Twee leden voor de commissie bezwaarschriften

Werkgever
Gemeente Raalte
Plaats
Raalte
Regio
Overijssel
Niche
Juridisch
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
HBO, HBO+
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Parttime
Referentienummer
-

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

In het hart van Salland ligt Raalte. We werken hard, helpen elkaar graag en weten hoe we een feestje moeten bouwen. Om te zorgen dat het een feestje blijft, willen wij als gemeente werken voor de samenleving in een respectvolle vertrouwensrelatie. Gewaardeerd partnerschap noemen wij dat. Toch sta je soms tegenover elkaar en is iemand het oneens met een besluit van de gemeente. Iedereen moet daarom kunnen rekenen op een onafhankelijk oordeel van onze commissie bezwaarschriften. Zodat we daarna weer samen door één deur kunnen.

Functieomschrijving

Gemeente Raalte heeft een vacature voor de functie van

 

Twee leden voor de commissie bezwaarschriften


Dit doet u voor ons
U neemt vanaf maart/april volgend jaar zitting in een van onze commissies: welzijnsaangelegenheden of algemene zaken. Daartoe moet u over actuele kennis beschikken van wet- en regelgeving in het sociaal domein zoals de Jeugdwet en Participatiewet of juist op algemene zaken zoals omgevingsvergunningen en handhaving. Toch bent u ook een generalist, want als dat zo uitkomt vervangt u een collega in de andere kamer. Samen met uw collega-lid en de voorzitter zorgt u in elke zaak voor een advies aan het college over het bezwaar dat de inwoner of organisatie heeft gemaakt tegen een beslissing van de gemeente. Dit bereidt u samen voor. U wordt hierin ondersteund door een ambtelijk secretaris. Gemiddeld heeft u één zitting per maand, meestal op dinsdag om 17.00 uur. In totaal behandelt de commissie zeker vijftig zaken per jaar. Tijdens een zitting komen in de meeste gevallen de bezwaarmaker en de gemeente samen zodat u in de gelegenheid bent om hen te horen; naar aanleiding van de stukken en de hoorzitting brengt u advies uit aan het bestuursorgaan. Belangrijk voor ons is dat u bereid bent u voor in elk geval vier jaar te verbinden aan deze functie. Eén verlenging met vier jaar is daarna mogelijk.

Functie-eisen

Een communicatief vaardige, analytische jurist op minimaal HBO+ niveau voor wie de Awb gesneden koek is, die niet woont of werkt in de gemeente Raalte, die geen binding of betrokkenheid heeft met ons bestuur, enige ervaring heeft met bezwaarschriften en sterk gemotiveerd is om dit werk te doen.

Wij bieden

In deze functie hebt u een belangrijke rol voor alle mogelijke belanghebbenden in onze gemeente omdat zij moeten kunnen rekenen op uw bijdrage aan een onafhankelijk rechtvaardig oordeel over hun bezwaar. We heten u van harte welkom in een gemeente met bevlogen en betrokken mensen die het onderste uit de kan halen voor Broekland, Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Luttenberg, Mariënheem, Nieuw Heeten en Raalte. Voor het bijwonen van de vergaderingen ontvangt u een vergoeding van € 171,38 per bijeenkomst. Jaarlijks volgen we daarbij de aanpassing door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hiernaast krijgt u een reiskostenvergoeding.
Wilt u eerst meer weten? Bel met een van de secretarissen van de commissie bezwaarschriften: Miriam Eind-Anthony of Berry Bolink, telefoon 0572-347799.

Zo komt u aan tafel
Hebt u belangstelling? Laat het uiterlijk 6 november 2017 weten via onze sollicitatiepagina met uw cv en motivatie, door te klikken op de solliciteerbutton. Geef daarbij aan naar welke kamer van de commissie uw belangstelling uitgaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Jurist, Rechtsgeleerde, Jeugdwet, Participatiewet, Omgevingsvergunning, Handhaving, HBO, Awb, Overheid, Gemeente

Bezoek www.raalte.nl voor meer informatie over de vacature Twee leden voor de commissie bezwaarschriften of solliciteer online op de vacature Twee leden voor de commissie bezwaarschriften.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Gemeente Raalte

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.