Regulatory Risk Manager

Werkgever
ASR Nederland N.V.
Plaats
Utrecht
Regio
Utrecht
Niche
Juridisch
Branche
Financiële dienstverlening
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO, HBO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Parttime
Referentienummer
-

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Wij zijn a.s.r., de Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen. We zijn bekend van de merken a.s.r., De Amersfoortse, Ditzo, Europeesche Verzekeringen en Ardanta. Bij a.s.r. werken 3.375 medewerkers en met een omzet van € 4 miljard behoren we tot de grootste verzekeraars van Nederland. Sinds 10 juni 2016 staan wij genoteerd aan Euronext Amsterdam. Dagelijks werken wij bij a.s.r samen aan een belangrijk doel: de verzekeringsbranche beter te maken. Wij willen een verzekeraar zijn waar klanten op kunnen vertrouwen en klantbelang staat bij ons centraal. Wij werken met respect voor onze omgeving en proberen zoveel mogelijk het goede te doen. Dat doen we met medewerkers die verantwoordelijkheid nemen, ondernemerschap tonen en willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

a.s.r. Bank, onderdeel van a.s.r., biedt spaar- en beleggingsproducten voor de Nederlandse particuliere markt aan. De bancaire producten zijn bestemd voor klanten die een vermogen willen opbouwen of beschermen, en worden op dit moment onder andere verstrekt via tussenpersonen. a.s.r. Bank heeft een eigen bankvergunning, eigen beleid en een eigen statutaire directie. a.s.r. Bank staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Functieomschrijving

a.s.r. Nederland heeft voor haar locatie in Utrecht een vacature voor een

Regulatory Risk Manager

Parttime

Je functie als Regulatory Risk Manager
Voor een ervaren professional op het gebied van prudentieel toezicht en riskmanagement als jij, is onze afdeling Risk Management Bancair een ultieme werkplek. Deze afdeling bestaat uit een Financial Risk Team en een Non-financial Risk Team met louter specialisten (circa 7fte). Wij zoeken hier iemand met een scherpe helicopterview op alle relevante toezicht-gerelateerde werkzaamheden. Jij past naadloos in ons profiel, want jij hebt het talent om de beheersing van het risicoprofiel te bewaken en zo onze toekomst veilig te stellen. In nauwe samenwerking met de afdelingen binnen de CFRO-kolom en Compliance en Juridische Zaken zorg je organisatiebreed voor integrale aansturing van diverse risicomanagementprocessen. Je vervult een nieuwe rol, die je zelf kunt vormgeven en ontwikkelen tot een begrip binnen a.s.r. Bank. Dat kan bijna niet missen, want jouw functie heeft behoorlijk veel invloed.

Je houdt je bijvoorbeeld bezig met:

 • De impactanalyse van nieuwe prudentiële wet- en regelgeving;
 • Het vaststellen van de kaders voor onze risicostrategie en ons risicobeleid;
 • Het geven van ondersteuning bij de te volgen implementatiestrategie;
 • Het maken van een proactieve vertaling van ontwikkelingen naar de gevolgen voor a.s.r. Bank;
 • Het vervullen van de Secretarisfunctie van de Wet- en Regelgevingcommissie (WRC);
 • Het geven van een heldere, volledige presentatie van jouw analyses en adviezen aan het afdelingshoofd en de directieleden.

Functie-eisen

Met jouw kennis en ervaring op het gebied van prudentiële wet- en regelgeving en implementatietrajecten ben jij een gedegen senior sparringpartner voor de Financial- en Non-financial Risk Managers. Je hebt sterk ontwikkelde analytische, economische en juridische vaardigheden en bovendien ervaring in een bancaire risk-omgeving. Je leest graag, vindt het leuk om complexe materie te vertalen naar de praktijk en jouw kennis te delen op een begrijpelijke wijze. Je bent praktisch, proactief en kunt snel schakelen tussen details en het grotere geheel.

Bovendien breng je mee:

 • Een afgeronde universitaire economische of juridische opleiding;
 • Zeker 5 jaar werkervaring op het gebied van regulatory compliance in de bancaire sector;
 • Kennis van prudentiële wet- en regelgeving (CRR en CRD IV), en bij voorkeur ook ICAAP en ILAAP;
 • Een energieke persoonlijkheid met een resultaatgerichte drive;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands.


NB: Het betreft een functie voor 3 dagen (24 uur) per week.

Wij bieden

Werken voor a.s.r. betekent werken in een inspirerende en uitdagende werkomgeving. In een informele sfeer, waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en met vriendelijke, hulpvaardige collega´s. We bieden je een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden. Een goed salaris (bruto € 4.000,- tot € 6.500,- op basis van 38 uur per week), een collectieve pensioenregeling, een vaste 13e maand en een ruim budget voor opleiding en ontwikkeling. We werken tijd- en plaatsonafhankelijk. Zo kunnen we onze klant optimaal servicen, ons werk efficiënt doen en creëren we een goede balans tussen werk en thuis.
Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met Marguerite Barsingerhorn (recruiter), telefoon: 06-51287929.

Solliciteren op de functie van Regulatory Risk Manager
Enthousiast geworden? Laat dan je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

Als onderdeel van onze sollicitatieprocedure vragen wij je een persoonlijkheidsvragenlijst en een capaciteitentest in te vullen. Alle informatie hierover ontvang je van de recruiter.

De functie waarop je solliciteert is binnen a.s.r. aangemerkt als ‘insiderfunctie'. Insiders zijn medewerkers die beschikking (kunnen) hebben over voorwetenschap. Om de integriteit en goede reputatie van a.s.r. en haar medewerkers te waarborgen en te beschermen, vragen we insiders kennis te nemen van onze regeling omgang met koersgevoelige informatie en privétransacties in beleggingen en overeenkomstig te handelen.

Als je bij ons in dienst komt, vragen wij je om de eed of belofte af te leggen. Hiermee committeer je je aan onze gedragsregels. Medewerkers in de financiële sector zijn verplicht om vanaf 1 april 2015 een eed of belofte af te leggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Riskmanagement, Risk Manager, Risicomanagement, Compliance, Juridisch, Finance, Financial, Financieel

Bezoek https voor meer informatie over de vacature Regulatory Risk Manager of solliciteer online op de vacature Regulatory Risk Manager.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

ASR Nederland N.V.

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.