Jurist Regulatory

Werkgever
PwC B.V.
Plaats
Amsterdam
Regio
Noord-Holland, Randstad
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch
Dienstverband
Tijdelijk, Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Het voldoen aan de specifiek toepasselijke wet- en regelgeving behoort tot de belangrijkste randvoorwaarden waarbinnen de professionals van PwC in Nederland hun werkzaamheden verrichten. Dit geldt onder andere op het gebied van accountancy ten aanzien waarvan verschillende wet- en regelgeving van toepassing zijn en toezichthoudende instanties toezicht houden op de naleving hiervan.


Wie ben je?

• Een afgeronde WO opleiding rechten.
• Tenminste 5 jaar werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist bij een onderneming of een toezichthoudende instantie.
• Affiniteit – en bij voorkeur ervaring - met toezichtwetgeving en/of wet- en regelgeving betreffende accountancy (Wet ta).
• Het vermogen om de vertaalslag te maken van de juridische context naar een praktisch werkbare oplossingen.
• Sterke communicatieve vaardigheden: goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.


Hoe ziet je werk eruit?

De Office of the General Counsel (OGC) verleent, als onderdeel van PwC Firm Services, bedrijfsjuridische ondersteuning aan de interne Nederlandse PwC organisatie. Binnen OGC zijn er onder andere verschillende bedrijfsjuristen met elk een specialisme werkzaam. Zij geven intern juridisch advies aan de verschillende bestuurlijke en toezichthoudende organen (boards) binnen PwC, aan de Firm Services afdelingen (IT, Facility, HR, Inkoop en Marketing) en aan de Lines of Service (de business). Deze advisering betreft onder andere corporate en commercial affairs, compliance, data protection, privacy, partner aangelegenheden en arbeidszaken. OGC is gevestigd in Amsterdam en bestaat uit een divers team van 21 medewerkers, onder wie 16 juristen. 

Als jurist regulatory adviseer en ondersteun je de General Counsel, de boards, het Compliance Office en - waar nodig - de commerciële praktijk met betrekking tot (internationale) vraagstukken op het gebied van (crossborder) compliance en riskmanagement. In dat verband kun je betrokken zijn bij contacten met toezichthoudende instanties zoals de Autoriteit Financiële Markten. Een belangrijk onderdeel van je takenpakket is het tijdig en proactief in kaart brengen van risico’s met betrekking tot vraagstukken op het gebied compliance en riskmanagement. Daarnaast wordt op beleidsmatig gebied van je verwacht dat je vanuit juridische invalshoek een proactieve bijdrage levert aan het vergroten van awareness en kwaliteitsbeheersing binnen PwC.


Wat bieden we je?

De jurist regulatory is zelfstandig werkzaam binnen een groepsverband van juridisch specialisten, met betrokken PwC bestuurders en professionals vanuit de Lines of Service en/of Firm Services collega’s. Je bent aanspreekpunt op het gebied van compliance en regulatory affairs. 
In deze functie kun je gebruik maken van een breed kennisnetwerk. Bovendien hebben wij uitstekende trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden voor professionele groei.
Bij PwC werken professionals nauw met elkaar samen. Wij halen het beste uit onze klanten en uit onszelf. Je werkt in een stimulerende omgeving waar je mening welkom is, ongeacht je functieniveau of achtergrond. We zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en handelen daar ook naar. We hebben oog voor persoonlijke verschillen en de ontwikkeling van je talent. Onze arbeidsvoorwaarden zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven.


Wie zijn we?

Bij PwC Nederland werken ruim 4.700 professionals nauw met elkaar samen vanuit 12 vestigingen. We bieden jou volop kansen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, waarmee je het maximale uit jezelf en jouw carrière haalt. Ontdek, ga relaties aan, ontwikkel jezelf en maak impact. Dan garanderen wij je een afwisselende baan in een prettige en collegiale sfeer. Wij zijn ons daarbij bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en handelen daar ook naar. Dit doen we met oog voor persoonlijke verschillen en de ontwikkeling van jouw specifieke talenten.

 

Solliciteer nu!

Voor meer informatie kun je terecht bij Michiel Mulder (Hoofd Juridische Zaken: michiel.mulder@nl.pwc.com, 088 792 64 60).

Solliciteer op deze vacature


 

PwC B.V.

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.