(Senior) Legal Counsel Regulatory

Werkgever
Rabobank Nederland
Plaats
Utrecht
Regio
Utrecht, Randstad
Niche
Juridisch
Branche
Financiële dienstverlening, Juridisch
Dienstverband
Tijdelijk, Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
170000CU

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

De Rabobank Groep is een in Nederland gewortelde internationale financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag. Ze zijn actief op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. In Nederland ligt de nadruk op brede financiële dienstverlening, internationaal richten ze zich vooral op de food- en agribusiness.

Het financieel (toezicht)recht ontwikkelt zich razendsnel. De activiteiten van Rabobank worden hierdoor in grote mate beïnvloed. Ben jij een ervaren regulatory jurist/advocaat? Kun jij out of the box denken en adviseer jij pragmatisch met oog voor het commerciële belang? En wil jij jouw regulatory kennis verder uitdiepen in een innovatieve, dynamische en internationale werkomgeving? Dan gaan wij graag met jou in gesprek.

(Senior) Legal Counsel Regulatory
Utrecht, 36 uur

 

De functie
Als (Senior) Legal Counsel Regulatory in het Secondary Markets & Network Support Team (SMNT) werk je zelfstandig en proactief aan projecten waarin wet- en regelgeving wordt geïmplementeerd in de Rabobank Groep.  Het betreft wet-en regelgeving met grote impact op de financiële markten (zoals EMIR, MiFID en de Benchmark Regulation). Daarnaast zul je als (Senior) Legal Counsel  in het SMNT een specialistische rol vervullen op het gebied van OTC derivaten, repo en stock lending overeenkomsten en zul je deze uitonderhandelen. Ook custody en clearing behoren tot je werkterrein.

 

Je bent op de hoogte van nieuwe wet- en regelgeving, analyseert deze en deelt jouw kennis actief in en buiten het team. Ook marktontwikkelingen volg je op de voet. Daarnaast denk je mee over beleidsvraagstukken.  Je zult al met al dus een brede rol binnen het team vervullen.

 

Het team

Het team bestaat momenteel uit acht juristen en drie juridisch assistenten. Het SMNT is een van de drie teams binnen Legal Wholesale, Rural & Retail (Legal WRR). Legal WRR is onderdeel van Legal Rabobank, waarin totaal ongeveer 140 medewerkers werken.

 

Wij vragen

 • Afgeronde WO opleiding Nederlands Recht
 • Minimaal 1 jaar (voor de junior functie), minimaal 3 jaar (voor de medior functie) en minimaal zes jaar (voor de senior functie) relevante werkervaring in de advocatuur, bij een financiële instelling of toezichthouder
 • Kennis van nationaal en internationaal financieel recht (onder andere Wft) is een pre
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal

 

Rabobank hanteert (onder meer) de kerncompetenties Samenwerken en Klantbelang centraal stellen. Deze zijn vanzelfsprekend voor jou. Daarnaast herken je in jezelf de volgende competenties:

 • Resultaten realiseren (‘can do’ mentaliteit)
 • Inspireren en beïnvloeden (overtuigingskracht)
 • Communicatiekracht
 • Initiëren van verbetering (proactief)
 • Organiseren en Monitoren (efficiënt)

 

 • Wij bieden 
  Uitdagende functie in een snel veranderende, dynamische en innovatieve omgeving
 • grote mate van zelfstandigheid in vervullen van je rol waarin je invloed kan uitoefenen en dicht op de business zit
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Collegiale cultuur

 

Het betreft meerdere vacatures, die zijn ingedeeld in functiegroep 8, 9 en 10. Bij de Rabobank, bieden we je een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De uiteindelijke hoogte van je salaris is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring.


Aanvullende informatie
Neem voor informatie over de selectieprocedure contact op met Mohamed Chaaibi, 06-23361465, Recruitment Rabobank.

[Sollicitaties van alle medewerkers binnen Rabobank die door reorganisatie boventallig zijn, worden met voorrang behandeld. Vermeld in je motivatiebrief of er sprake is van boventalligheid en per wanneer.]

[De vacature staat twee weken open. Na de sluitingsdatum zullen eerst eventuele reacties van boventallige Rabobank-collega’s in behandeling genomen worden. Overige sollicitanten worden geïnformeerd over de voortgang van het selectieproces.]

 

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan via de knop “solliciteer nu” onderaan deze pagina. Je motivatiebrief en CV kun je richten aan Mohamed Chaaibi, recruiter. Vermeld altijd het vacaturenummer.

 

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. De Rabobank toetst op basis van de "Regeling Screening Rabobank" alle nieuwe medewerkers op hun betrouwbaarheid om een functie bij de Rabobank te vervullen.

 

Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Word jij de Rabobank?

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Rabobank Nederland

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.