Advocaat

Werkgever
Rabobank Nederland
Plaats
Utrecht
Regio
Utrecht, Randstad
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch, Financiële dienstverlening
Dienstverband
Tijdelijk, Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
170000CS

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

De Rabobank Groep is een in Nederland gewortelde internationale financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag. Ze zijn actief op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. In Nederland ligt de nadruk op brede financiële dienstverlening, internationaal richten ze zich vooral op de food- en agribusiness.

Advocaat bij Rabobank. Je werkt niet alleen voor Rabobank, maar vooral ook met Rabobank. Intensief en direct betrokken bij - dreigende – geschillen. Je onderkent naast juridische ook maatschappelijke ontwikkelingen. Je hebt oog voor zowel de individuele zaak als het belang van Rabobank en haar klanten als geheel.

 

Advocaat

Utrecht, 36 uur.

 

De functie
Als advocaat ben je verantwoordelijk voor zaken waarbij het accent ligt op aansprakelijkheidsrecht, zekerheidsrecht, beslag- en executierecht en insolventierecht. Afhankelijk van je ontwikkeling –zowel vakinhoudelijk als competenties- bouw je al snel een eigen (proces-)praktijk op. De belangen zijn dikwijls fors, zowel in financieel als juridisch opzicht. Je voert niet alleen procedures, maar ziet ook het belang van het voorkomen daarvan. Een goed oog voor de verschillende, vaak ongelijksoortige, belangen die daarbij een rol kunnen spelen is een vereiste. Niet alleen de juridische kant van de zaak, maar ook commerciële en reputationele belangen spelen vaak een rol. Procederen waar nodig, met een oplossingsgerichte instelling, dat is waar jij voor staat. De advocatuur is regelmatig betrokken bij de vorming van jurisprudentie voor de gehele banksector over relevante rechtsvragen of financiële producten.

 


Het team
Een bank komt met veel rechtsgebieden in aanraking. Daarbij zijn procedures niet altijd te vermijden. Binnen Legal heeft Rabobank eigen advocaten die werken onder de naam Witte & Partners. Het team bestaat momenteel uit 10 advocaten momenteel zijn we op zoek naar uitbreiding van het team. De advocaten zijn in dienst van Rabobank. Er wordt uitsluitend voor Rabobank op getreden.

 

Wij vragen 

  • Afgeronde WO opleiding Nederlands Recht;
  • afgeronde advocaat stage;
  • Uitstekende kennis van goederen-, verbintenissen-, insolventierecht en van (bancair) aansprakelijkheidsrecht;
  • Kennis van het procesrecht en proceservaring zijn een pré, net zoals bedrijfskundige en bancaire kennis.
  • Een goed gevoel voor omgevingsfactoren is van belang. Net zoals overtuigingskracht en stressbestendigheid.

 

Naast de twee Rabobank kerncompetenties Samenwerken en Klantbelang centraal stellen herken je in jezelf de volgende competenties:

  • Stijlflexibiliteit
  • Overtuigingskracht
  • Communicatiekracht

 

 

Wij bieden 
Een unieke positie als advocaat. Uiteraard biedt Rabobank je een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De uiteindelijke hoogte van je salaris is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring.

 

Aanvullende informatie
Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met Mohamed Chaaibi, recruiter, 06-23361465.

Deze vacature staat open tot en met 27 maart 2017.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan via de knop “solliciteer nu” onderaan deze pagina. Je motivatiebrief en CV kun je richten aan Mohamed Chaaibi, recruiter.

 

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. De Rabobank toetst op basis van de "Regeling Screening Rabobank" alle nieuwe medewerkers op hun betrouwbaarheid om een functie bij de Rabobank te vervullen.

 

Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Word jij de Rabobank?

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Rabobank Nederland

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.