Bedrijfsjurist (medior)

Werkgever
Jaarbeurs
Plaats
Utrecht
Regio
Utrecht, Randstad
Niche
Juridisch
Branche
Dienstverlening algemeen, Handel
Dienstverband
Tijdelijk
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Parttime

Al meer dan 100 jaar zet Jaarbeurs handel in beweging. Door mensen en markten te verbinden en daar de juiste ontmoetingen bij te regelen. Fysiek of digitaal. 365 dagen per jaar. Onze belangrijkste uitgangspunten? Ontmoetingen betekenis en inhoud geven en onze klanten daarvoor een podium bieden. Maximalisatie van succes. Jaarbeurs is op zoek naar gedreven professionals die ons en onze klanten daarbij willen helpen. Enthousiastelingen die inspireren, motiveren en activeren, en handel en klanten in beweging zetten.

Ons bedrijf

Jaarbeurs creëert al 100 jaar inspirerende, waardevolle ontmoetingen en belevenissen. Wij doen dat door middel van het organiseren van beurzen en evenementen.

 

De vacature

De afdeling Juridische Zaken ondersteunt Jaarbeurs op juridisch vlak bij alle nationale en internationale bedrijfsactiviteiten. Het juridisch aandachtsgebied van de afdelingen is breed en veelzijdig. Contractenrecht, huurrecht en ondernemingsrecht staan centraal, maar ook allerlei andere rechtsgebieden zijn voor Jaarbeurs belangrijk, waaronder privacy-recht en IE-recht.

Wegens vertrek van één van onze juristen zoeken wij voor onze afdeling Juridische zaken kandidaten voor de functie van medior Bedrijfsjurist.

 

Werkzaamheden
Een belangrijk deel van jouw werkzaamheden zal bestaan uit het zelfstandig opstellen en uitonderhandelen van diverse samenwerkingsovereenkomsten, licentieovereenkomsten, inkoopovereenkomsten en salesovereenkomsten. Ook ondersteun je Jaarbeurs bij (potentiële) juridische geschillen. Je signaleert ontwikkelingen op juridisch gebied die relevant zijn voor Jaarbeurs en onderneemt hier actie op. Voor de business ben je een direct aanspreekpunt. Je rapporteert aan de Manager Juridische Zaken van Jaarbeurs. Het betreft een parttime functie (20 - 24 uur per week)

 

Kerncompetenties

Als bedrijfsjurist ben je betrouwbaar en klantgericht. Je bent het visitekaartje naar interne en externe partijen waarmee je samenwerkt. Verder ben je initiatiefrijk en oplossingsgericht, vind je het leuk om samen te werken in multidisciplinaire teams en kun je zaken vanuit een juridisch oogpunt beschouwen zonder het commerciële belang uit het oog te verliezen. Je bent in staat op een innemende, tactvolle manier anderen (niet juristen) te overtuigen. Ook ben je creatief en flexibel zowel in stijl als in oplossingen.

 

Profiel

 • Afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht (privaatrecht/ondernemingsrecht);
 • Minimaal 4 jaar relevante ervaring als bedrijfsjurist en/of in advocatuur (met afgeronde beroepsopleiding);
 • Goed thuis in het brede ondernemingsrecht, m.n. het contractenrecht. Ervaring met huurrecht en IE recht is een pre;
 • Goede mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
 • Punctueel in het nakomen van afspraken;
 • Kritisch, overtuigend, commercieel ingesteld en sociaal lenig;
 • Enthousiaste, flexibele, zelfstandige en pragmatische persoonlijkheid;
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift. 

 

Wij bieden

 • Een baan bij een bedrijf met groot ontwikkelvermogen, al ruim 100 jaar.
 • Een uitdagende omgeving waar geen dag hetzelfde is.
 • Een informele bedrijfscultuur
 • Volop ruimte voor creativiteit, kennisdeling en initiatief.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de solliciteerknop. We horen graag waarom jij voor Jaarbeurs wil werken en waarom je denkt geschikt te zijn voor deze functie. Uiteraard ontvangen we ook graag jouw CV. Voor inhoudelijke vragen over de vacature, stuur een mail naar willeke.dijkstra@jaarbeurs.nl. Voor meer informatie over onze organisatie, kijk op www.jaarbeurs.nl

 


 

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.