Juridisch Adviseur

Werkgever
Gemeente Deurne
Plaats
Deurne
Regio
Noord-Brabant
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
170062 / 1

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

De gemeente Deurne is een gemeente in de provincie Noord-Brabant die flink in beweging is, die zich ontwikkelt richting een organisatie die flexibel en wendbaar is en waar taakvolwassen medewerkers werken die het mogelijk maken de snel veranderende wereld continu aan te kunnen (“Deurne strekt zich uit”). De organisatieontwikkeling binnen de gemeente is gestoeld op een drietal pijlers te weten: Huisvesting, Organisatie&Personeel en Informatievoorziening (HOI).

Binnen de gemeentelijke organisatie werken ruim 200 medewerkers. De ontwikkeling en visie voor klantgericht werken en integrale samenwerking liggen vast in de besturingsfilosofie. De organisatie staat voor een open cultuur, waarin medewerkers ruimte krijgen voor eigenaarschap, eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling.

Klantgerichtheid is een belangrijk speerpunt met als uitgangspunt vraaggericht werken. Onze kernwaarden zijn: ondernemerschap, samenwerking, maatwerk en regie.

Functieomschrijving

De gemeente Deurne heeft voor de afdeling Bedrijfsvoering een vacature voor een:

Juridisch Adviseur

(36 uur)

schaal 10a, HR21 normfunctie Adviseur III

Het cluster
Het cluster Juridische Zaken (JZ), dat uit drie juridische adviseurs en twee juridische medewerkers bestaat, maakt onderdeel uit van de afdeling Bedrijfsvoering. De organisatie verwacht van JZ een professionele, actieve houding in het adviseren en ondersteunen op een breed juridisch gebied. Binnen het cluster ligt ook de coördinatie van juridische kwaliteitszorg en –control. Daarnaast wordt ook het secretariaat van de externe bezwaarschriftencommissie en de klachtcoördinatie door JZ verzorgd.

Als juridisch adviseur zet je je breed in op het juridisch gebied. Je adviseert en ondersteunt bijvoorbeeld het bestuur, de directie, het management en medewerkers. Ook ontwikkel je beleidskaders en vertegenwoordig je incidenteel de gemeente bij procedures. Je stemt samen met je collega juridisch adviseurs de taakvelden op elkaar af, zorgt voor onderlinge vervanging en bent samen verantwoordelijk voor een professionele advisering en ondersteuning van de organisatie en het bestuur.

Wat ga je doen als Juridisch Adviseur?

 • Je adviseert over en ontwikkelt beleid op meerdere samenhangende vakgebieden.
 • Juridische kwaliteitszorg en – control zijn een belangrijk onderdeel van je takenpakket.
 • Je adviseert over vraagstukken en processen die tactisch van aard zijn en die worden gestuurd door beleidsmatige keuzes binnen het vakgebied.
 • Je zorgt voor de uitvoering en implementatie van multidisciplinaire vraagstukken en processen.
 • Je monitort de kwaliteit en effectiviteit van werkprocessen en naar aanleiding daarvan adviseer je om te komen tot verbeteringen van de juridische aspecten.
 • Je stuurt op draagvlak en resultaten door heldere en proactieve communicatie.
 • Je bent zichtbaar, bouwt aan relaties, maar je bent ook kritisch en doortastend.
 • Je fungeert als spil tussen enerzijds de interne organisatie en anderzijds externe gesprekspartners zoals aannemers, verenigingen en inwoners etc.
 • Je werkt praktisch, compact en weet te inspireren, waarbij je het integraal werken bevordert, binnen de afdeling.
 • Je adviseert aan het management en bestuur.

Functie-eisen

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau gebaseerd op een afgeronde juridische opleiding;
 • Je hebt minimaal 3 - 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie binnen een overheidsorganisatie, bij voorkeur een gemeente; je hebt door die werkervaring de ‘senioriteit’ om collega-juristen binnen en buiten de afdeling te ondersteunen en te adviseren bij hun taken en ontwikkelin
 • Je kunt goed analyseren, weet snel de kern van het probleem te vinden en hebt daarbij oog voor de integraliteit door dwarsverbanden te leggen met andere rechtsgebieden;
 • Je bent een overtuigende gesprekspartner op verschillende niveaus (bestuur, directie en medewerkers) én je communiceert in begrijpelijke taal;
 • Je hebt inzicht in en gevoel voor politieke, bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen;
 • Door een creatieve, resultaatgerichte, flexibele en klantgerichte instelling draag je bij aan de professionele uitstraling van het cluster.

Wij bieden

De kans om jezelf te ontwikkelen in een organisatie waarin zich steeds nieuwe omstandigheden en mogelijkheden voordoen. Je kunt rekenen op een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket. De gemeente Deurne kent onder meer flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden, ruime verloffaciliteiten en betaald ouderschapsverlof (50%).

De functieschaal is 10a (minimaal € 3.005,00 en maximaal € 4.430,00 bruto per maand). Naast een bruto maandsalaris ontvang je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en een levensloopbijdrage in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Met dit persoonlijke budget krijg je meer zeggenschap over je geld en kun je zelf keuzes maken die passen bij je levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Ook kun je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de ziektekosten (bij deelname aan IZA, Menzis of CZ) van € 168,00 of € 296,00 bruto per jaar en kun je bij Fitland tegen een gereduceerd tarief sporten.

De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 6 maart.

Meer informatie?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nellie van Leeuwen, Afdelingshoofd Bedrijfsvoering, telefoon 06-23417251.

Solliciteren op de functie van Juridisch Adviseur
Laat je CV en motivatie tot en met vrijdag 3 maart 2017 achter via onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteer button, onder vermelding van de functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Adviseur, Juridische, Juridische, Juridisch Adviseur, Juridisch Advies, Overheid, Gemeente, WO

Bezoek www.deurne.nl voor meer informatie over de vacature Juridisch Adviseur of solliciteer online op de vacature Juridisch Adviseur.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.