Functionaris Gegevensbescherming

Werkgever
St.Trajectum
Plaats
Zwolle
Regio
Overijssel
Niche
Juridisch
Branche
Gezondheidszorg/Welzijn
Dienstverband
Tijdelijk
Opleidingsniveau
WO
Aanstelling
Parttime

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVG). Een gedeelte van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland. Trajectum biedt iedere cliënt een op maat gesneden behandelings- en/of begeleidings – en/of activiteitenplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon – en werkvoorzieningen. Trajectum heeft ongeveer 1600 medewerkers.

Trajectum biedt iedere cliënt een op maat gesneden behandelings- en/of begeleidings – en/of activiteitenplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon – en werkvoorzieningen.

Trajectum heeft ongeveer 1600 medewerkers.

 

Wil jij de privacybescherming binnen Trajectum professioneel organiseren? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zoeken namelijk een:

Functionaris Gegevensbescherming

(Tijdelijke functie)
(32 uur per week)

Functieomschrijving

Als Functionaris Gegevensbescherming (FG) ben je onze interne en onafhankelijke toezichthouder voor de toepassing en naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) en de toekomstige Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Je coördineert het proces van gegevensbescherming. Je scherpt het beleid hierin aan en doet aanbevelingen over de implementatie van privacywetgeving binnen Trajectum.

Je werkt nauw samen met de afdeling ICT. De functie is voorlopig onderdeel van de Bestuursdienst, maar je werkt zelfstandig én rapporteert direct aan de Raad van Bestuur.

 

Jouw voornaamste taken en werkzaamheden als Functionaris Gegevensbescherming:

  • je houdt toezicht op de naleving van wet- en regelgeving en intern beleid op het gebied van de verwerking van persoonsgegevens;

  • je adviseert de Raad van Bestuur en management over informatiebeveiliging en je adviseert / informeert medewerkers en cliënten over persoonsgegevensverwerking en privacybescherming;

  • je draagt bij aan het op peil brengen en houden van kennis en het vergroten van bewustzijn van medewerkers rondom gegevensbescherming in de organisatie;

  • de organisatie ondersteun je bij het (verder) formaliseren van en realiseren van een passend niveau van gegevensbescherming en het gebruik van passende technologie en methoden (audits, privacy impact assessment (PIA), bewerkersovereenkomsten etc.);

  • je bent verantwoordelijk voor het documenteren, melden en meedelen van eventuele inbreuken op de beveiliging van persoonsgegevens;

  • je treedt op als aanspreekpunt voor de Autoriteit Persoonsgegevens;

  • je houdt een register bij van alle persoonsgegevensverwerkingen.

Functie-eisen

  • je hebt WO werk- en denkniveau. Een juridische opleiding is een pré;

  • je hebt gedegen en aantoonbare kennis op het gebied van privacybescherming. Affiniteit met informatietechnologie is een pré. Dat geldt ook voor opgedane ervaring bij een grotere en complexere (zorg)organisatie;

  • een CIPP certificering is een pré;

  • kennis en ervaring op het gebied van risicoanalyse methoden en Privacy Impact Assessment;

  • je denkt strategisch en bent procesmatig sterk;

  • je kunt omgaan met de verschillende belangen in de organisatie en hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;

  • je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;

  • je beschikt over adequate adviesvaardigheden;

  • je bent zorgvuldig, alert, integer en resultaatgericht;

  • je neemt initiatief en je bent gericht op samenwerken.

Wij bieden

  • een prettige werksfeer binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is en waaraan jij een belangrijke bijdrage kunt leveren;
  • een dynamische functie binnen een specialistische organisatie met een uitdagende doelgroep, met als standplaats Zwolle;

  • salariëring conform CAO- gehandicaptenzorg;

  • daarnaast kun je deelnemen aan een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Aanstelling in deze functie is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

 

Nadere inlichtingen over de functie kun je verkrijgen bij Annique Adema, te bereiken op telefoonnummer 06-20538289.

 

Onderdeel van de procedure is de aanvraag van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

 

Solliciteren kan uitsluitend online via de button 'solliciteren' op onze website www.trajectum.info vóór donderdag 14 december 2017.

 

Graag zien wij in jouw brief een beschrijving in hoeverre jij voldoet aan de gestelde vereisten en waar jij verwacht nog kennis en ervaring op te moeten doen.

 

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet, waarbij interne kandidaten voorrang hebben in de procedure.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Salaris

Salariëring conform CAO- gehandicaptenzorg

Contactgegevens

Nadere inlichtingen over de functie kun je verkrijgen bij Annique Adema, te bereiken op telefoonnummer 06-20538289.


 

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.