Juridisch Adviseur (Bestuurlijke aandachtsgebieden) 32/36 uur per week, schaal 11

Werkgever
Servicepunt71
Plaats
Leiden
Regio
Zuid-Holland
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch, Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000
Opleidingsniveau
WO
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Servicepunt71

Servicepunt71 is een shared serviceorganisatie die de bedrijfsvoering verzorgt voor de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude en het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland. Door onze krachten te bundelen dragen we bij aan betere dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen. Wij leveren diensten op de volgende terreinen: ICT, Inkoop, Financiën, HRM, Juridische Zaken en Facilitaire Zaken. Daarnaast verzorgt onze stafeenheid de interne bedrijfsvoering en control. Er werken ongeveer 300 medewerkers bij Servicepunt71.

SERVICE-EENHEID JURIDISCHE ZAKEN IS, VANWEGE DOORGROEI VAN EEN HUIDIGE COLLEGA, OP ZOEK NAAR EENJURIDISCH ADVISEUR (BESTUURSRECHTELIJKE AANDACHTSGEBIEDEN)
32/36 uur per week, schaal 11

Wat zijn de werkzaamheden?

Als juridisch adviseur (III) adviseer je onze partnerorganisaties over complexe(re) bestuursrechtelijke vraagstukken en projecten. De onderwerpen openbare orde en veiligheid (woon- en leefomgeving), Bibob, horeca en evenementen, Wob en Woo zijn jou goed toevertrouwd. Gegevensbescherming en informatieveiligheid maken een belangrijk onderdeel van jouw aandachtsgebieden uit. Het is de bedoeling dat je ook adviseert over nadeelcompensatie. 

Je adviseert met een resultaatgerichte focus. Met een overall view ben je in staat mondelinge en schriftelijke adviezen vorm te geven en partijen hierin mee te nemen. Je hebt oog voor de couleur localevan de verschillende organisaties en weet hiertussen goed en snel te schakelen. Jouw werkzaamheden doe je zelfstandig en tegelijkertijd ook in collegiale samenwerking met andere adviseurs. Je erkent het belang van de binnen SE JZ gezamenlijk gemaakte afspraken en handelt daarnaar.  

Wat neem je mee?

Om deze functie met plezier en succesvol te kunnen uitvoeren, neem je de volgende vaardigheden, kennis en competenties mee:

 • Je hebt een proactieve en klantgerichte instelling. Je bent enthousiast, accuraat, flexibel, stressbestendig, collegiaal en je weet van aan- en doorpakken. Je ‘staat daarbij stevig in jouw schoenen’. Ook ben je omgevingsbewust, resultaatgericht en analytisch sterk ontwikkeld.
 • Op de uiteenlopende gebieden, waarover SE JZ adviseert, beschik je over sterke  inhoudelijke juridische kennis. Je beschikt over een afgeronde academische opleiding met een voor de functie relevante afstudeerrichting. Je hebt aantoonbaar ten minste vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie en omgeving opgedaan.
 • Jouw mondelinge en schriftelijke vaardigheden zijn uitstekend. Je bent sterk in het kort, bondig en begrijpelijk adviseren en formuleren.


Meer over service-eenheid Juridische Zaken:

Service-eenheid Juridische Zaken (SE JZ) geeft advies op juridisch bestuurlijk terrein aan de deelnemende gemeenten en aan Servicepunt71. Je kunt hierbij denken aan onder andere de Awb, de Wabo, Wet Bibob, APV, Sociaal Domein. Ook privaatrechtelijke onderwerpen, zoals het toetsen van overeenkomsten en behandelen van aansprakelijkstellingen, het adviseren in complexe(re) aanbestedingstrajecten behoren tot het takenpakket van SE JZ. Daarnaast biedt de service-eenheid inhoudelijke en administratieve ondersteuning aan de regionale bezwarencommissies van de regiogemeenten.


Wat bieden wij?

 • Een functie in schaal 11 (max. € 4.740,- bij een 36-urige werkweek).
 • Een uitdagende en afwisselende functie in een team van enthousiaste en slagvaardige collega's.
 • Een klantgerichte en op resultaat gerichte, informele werksfeer.
 • Je zit bij ons aan het stuur van je eigen ontwikkeling. Hou je van workshops en korte cursussen? Dan kan je kiezen uit een breed aanbod van onze “Academie71”.
 • Een professionele werkomgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • De rechtspositie van de sector gemeenten, zoals vastgelegd in de Cao voor gemeenteambtenaren, de CAR/UWO.
 • Je krijgt naast je salaris ook nog een vrij besteedbaar budget bij ons, een Individueel Keuze Budget (IKB). Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen.


Enthousiast geworden over deze functie?

 • We zien je sollicitatie graag tegemoet uiterlijk op 06-08-2017. Solliciteren kan tot en met de genoemde einddatum in de rechter kolom. Let op: sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als ze binnen komen via het online sollicitatieformulier
 • Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met de genoemde contactpersoon in de rechter kolom.
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de Servicedesk HRM, via telefoonnummer (071) 516 74 00 of per mail.


Extra informatie

 • Wij hanteren de volgende sollicitatiecode.   
 • De gesprekken staan gepland op dinsdag 15 augustus in de middag vanaf 14.00 uur en donderdag 17 augustus in de ochtend vanaf 10.00 uur.
 • Na de sluitingstermijn verdwijnt de vacaturetekst van de website. Wil je de tekst bewaren, dan adviseren wij om deze tijdig op te slaan.

Solliciteer op deze vacature


 

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.