Legal Counsel

Werkgever
Luris
Plaats
Leiden
Regio
Zuid-Holland, Randstad
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

De werkzaamheden

 

  • U beoordeelt overeenkomsten inzake het verrichten van onderzoek en kennisexploitatie tussen de Universiteit Leiden of het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en bedrijven, instellingen en subsidiegevers, stelt zulke overeenkomsten op, adviseert daarover aan betrokken onderzoekers en management en onderhandelt deze in samenwerking met hen uit;
  • U geeft juridisch advies aan onderzoekers en uw collega’s van het Knowledge Partnering Team op het gebied van onderzoekssamenwerking;
  • U signaleert veranderingen in wet- en regelgeving en denkt mee over de praktische implementatie daarvan op uw werkgebied.

 

Uw profiel

 

  • Afgeronde academische opleiding Nederlands Recht met gedegen kennis op het gebied van verbintenissenrecht. Kennis op het gebied van intellectueel eigendom en gezondheidsrecht – in het bijzonder op het gebied van klinisch onderzoek – strekt tot aanbeveling;
  • Tenminste drie jaar ervaring als jurist bij een onderzoeksinstelling, bedrijf of zakelijke dienstverlener (bijv. advocatuur);
  • Ervaring met het opstellen en beoordelen van overeenkomsten over publiek-private samenwerking in R&D en/of CTA's (Clinical Trial Agreement) strekt tot aanbeveling;
  • Interesse in wetenschap (met name ‘life sciences’) en affiniteit met werken in een academische omgeving;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels;
  • Pragmatische, consciëntieuze en systematische wijze van werken;
  • Flexibel en initiatiefrijk.

 

Beschrijving organisatie

Luris begeleidt wetenschappers van de Universiteit Leiden en het LUMC in hun ambitie om relevante kennis toepassing te laten vinden in de maatschappij. Luris helpt bij het opzetten van projecten met bedrijven, maatschappelijke organisaties, subsidieverstrekkers en overheid, door te zorgen voor gezonde relaties met partners en door bestaande relaties optimaal te benutten met het oog op het verrijken van het onderzoekslandschap binnen de Universiteit Leiden en het LUMC.

U komt te werken in het Legal Team dat verantwoordelijk is voor het opzetten en verwerken van afspraken met bedrijven, instellingen en subsidiegevers. Centrale rol hierin spelen de overeenkomsten die worden gesloten rond het financieren en uitvoeren van onderzoek. Afspraken hierover worden gemaakt in nauwe samenwerking met de betrokken onderzoekers, ondersteunende diensten en het Luris Knowledge Partnering Team.

 

Wij bieden

Een aanstelling in tijdelijke dienst bij de Universiteit Leiden voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt minimaal € 3.475,- en maximaal € 5.405,- bruto per maand (schaal 11 of 12 cao Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime aanstelling. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op http://www.werkenbij.leidenuniv.nl/.

 

Diversiteit

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Sander Gellaerts, Director of Legal Affairs, tel. 071-527 2591, e-mail s.gellaerts@luris.nl.

Solliciteren

Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld met een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 24 september 2017 per e-mail worden gericht aan mevrouw Z. Joseph, e-mail j.z.joseph@luris.nl.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Luris

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.