Juridisch Medewerker Handhaving

Werkgever
Gemeente Krimpenerwaard
Plaats
Stolwijk
Regio
Zuid-Holland
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO, HBO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar
Aanstelling
Parttime
Referentienummer
-

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Per 1 januari 2015 is na een herindeling de nieuwe gemeente Krimpenerwaard ontstaan. Een gemeente met ruim 53.500 inwoners, bestaande uit elf kernen en een oppervlakte van ruim 164 km². Een gemeente die staat voor ruimte, rust en groen met een hoog voorzieningenniveau. De gemeente wil zich stevig positioneren in de regio en een sterke verbinding aangaan met de omgeving. Dit betekent dat wij de samenwerking zoeken met onze inwoners, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, buurgemeenten en medeoverheden.

Functieomschrijving

Gemeente Krimpenerwaard heeft een vacature voor een

 

Juridisch Medewerker Handhaving

(0,70 FTE)


Wat ga je doen als Juridisch Medewerker Handhaving?
Als juridisch medewerker van de afdeling VTH lever je primair een bijdrage aan een veilige en leefbare (woon)omgeving. Je hanteert daarbij als strategie inwoners en instellingen te overtuigen van het nut en de noodzaak van de regels waardoor deze regels ook worden nageleefd. Dit doe je zowel binnen het vakgebied Omgevingsrecht, APV, bijzondere wetten als binnen de overige beleidsterreinen van de afdeling.

Je adviseert zowel de afdeling als het bestuur over het te voeren handhavingsbeleid en de uitvoering ervan. Dit doe je door ontwikkelingen te volgen binnen het vakgebied en deze te vertalen naar gedragen oplossingen voor zowel het bestuur als voor de inwoners en instellingen van Krimpenerwaard. Je coördineert integrale handhaving en toezicht, zorgt ervoor dat verschillende vakdisciplines nauwer samenwerken en de geplande resultaten zichtbaar worden gehaald. Verder vertegenwoordig je de gemeente bij de bezwarencommissie, de Rechtbank en Raad van State.

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van Bestuursrecht, Wet op de Ruimtelijke Ordening en Omgevingrecht of WO rechten, specialisatie Bestuursrecht. Je hebt minimaal drie jaar ervaring in het vakgebied Omgevingsrecht. Een opleiding in mediationvaardigheden is een pré.

Vanuit jouw maatschappelijke betrokkenheid is een baan bij de gemeente een logische keuze. Je staat met veel plezier en toewijding voor je vak en bent iemand die dit overdraagt aan anderen. In overlegsituaties met uiteenlopende gesprekspartners als bestuur, inwoners, instellingen, overheden, regionale projectgroepen, en dergelijke, val je terug op jouw uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent ondernemend en positief ingesteld. Iemand met organisatorische kwaliteiten en creatief in het bedenken van vernieuwende oplossingen.

Wij bieden

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.121,- bruto per maand (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sylvia Been, afdelingsmanager VTH. Zij is bereikbaar via het Klantcontactcentrum, tel.nr. 14 0182.

Solliciteren op de functie van Juridisch Medewerker Handhaving
Laat je CV en motivatie vóór 23 februari 2017 achter via onze sollicitatiepagina door te klikken op de Solliciteer button.

De vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengezet. Bij gelijke geschiktheid, gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Juridisch Medewerker, Bestuursrecht, Omgevingsrecht, Rechten, Medewerker Handhaving, Overheid, Gemeente

Bezoek www.krimpenerwaardbanen.nl voor meer informatie over de vacature Juridisch Medewerker Handhaving of solliciteer online op de vacature Juridisch Medewerker Handhaving.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.