Casemanager

Werkgever
Slachtofferhulp Nederland
Plaats
Den Haag
Regio
Noord-Holland
Niche
Juridisch
Branche
Gezondheidszorg/Welzijn
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
HBO, HBO+
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Parttime
Referentienummer
Slachtofferhulp Nederland

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers van misdrijven, verkeersongelukken en calamiteiten en achterblijvers van vermissing. In 2015 hielpen we ruim 182.000 slachtoffers op juridisch, praktisch en/of emotioneel gebied. Landelijk werken bij ons circa 1100 onbetaalde en 500 betaalde krachten. Wij spannen ons ook in voor de verbetering van de positie en rechten van slachtoffers.

Divisie Aanmelding en Algemene Dienstverlening
We werken vanuit drie divisies: een divisie Aanmelding en Algemene Dienstverlening, een divisie Juridische Dienstverlening en een divisie Programma’s en Innovaties. Slachtoffers van een strafbaar feit worden vaak geconfronteerd met emotionele, lichamelijke en/of juridische gevolgen. Vanuit de divisie Aanmelding en Algemene Dienstverlening bieden wij slachtoffers praktische en psychosociale ondersteuning. Daarnaast vindt er beleidsontwikkeling op tactisch en operationeel niveau plaats. In de keten werken we nauw samen met onder andere de politie en het Openbaar Ministerie.

Functieomschrijving

Wil je graag werken bij een maatschappelijke organisatie met betrokken collega’s?

Slachtofferhulp Nederland is op zoek naar een

 

Casemanager

32 uur per week

werkgebied Midden West/ Zuid West Nederland


De casemanager is verantwoordelijk voor directe, zo nodig intensieve en langdurige ondersteuning en begeleiding van slachtoffers van ernstige gewelds- en zedendelicten en nabestaanden van slachtoffers van levensdelicten.

Wat ga je doen als Casemanager?
Als Casemanager behartig je de belangen van nabestaanden van moord en doodslag en slachtoffers van ernstige gewelds -en zedendelicten. De slachtoffers en nabestaanden worden veelal geconfronteerd met een veelheid aan gevolgen op diverse terreinen, zoals lichamelijk letsel, psychisch letsel, blijvende lichamelijke beperkingen, financiële problemen, belemmeringen met betrekking tot werk, studie of zorg, materiële en immateriële schade en vaak een strafrechtelijke procedure.

Na een melding ga je, afhankelijk van de case, naar het slachtoffer en/of nabestaanden toe. Je verricht de eerste opvang en bekijkt welke stappen er genomen moeten worden. Voor de direct betrokkenen (de eerste ring) ben je dé contactpersoon namens Slachtofferhulp Nederland. Afhankelijk van de behoeften en mogelijkheden van de slachtoffers en nabestaanden ondersteun je hen bij een breed scala aan praktische regelzaken. Je informeert hen over alle zaken die op hun pad kunnen komen en geeft advies hoe hier mee om te gaan. Je blijft zolang als noodzakelijk betrokken bij een case totdat het contact afgebouwd kan worden en eventuele andere instanties de begeleiding over kunnen nemen.

Je werkt nauw samen met de familieagent of rechercheur van politie en de andere ketenpartners, betrokken bij de case. Je initieert en/of monitort de betrokkenheid van hulpverlenende instanties en andere betrokkenen. Met name op het gebied van juridische dienstverlening informeert, begeleidt en ondersteun je de slachtoffers en nabestaanden langdurig. Ook signaleer je ontwikkelingen die in het belang zijn van de doelgroep, informeert de nabestaanden hierover en draagt bij aan de ontwikkeling van de dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland.

Als Casemanager ressorteer je onder de Teamleider Casemanagement. Het volgen van een op de functie gerichte training is verplicht. Het deelnemen aan werkoverleg en intervisiebijeenkomsten is verplicht, terwijl supervisie tot de mogelijkheden behoort.

Functie-eisen

  • Hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding (SJD of MW) aangevuld met functiegerichte trainingen op het gebied van psychosociale hulpverlening
  • Hebt kennis van stafrecht en het civiel recht
  • Hebt de training spreekrecht gevolgd en bent bereid om interne trainingen te volgen
  • Hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden
  • Hebt ervaring met één op één cliëntcontact
  • Hebt een flexibele instelling, bent stressbestendig in heftige emotionele situaties
  • Bent woonachtig in omgeving Den Haag en bent bereid om te reizen en beschikt over een auto
  • Contracturen zijn gemiddeld per week en kan per week variëren, flexibele beschikbaarheid (ook ’s avonds en in het weekend) behoort bij de functie

Wij bieden

Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan bij een maatschappelijke organisatie. Samen en gedreven kenmerken de informele cultuur die binnen de organisatie heerst. Medewerkers herkennen zich in onze kernwaarden: deskundig, betrouwbaar en daadkrachtig.
De functie kent veel verantwoordelijkheid en biedt veel ruimte voor eigen initiatief. Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal € 2.609,- en maximaal € 3.847,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). De CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening is van toepassing. Wij kennen een eindejaarsuitkering binnen een individueel keuzebudget.

Wacht dan niet langer en stuur je CV en motivatie vóór 7 april a.s. via onze sollicitatiepagina door te klikken op de Solliciteer button. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de Teamleider van het Casemanagement Jeroen Honhoff 06-29373813 of Hoofd Casemanagement Nannie Putters 06-51850493 De planning is om de sollicitatie gesprekken te laten plaatsvinden op 19 en 24 april 2017 te Utrecht. Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Voor meer informatie over onze organisatie kun je onze website bezoeken www.slachtofferhulp.nl.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Casemanager Den haag, Casemanagement, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal Juridisch, Strafrecht, Civiel Recht Maatschappelijk Werk, Maatschappelijke Dienstverlening, Psychosociale Hulpverlening

Bezoek www.slachtofferhulp.nl voor meer informatie over de vacature Casemanager of solliciteer online op de vacature Casemanager.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.