Jurist medische aansprakelijkheid

Werkgever
ARAG via Legalbylegal zoekt een
Plaats
Leusden
Regio
Noord-Holland
Niche
Juridisch
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar

Solliciteer op deze vacature

Functieomschrijving

Voor onze opdrachtgever ARAG zijn wij op zoek naar een jurist medische aansprakelijkheid.

ARAG is een onafhankelijke rechtsbijstandsverzekeraar en juridisch dienstverlener die haar klanten een breed pakket aan verzekeringen en aanvullende diensten aanbiedt. Particulieren en ondernemers worden door ARAG bijgestaan in juridische geschillen op het gebied van o.a. arbeidsrecht, bestuursrecht, bouwrecht, erfrecht, huurrecht, letselschade, contractenrecht en vervoersrecht. De ambitie van ARAG is helder; de beste juridische dienstverlener van Nederland zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij de uitgangspunten. ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een wereldwijde speler en van oorsprong Duits familiebedrijf met vestigingen in vijftien Europese landen en de Verenigde Staten. Sinds 2011 is ARAG official sponsor van de KNVB scheidsrechters om samen met de KNVB Fair Play binnen het Nederlands voetbal te stimuleren.

Werken bij ARAG betekent opereren in een collegiale en inspirerende omgeving met een open en informele werksfeer. Ruim 600 medewerkers doen dit dagelijks met veel enthousiasme en plezier verspreid over de ARAG locaties Amsterdam, Breda, Leusden en Roermond.

Voor de afdeling in Leusden zijn wij op zoek naar een (fulltime) professional die het team letselschade wil komen versterken.

Taken en verantwoordelijkheden
Wij zijn op zoek naar een ervaren collega voor het behandelen van letsel- en overlijdensschades als gevolg van medische fouten.  Als letselschadebehandelaar beoordeel je de aan jou toevertrouwde dossiers op hun feitelijke en juridische merites. Je adviseert slachtoffers en voert schikkingsonderhandelingen. Het berekenen en opstellen van schadeclaims behoort eveneens tot je werkzaamheden. Door jouw ervaring kun je beslissen over het inschakelen van medisch specialisten en arbeidsdeskundigen. Je werkt samen met ervaren medische adviseurs waarmee je kunt sparren over de diverse zaken. Als eindverantwoordelijke voor de dossiers, bezoek je op eigen initiatief nabestaanden en slachtoffers. Je hebt een evenwichtige persoonlijkheid en bent in staat om op een professionele wijze om te gaan met de emoties van betrokkenen.

Functie-eisen

Je hebt een studie Nederlands Recht voltooid, minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van medische aansprakelijkheid en je hebt affiniteit met juridische dienstverlening. Je hebt bij voorkeur ervaring opgedaan bij een advocatenkantoor, verzekeraar, vakbond of een gespecialiseerd expertisebureau. Als jurist medische aansprakelijkheid heb je ervaring in het oplossen van (complexe) aansprakelijkheidsvraagstukken en een goed rekenkundig inzicht. Proceservaring in bijvoorbeeld arbitrage en medische tuchtzaken is een pre. Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden, creativiteit en het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Aanbod

  • Een markconform salaris
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden en voorzieningen, zoals een dertiende maand en een gunstige pensioenregeling,
  • Een goede balans tussen werk & privé; 200 uur vakantie, variabele werktijden en de opbouw van roostervrije uren.

Contactgegevens

Neem voor meer informatie contact op met Hester den Tex (06-29119378) of mail naar hesterdentex@legalbylegal.nl. Heb je interesse en wil je solliciteren? Maak dan gebruik van onderstaande ‘solliciteer button’ of stuur je CV met begeleidende motivatie naar hesterdentex@legalbylegal.nl.

Solliciteer op deze vacature


 

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.