Jurist Milieurecht (schaal 11) - 2017-069

Werkgever
DCMR Milieudienst Rijnmond
Plaats
Schiedam
Regio
Zuid-Holland
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
Inkooporder PO-2017-1239

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Functieomschrijving

Ben jij onze voortrekker als het om het milieurecht gaat?


Als er één organisatie een uitdagende werkgever is, dan is het wel de DCMR, de milieudienst van het Rijnmondgebied. Elke dag opnieuw zetten wij alles op alles om 1,2 miljoen mensen veilig en leefbaar te laten wonen en werken in een gebied met een van de grootste havens ter wereld en risicovolle industriële complexen. Dat is dus balanceren voor gevorderden, want eenvoudige antwoorden zijn er niet. Jij kunt ons daarbij helpen als:

Jurist Milieurecht (Schaal 11)


Wat ga je doen als Jurist Milieurecht?
Je bent onze voortrekker als het om het milieurecht gaat en gaat aan de slag met complexe juridische vraagstukken. Je bent onderdeel van onze Afdeling Reguleren en Advies (RENA) en ondersteunt onze managers, vergunningsverleners en adviseurs dus bij de (on)mogelijkheden van omgevingsvergunningen. Zij moeten kunnen blindvaren op jou. Over bestuurlijk gevoelige aspecten schakel je dan ook snel met het management. Jouw ervaring met de milieuwetgeving gebruik je om bij te dragen aan de ontwikkeling en implementatie van nieuwe regelgeving. Daarin verpak je altijd de laatste juridische ontwikkelingen. Je werkt daarnaast aan bezwaar- en beroepsprocedures en doet dat scherp en standvastig.

Functie-eisen

Je zet je tanden graag in juridisch zeer complexe vraagstukken, want die spelen elke dag in onze omgeving. Je bent zelfstandig, verbindend en vindingrijk. Je houdt ervan om te vernieuwen. Je deelt je kennis actief en weet collega’s en externe partners makkelijk mee te nemen. Vooral wanneer juridische grenzen en bestuurlijke wensen lastige dilemma’s opleveren, weet je jouw invloed op een positieve en juridisch verantwoorde manier aan te wenden. Als goede jurist werk je altijd vlekkeloos: op tijd en onberispelijk. Je communiceert helder en gericht op samenwerking. Het is daarnaast prettig als je meeneemt:
  • Een afgeronde WO-master op juridisch gebied;
  • Kennis van de nationale en Europese milieuregelgeving;
  • Zicht op toekomstige ontwikkelingen op je vakgebied;
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Wij bieden

Een uitdagende en zelfstandige functie binnen een gemotiveerd team met ervaren collega’s. Je salaris bedraagt, afhankelijk van je opleiding en ervaring, maximaal € 4.636,33 bruto per maand op basis van 36 uur per week. De CAP (rechtpositieregeling van de provincies) is van toepassing op deze functie. In lijn met deze regeling ontvang je een Individueel Keuzebudget van tenminste 20% naast het maandsalaris. (http://www.ipo.nl/beleidsvelden/werkgeverszaken/individueel-keuzebudget) Ook hanteert de DCMR flexibele werktijden.
Het bureauhoofd, Willem de Leeuw van Weenen (telefoon 010 - 2468 611, e-mail: willem.deleeuwvanweenen@dcmr.nl) verstrekt graag meer informatie over deze functie.

Weet je genoeg? Richt je brief en cv, onder vermelding van vacaturenummer 2017-069, aan de DCMR Milieudienst Rijnmond, bureau Personeel en Organisatie. Dat mag via ons sollicitatieformulier, door te klikken op de solliciteerbutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Juridisch, Jurist, Juridische, Milieurecht, Overheid

Bezoek www.dcmr.nl voor meer informatie over de vacature Jurist Milieurecht (schaal 11) - 2017-069 of solliciteer online op de vacature Jurist Milieurecht (schaal 11) - 2017-069.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.