productmanagement en werkt nauw samen met het productmanagementteam van ASN Beleggingsfondsen.

Functie-eisen

  • afgeronde WO-masteropleiding, bij voorkeur in een financieel economische richting;
  • minstens tien jaar werkervaring op het gebied van vermogensbeheer, waarvan ten minste vijf jaar met microfinancieringen;
  • afgerond of bezig met een aanvullende opleiding op het gebied van vermogensbeheer (zoals CFA of CAIA);
  • kennis van juridische en operationele aspecten van beleggingsfondsen;
  • ervaring met onderhandse leningen, private equity en vreemde valuta is een pre;
  • uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels in woord en geschrift;
  • affiniteit met de duurzame missie van ASN Beleggingsfondsen.

Competenties
Je neemt initiatieven en je hebt de drive om samen met een enthousiast team topkwaliteit te leveren. Je hebt een open persoonlijkheid en legt gemakkelijk contacten. In je werk ben je goed in staat om prioriteiten te stellen. Je beschikt over een proactieve instelling, bent oplossingsgericht, kunt goed samenwerken en staat stevig in je schoenen.

Wij bieden

Je krijgt de kans om samen met je collega’s bij te dragen aan een duurzame samenleving. ASN Beleggingsfondsen is een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket: een prima salaris, 13e maand en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling.
Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Marc Bosman, 06-53 97 54 23. Heb je inhoudelijke vragen, dan kun je een mail sturen naar Diane Griffioen: Diane.Griffioen@asnbank.nl.

Solliciteren?
Wil je solliciteren naar de functie van senior manager Microkredietfonds bij ASN Beleggingsfondsen? Klik op de sollicitatiebutton en reageer op deze vacature. Als je je motivatie en cv achterlaat, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Bezoek www.asnbank.nl voor meer informatie over de vacature Senior Manager Microkredietfonds of solliciteer online op de vacature Senior Manager Microkredietfonds.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

ASN Bank

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.