Juridisch Adviseur

Werkgever
Gemeente Deurne
Plaats
Deurne
Regio
Noord-Brabant
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
170370 / 1

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Onze visie: “de gemeente doet wat écht moet en ondersteunt, maakt mogelijk en maakt mensen enthousiast”. 

Deurne gaat uit van de eigen kracht van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Als gemeente ondersteunen we initiatieven van inwoners en maken we deze initiatieven samen met hen mogelijk. Voor mensen die het echt nodig hebben, organiseert de gemeente een vangnet. We werken vraaggericht, waarbij klantgerichtheid voorop staat. De wens is een wendbare en flexibele organisatie met bevlogen en taakvolwassen medewerkers. Medewerkers die met inzet en enthousiasme uitvoering geven aan onze visie en missie. De organisatie ontwikkelt zich onder de naam ‘Deurne strekt zich uit’, langs drie pijlers: Huisvesting, Organisatie & Personeel en Informatievoorziening (HOI). 

Met 200 collega’s werk je samen aan deze ontwikkeling. In een open cultuur, waarin ruimte is voor eigenaarschap, eigen initiatief, feedback en persoonlijke ontwikkeling staan we in dienst van de gemeenschap. Onze kernwaarden zijn: ondernemerschap, samenwerking, maatwerk, regie en beleving. 

Functieomschrijving

De gemeente Deurne heeft voor de afdeling Bedrijfsvoering een vacature voor een:


Juridisch Adviseur

36 uur
schaal 10a, HR21 normfunctie Adviseur IIIDeurne is een centrumgemeente in de Peel, gelegen in de provincie Noord-Brabant. De hechte en actieve gemeenschap van Deurne maakt de gemeente levendig en bruisend. Daarnaast heeft Deurne een culturele historie, prachtige natuur en een mooi centrum, een gemeente om trots op zijn! 


Het cluster
Het cluster Juridische Zaken (JZ), dat uit drie juridische adviseurs en twee juridische medewerkers bestaat, maakt onderdeel uit van de afdeling Bedrijfsvoering. Als juridisch adviseur zet je je breed in op het juridisch gebied. Je adviseert en ondersteunt bijvoorbeeld het bestuur, de directie, het management en medewerkers. Ook ontwikkel je beleidskaders en vertegenwoordig je incidenteel de gemeente bij procedures. Je stemt samen met je collega juridisch adviseurs de taakvelden op elkaar af, zorgt voor onderlinge vervanging en bent samen verantwoordelijk voor een professionele advisering en ondersteuning van de organisatie en het bestuur. 

Functie-eisen

 Overtuig ons met onderstaande competenties en vaardigheden:
 • Je kent de trends en ontwikkelingen in je vakgebied goed en weet deze te vertalen naar wat nodig en passend is voor Deurne.
 • Je werkt graag samen en zorgt voor een passend netwerk.
 • Je bent wendbaar, kritisch en brengt een vernieuwende en frisse blik mee.
 • Je legt verbindingen tussen ideeën en de praktijk.
 • Je neemt initiatief en regie, zorgt voor integrale advisering, verbind je aan te behalen resultaten.
 • Je staat naast je klant, kent zijn belangen en geeft gevraagd en ongevraagd advies.
 • Je bent een stevige sparringpartner voor MT en collega’s.
 • Je communiceert effectief, luistert goed en vraagt door, weet op een respectvolle manier te overtuigen.

Jouw aanbod
 • Je hebt een WO werk- en denkniveau gebaseerd op een afgeronde juridische opleiding, bij voorkeur met specialisatie privaatrecht;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie binnen een overheidsorganisatie, bij voorkeur een gemeente, op het gebied van privaatrechtelijke advisering en contractering bij grond- en vastgoedzaken;
 • Je hebt door die werkervaring de ‘senioriteit’ om een stevige gesprekspartner te zijn voor externe partijen bij juridische geschillen en in (bestuurlijk) complexe dossiers.
 • Je zet die senioriteit ook in om collega’s binnen en buiten de afdeling te ondersteunen en te adviseren bij hun taken
 • Je kunt goed analyseren, weet snel de kern van het probleem te vinden en hebt daarbij oog voor de integraliteit door dwarsverbanden te leggen met andere rechtsgebieden;
 • Je bent een overtuigende gesprekspartner op verschillende niveaus (bestuur, directie en medewerkers) én je communiceert in begrijpelijke taal;
 • Je hebt inzicht in en gevoel voor politieke, bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen;
 • Door een creatieve, resultaatgerichte, flexibele en klantgerichte instelling draag je bij aan de professionele uitstraling van het cluster.

Wij bieden

 De kans om jezelf te ontwikkelen in een organisatie waarin zich steeds nieuwe omstandigheden en mogelijkheden voordoen. Je kunt rekenen op een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket. De gemeente Deurne kent onder meer flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden, ruime verloffaciliteiten en betaald ouderschapsverlof (50%).

De functieschaal is 10a (minimaal € 3.005,00 en maximaal € 4.430,00 bruto per maand). Naast een bruto maandsalaris ontvang je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en een levensloopbijdrage in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Met dit persoonlijke budget krijg je meer zeggenschap over je geld en kun je zelf keuzes maken die passen bij je levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Ook kun je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de ziektekosten (bij deelname aan IZA, Menzis of CZ) van € 168,00 of € 296,00 bruto per jaar en kun je bij Fitland tegen een gereduceerd tarief sporten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nellie van Leeuwen, Afdelingshoofd Bedrijfsvoering, telefoon 06-23417251. 

Solliciteren op de functie van Juridisch Adviseur
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en herken jij jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je CV met motivatie tot en met 24 september 2017 achter op onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton.
 

Gesprekken
De gesprekken vinden plaats op woensdag 27-9-2017 in de middag. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Juridisch, Juridisch Advies, Juridische Adviseur, Bestuurskunde, Overheid, Gemeente

Bezoek www.deurne.nl voor meer informatie over de vacature Juridisch Adviseur of solliciteer online op de vacature Juridisch Adviseur.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.