Senior Compliance Professional

Werkgever
PGGM
Plaats
Zeist
Regio
Utrecht
Niche
Juridisch
Branche
Financiële dienstverlening
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
KP6301

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Compliance gaat over de integriteit en het aantoonbaar naleven van wetten en regels. Dit raakt de kern van PGGM. Het is het fundament onder het vertrouwen dat wij ontvangen van onze stakeholders, met name onze klanten en aandeelhouders. De Compliance functie is onderdeel van de afdeling Risk & Compliance.

De kernwoorden zijn beleid (framework van intern beleid en regels – opstellen, adviseren en toetsen), toepassen (externe wet- en regelgeving) bewustwording en toezicht. De Senior Compliance Officer heeft als taak een bijdrage te leveren aan de integere bedrijfsvoering van PGGM, door het bevorderen van gewenst en integer gedrag van haar medewerkers en bestuurders. Dit gedrag heeft betrekking op organisatorisch, juridisch en moreel vlak. Dit alles in nauwe samenwerking met de andere medewerkers binnen Risk & Compliance en de andere units van PGGM.

Functieomschrijving

Senior Compliance Professional

Jouw functie
De afdeling Compliance PGGM biedt inzicht, beleid en early warning signalering aan alle interne en externe belanghebbenden en de institutionele klanten van PGGM op het gebied van compliance. Compliance beschikt over specialistische kennis, overziet de ketenprocessen en gaat actief de verbinding aan met de 1e lijn en andere afdelingen binnen PGGM.

Als Senior Compliance Professional ben je mede verantwoordelijk voor het compliance beleid en de compliance activiteiten binnen PGGM, met een brede focus op zowel Pensioenbeheer als Vermogensbeheer. Je stelt vanuit toekomstige en geldende wet- en regelgeving het compliance beleid voor de PGGM organisatie op. Je adviseert over de vertaling van het compliance beleid naar operationele standaarden en procedures, waarbij je rekening houdt met vereisten vanuit wetgeving en toezichthouders. Je beoordeelt, analyseert en adviseert over besturing van processen, vanuit het perspectief van compliance. Verder stimuleer je actief het bewustzijn voor reputatie- en integriteitsrisico’s en begrip van consequenties van externe wet- en regelgeving op de bedrijfsvoering.
Je faciliteert de eerste lijn - “als business enabler” – zonder jouw onafhankelijke en kritische blik te verliezen en draagt vanuit Compliance bij aan de strategie van PGGM. Je rapporteert daarbij rechtstreeks aan de Compliance officer. Je zorgt voor een tijdige en correcte afhandeling van incidenten en adviseert het management over eventueel te nemen maatregelen. Je toetst de uitvoering van compliance door het (laten) uitvoeren van een compliance monitoring programma.

Functie-eisen

 • Afgeronde universitaire studie;
 • Juridische en compliance achtergrond;
 • Ruime werkervaring met compliance in combinatie met kennis van financiële processen;
 • Goede beheersing van toepassing zijnde wet- en regelgeving, met name uitgebreide expertise van Wft, MiFID/MiFID II en AIFMD, en ruime ervaring in communicatie met toezichthouders;
 • Bekend met het algemeen wettelijk kader en wetgevingstrajecten, inclusief Europese wet- en regelgeving;
 • Kent de doelstellingen en opzet van een Compliance Charter, Compliance Manual en Compliance Monitoringprogramma;
 • Heeft ruime ervaring met de compliance rol binnen (strategische) projecten;
 • Integer, een goede verbinder en samenwerkingsgericht;
 • Klant- en resultaatgericht;
 • Daadkrachtig en besluitvaardig;
 • Je beschikt over uitstekende contactuele en communicatieve vaardigheden;
 • Je beheerst de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende baan en volop leerkansen in een prettige werkomgeving. Samen kijken we waar en op welke manier je kwaliteiten het beste tot hun recht komen. Onze flexibele en hoogwaardige arbeidsvoorwaarden zorgen voor de juiste de balans tussen werk en privé. Ons voorwaardenpakket bevat uitstekende pensioenvoorzieningen en een uitgebreid cafetariaplan. We hechten aan een open bedrijfscultuur en bieden je werk dat er toe doet. Kies je voor PGGM, dan kies je ook voor jezelf.
Bel met Nienke de Vos tot Nederveen Cappel, tel. 030 – 2772097.

Solliciteren
Gebruik voor je sollicitatie en CV de sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteer button.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.Bezoek www.pggm.nl voor meer informatie over de vacature Senior Compliance Professional of solliciteer online op de vacature Senior Compliance Professional.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

PGGM

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.