Pensioen Juridisch Beleidsmedewerker

Werkgever
PGGM
Plaats
Zeist
Regio
Utrecht
Niche
Juridisch
Branche
Financiële dienstverlening
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
KP5420

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Functieomschrijving

PGGM heeft voor haar locatie in Zeist een vacature voor eenPensioen Juridisch Beleidsmedewerker


Jouw functie
Nieuwe branchegenoten vallen die nu wel of niet onder de werkingssfeer van verplichtstelling van een pensioenfonds? Ook als ze de beschreven activiteiten net een beetje anders verrichten? Hoe leg je uit wat er beschreven staat, en heb je fonds, sociale partners, werkgevers en werknemers en hun adviseurs op een lijn? Soms lukt dat niet en zal je op basis van jouw beleidsadvies een te voeren juridische procedure begeleiden of zal je sociale partners inhoudelijke ondersteunen bij een wijziging van de verplichtstelling.

De aankomende stelselherziening in de pensioenwereld zal consequenties hebben voor de binding van deelnemers aan bedrijfstakpensioenfondsen. Je zult gevraagd worden daarover mee te denken, het bestuur van het fonds te adviseren over de te maken keuzes, de praktische uitvoering daarvan en de vastlegging in reglementen. Bij dat advies heb je je er van vergewist dat deze keuzes juridisch houdbaar zijn en uitvoerbaar voor de pensioenadministratie van het fonds. Voor beleidsadvisering over toe/uittreden bij het fonds ben jij de linking pin met juridische blik tussen bestuur, sociale partners, werkgevers, werknemers en collega’s.

Je opereert zeker en vertrouwd in deze dynamiek maar hebt ook de rust en toewijding een aansluitovereenkomst of contract collectieve waardeoverdracht op te stellen.

Je deinst niet snel voor een uitdaging terug, maar bent eveneens aanspreekbaar op dagelijkse minder complexe advisering. Collega’s en derden kunnen bij jou terecht met een vraag over het marktbeleid van het fonds. Natuurlijk doe je dat voor jezelf, maar dat er meerwaarde zit in de solidaire en collectieve aspecten van pensioenverwerving hoeft niemand jou uit te leggen. Daar werk je graag aan.

Jouw afdeling
Beleidsadvisering en Productontwikkeling heeft als taak om de institutionele klanten van PGGM (en met name Pensioenfonds Zorg en Welzijn) beleidsmatig en pensioeninhoudelijk te adviseren over collectieve pensioencontracten en daaraan gerelateerde individuele, aanvullende pensioenproducten. Dit advies wordt gegeven vanuit pensioen juridische en pensioen technische discipline. Uiteraard wordt binnen dit advies rekening gehouden met de actuariële, communicatieve, bedrijfskundige en internationale dimensie en met de veelheid aan ontwikkelingen binnen maatschappij, overheid en markt. De afdeling bestaat uit een vijftiental gedreven en intensief samenwerkende professionals met een juridische, actuariële en bedrijfskundige achtergrond die individueel en als team thought leader zijn op hun dynamische vakgebied.

Functie-eisen

Jij herkent jezelf in onderstaand profiel:

  • een afgeronde academische opleiding Nederlands recht;
  • minimaal 6 jaar relevante werkervaring in het pensioenrecht en/of het (collectief) arbeidsrecht;
  • sterke communicatieve/adviserende vaardigheden, overtuigingskracht en de vaardigheid om helder, kort en bondig te schrijven;
  • kan acteren in een complexe bestuurlijke omgeving en heeft ervaring of affiniteit met arbeidsvoorwaardenvorming door sociale partners;
  • proceservaring is een pre;
  • beheerst de pensioenmaterie (collectieve waardeoverdrachten), dan wel is in staat zich die snel eigen te maken;
  • denkt vanuit de klant;
  • stelt zich onafhankelijk op;
  • analytisch zeer sterk;
  • resultaatgericht.

Wij bieden

PGGM biedt een werkomgeving waar het gaat om meer dan alleen geld. We streven ernaar een waardevolle toekomst voor onze klanten te realiseren, dit doen we met respect voor mens en omgeving. Binnen deze setting bieden we je uitdagende en afwisselende baan en volop leerkansen. We hechten aan een open en eerlijke bedrijfscultuur. Samenwerken, kennis delen en verantwoordelijkheid nemen, staan bij ons hoog in het vaandel. Dit komt goed tot uiting in het Nieuwe Werken dat we onlangs hebben ingevoerd. Onze flexibele en hoogwaardige arbeidsvoorwaarden zorgen voor de juiste balans tussen werk en privé. Ons voorwaardenpakket bevat uitstekende pensioen- en een uitgebreid cafetariaplan. Kies je voor PGGM, dan kies je ook voor jezelf.Wil je meer weten? Bel met Vincent Mossing: 030 277 1986.

Selectie en Solliciteren op de functie van Pensioen Juridisch Beleidsmedewerker
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en herken jij jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je CV met motivatie achter op onze sollicitatiepagina door te klikken op de Solliciteer button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Bezoek www.pggm.nl voor meer informatie over de vacature Pensioen Juridisch Beleidsmedewerker of solliciteer online op de vacature Pensioen Juridisch Beleidsmedewerker.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

PGGM

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.