Beleidsondersteunend Medewerker (Juridische Handhaving)

Werkgever
DCMR Milieudienst Rijnmond
Plaats
Schiedam
Regio
Zuid-Holland
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
1-3 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
2017-1253

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

In het Rijnmondgebied moeten het milieu en de gezondheid van de bewoners worden beschermd. De DCMR Milieudienst Rijnmond levert met inzet van wettelijke instrumenten en vanuit specifieke deskundigheid een bijdrage aan het verlagen van de milieubelasting van bedrijven en aan het verhogen van de milieukwaliteit en veiligheid in het Rijnmondgebied. De DCMR zet inspecteurs, opsporingsambtenaren en juristen in om ongewenste en gevaarlijk situaties te voorkomen en aan te pakken zodra die worden gesignaleerd. Heb jij talent voor het maken van verbindingen tussen toezicht uitvoeren en bestuursrechtelijk handhaven? En wil jij met jouw juridische achtergrond invloed hebben op hoe de DCMR handhaaft? Dan ben jij misschien wel de juridische beleidsmedewerker die we zoeken!

Functieomschrijving

Als er één organisatie een uitdagende werkgever is, dan is het wel de DCMR, de milieudienst van het Rijnmondgebied. Elke dag opnieuw zetten wij alles op alles om 1,2 miljoen mensen veilig en leefbaar te laten wonen en werken in een gebied met een van de grootste havens ter wereld en risicovolle industriële complexen. Dat is dus balanceren voor gevorderden, want eenvoudige antwoorden zijn er niet. Jij kunt ons daarbij helpen als:

Beleidsondersteunend Medewerker (Juridische Handhaving)

voor maximaal 36 uur per week


Hoe ziet de functie eruit?
De komende jaren gaat de DCMR het risicogericht inspecteren verder optimaliseren waarbij het consequent handhaven een van de speerpunten is voor de DCMR. Het team verricht haar werkzaamheden voor de inspectiebureaus. Dit team, in transitie, bestaat uit zes formatieplaatsen en wordt ondersteund door procesondersteuners van de regiekamer. De DCMR is op zoek naar een gedreven jurist die goed kan samenwerken en een goed gevoel heeft voor de te leveren kwaliteit.

Het team levert expertise voor bestuursrechtelijke handhaving en stelt bestuursrechtelijke handhavingsproducten op waaronder lasten onder dwangsom en lasten onder bestuursdwang. Je treedt op als vertegenwoordiger van de gemeente of provincie bij handhavingszaken die dienen bij bezwarencommissies, de rechtbank of de Raad van State. Daarnaast lever je input voor de inspectieplannen van de drie toezichtbureaus en geef je richting aan de toe te passen interventiestrategie. Als juridische beleidsmedewerker ben je in staat om inspecteurs te voorzien van een kwalitatief goed advies. Door jouw inbreng bevorder je de eenduidige toepassing van handhavingsproducten op basis van de geldende handhavingsstrategie. Je zorgt voor goede verbinding van juridische handhaving met andere expertises binnen de dienst en naar buiten.

Daarnaast behandelt het team uiteenlopende zaken, zoals publicaties op internet en WOB-verzoeken en stelt het besluiten op met betrekking tot de BRZO-taken. Niet op de laatste plaats heeft het team een rol in het bijhouden van de juridische ontwikkelingen en jurisprudentie en het toepasbaar maken van deze ontwikkelingen en vernieuwingen voor de inspecteur.

Functie-eisen

De aard van het werk bij het team Handhaving en Beleid van de DCMR vraagt van de kandidaat dat deze in hoge mate zelfstandig invulling kan geven aan de opgedragen taken. Als jurist ben je inventief, verbindend en overtuigend. De samenwerking met in- en externe klanten gaat je gemakkelijk af. Je zorgt ervoor dat je producten de toets der kritiek kunnen doorstaan. Je staat open voor een kritische houding van collega’s. Je kunt zowel mondeling als schriftelijk uitstekend formuleren.

Wie zoeken wij?
  • De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die beschikt over een afgeronde WO-opleiding rechtsgeleerdheid in Staats- en bestuursrecht en daarbij recente ervaring heeft op de hoofdtaken van toezicht en handhaving.
  • Je hebt kennis en ervaring van milieuwet- en regelgeving en weet deze met anderen te delen en hanteerbaar te maken. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
  • Je hebt uitstekende vaardigheden in het opstellen, verdedigen en creëren van draagvlak voor adviezen/ideeën bij in- en externe overleggen.
  • Je hebt een goed inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur en de daarmee samenhangende besluitvormingsprocedures.

Wij bieden

Een uitdagende en zelfstandige functie binnen een gemotiveerde afdeling met ervaren collega’s. Je salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3965,53 bruto per maand (schaal 10) op basis van 36 uur per week.
Het bureauhoofd, Emiel Vos (telefoon 010 - 2468 315, e-mail: emiel.vos@dcmr.nl) verstrekt graag meer informatie over deze functie.

Reageren?
Richt je motivatiebrief en cv, onder vermelding van vacaturenummer 2017-070, vóór 10 november 2017 aan de DCMR Milieudienst Rijnmond, bureau Personeel, Informatie en Managementondersteuning. Dat mag via ons sollicitatieformulier, door te klikken op de solliciteerbutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Overheid, Handhaving, Juridisch Medewerker, Handhaver

Bezoek www.dcmr.nl voor meer informatie over de vacature Beleidsondersteunend Medewerker (Juridische Handhaving) of solliciteer online op de vacature Beleidsondersteunend Medewerker (Juridische Handhaving).

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.