Bedrijfsjurist

Werkgever
Coöperatie VGZ via Legalbylegal B.V.
Plaats
Arnhem
Regio
Noord-Holland
Niche
Juridisch
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Voor onze opdrachtgever Coöperatie VGZ zijn wij op zoek naar een ondernemende en commerciële bedrijfsjurist.

Als zorgverzekeraar heeft Coöperatie VGZ te maken met wet- en regelgeving. Hoe zorg jij ervoor dat je de partner bent die samen met de business de juiste ondernemingsruimte creëert  en gezamenlijk op zoek gaat naar wat er wel mogelijk is.
 

Jouw werkveld
Het werkveld - de zorg - is aan politieke en publieke invloeden onderhevig en daardoor continu in beweging.  Als bedrijfsjurist ben je onderdeel van de afdeling Juridische Zaken en word je breed ingezet op een grote diversiteit aan juridische onderwerpen en rechtsgebieden. Denk aan: (zorg)verzekeringsrecht, ondernemingsrecht, mededingingsrecht, privacy, inkoopbeleid, polisvoorwaarden, contracten, geschillen, alsmede gewijzigde procedures ten gevolge van nieuwe en/of gewijzigde wet- en regelgeving. Jij informeert en adviseert over de juridische aspecten, de besluitvorming en beoordeelt of wij als zorgverzekeraar handelen volgens de geldende wet- en regelgeving.

Je stelt je echt op als partner van de business en partner van de organisatie. Dankzij jouw brede helicopterview over de organisatie, weet je wat de gevolgen van een besluit zijn op andere processen en  afdelingen. Die kennis zet je niet in om grenzen te trekken, maar om samen met de business de juiste ondernemingsruimte te creëren.

In een gemiddelde werkweek houd jij je bezig met het:

 • vormen van een compleet beeld van juridische dossiers door het verzamelen, onderzoeken en analyseren van juridische informatie.
 • beantwoorden van juridische vragen van collega’s en externen.
 • gevraagd en ongevraagd adviseren over te treffen maatregelen of besluiten. De meest recente ontwikkelingen heb je uiteraard vertaald naar jouw aanbevelingen.
 • onderhouden van contacten met externe advocatenkantoren voor het beleggen van sterk gespecialiseerde projecten en juridische procedures.
 • bewaken van de complete juridische procesgang en het signaleren en oppakken van verbetermogelijkheden.
 • vergroten juridisch bewustzijn binnen de organisatie en kennisoverdracht in team juridische zaken.
 • nauwlettend volgen van ontwikkelingen in wet- en regelgeving.
 • op de hoogte houden van de business van relevante wijzigingen.

Gelukkig doe je dit alles niet alleen, maar maak je deel uit van een afdeling met 11 bedrijfsjuristen. Binnen dit team speel jij een cruciale rol vanuit jouw vakkundigheid, talent en drive om resultaten te boeken. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen zorgen jullie ervoor dat Coöperatie VGZ juridisch op koers blijft en tegelijkertijd kan ondernemen.

 

Jouw ervaring
Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die:

 • een wo-diploma in juridische richting op zak heeft;
 • 3 tot 10 ervaring heeft als bedrijfsjurist en/of advocaat bij een grote onderneming, zorgverzekeraar of zorginstelling.
 • gedreven, zelfstandig en analytisch is;
 • stressbestendig en planmatig is;
 • goed kan onderhandelen met een sterke focus op wat er wel kan;
 • topper is in het verkopen van een effectief juridisch advies;
 • de juridisch vertaalslag kan maken naar de bedrijfs- en afdelingsprocessen;
 • kennis heeft van de relevante wet- en regelgeving en de toepassing daarvan;
 • volledig thuis is in mededingings- en aanbestedingsrecht;
 • ervaring heeft met het onderzoeken en analyseren van juridische vraagstukken;
 • praktische en leesbare (juridische) stukken kan schrijven;
 • bekend is met relevante applicaties en automatiseringspakketten;

Jij wilt continu verbeteren, neemt daartoe graag het initiatief en je laat je niet snel uit het veld slaan. Bij ieder vraagstuk komt wel weer een nieuw rechtsgebied kijken. Waar een ander zich liever specialiseert, is dit voor jou een walhalla waarin jij je breed kunt blijven ontwikkelen! Wanneer het nodig is bijt jij je vast in een zaak en diep je deze tot in de kleinste details uit. Tegelijkertijd weet je ook de helicopterview over de organisatie te bewaren.

Je bent graag zichtbaar binnen de organisatie en aansluiting zoeken bij de verschillende bedrijfsonderdelen is dan ook iets wat jij vanzelfsprekend doet. Je bent gewend te werken in complexe omgevingen en bent niet snel onder de indruk van juridische vraagstukken. Dankzij jouw sterke communicatievaardigheden weet je ook andere te overtuigen van jouw adviezen, zelfs als deze niet zijn wat men eigenlijk zou willen horen.

Jouw toekomst
Vanaf je eerste werkdag als Bedrijfsjurist bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Contactgegevens

Jouw sollicitatie
Is het adviseren over allerhande juridische onderwerpen echt jouw werk? En zoek jij binnen de wettelijke kaders graag naar ondernemingsruimte? Neem voor meer informatie contact op met Hester den Tex (06-29119378) of mail naar hesterdentex@legalbylegal.nl. Heb je interesse en wil je solliciteren? Stuur dan je CV met begeleidende motivatie naar hesterdentex@legalbylegal.nl.

Solliciteer op deze vacature


 

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.