Beleidsmedewerker Onderwijs en Regelgeving

Werkgever
T&P Legal
Plaats
Heerlen
Regio
Limburg
Niche
Juridisch
Branche
Juridisch, Onderwijs/Wetenschap
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

T&P legal is een niche bemiddelaar voor ervaren juristen en advocaten. Wij bemiddelen op basis van Executive search, Werving & Selectie en Interim basis.


Onze opdrachtgever de Open Universiteit heeft ons gevraagd hen te ondersteunen bij een interessante positie voor een gedreven

 

                                          BELEIDSMEDEWERKER ONDERWIJS EN REGELGEVING

 

Profiel

Wij zijn op zoek naar een ervaren Beleidsmedewerker, verantwoordelijk voor het initiëren, vormgeven en uitvoeren van complexe beleidsvormingstrajecten op het gebied van onderwijs, (overheids-)financiering en wet- en regelgeving. Je behandelt beleidsvraagstukken met een breed karakter, onder meer op het gebied van Publiek-Private Samenwerking (PPS), bekostiging, gevolgen van wijzigingen in wet- en regelgeving voor bedrijfsprocessen en bedrijfsvoering).

 

Wat houden de werkzaamheden in?

Binnen de Bestuursdienst, één van de centrale afdelingen van de OU, omvatten je primaire taken en verantwoordelijkheden:

 • het adviseren van het College van bestuur, het Universitair Managementteam en de faculteiten;
 • het zorgdragen voor afstemming binnen de Bestuursdienst, met de faculteiten en met de Gemeenschappelijke serviceorganisatie;
 • je participeert in instellingsbrede projecten;
 • je toetst of beleid voldoet aan de juridische regelgeving en je doet voorstellen voor aanpassing;
 • tevens signaleer en analyseer je relevante ontwikkelingen met betrekking tot de wet- en regelgeving.

 

Bij beleidsontwikkeling en advisering hou je rekening met interne en externe ontwikkelingen en weeg je verschillende belangen en aspecten tegen elkaar af. Complexe en gevoelige zaken stem je met je leidinggevende af.

 

Welke kennis, ervaring en persoonskenmerken heb je nodig?

 • Je bent in het bezit van een universitaire opleiding Nederlands Recht;

 • Je hebt aantoonbare kennis van de wet- en regelgeving in het hoger onderwijs, daarbij in het bijzonder inzake Publiek-Private Samenwerking;

 • Je beschikt over ruime ervaring met het ontwikkelen, implementeren en evalueren van strategisch beleid, het leiden van projecten en ben je vertrouwd met complexe besluitvormingsprocessen;

 • Idealiter ben je werkzaam (geweest) in een vergelijkbare functie;

 • Je bezit goede analytische kwaliteiten en kunt denken in scenario’s;

 • Je bent in staat om binnen diverse bestuurlijke gremia en (projectmatige) samenwerkingsverbanden draagvlak te creëren.

 • Prima mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden aangevuld met uitstekende sociale vaardigheden.

   

Je bent een evenwichtig persoon met initiatief en resultaatgericht, die graag samenwerkt met collega’s in multidisciplinaire teams.

 

Het aanbod

 • Een markconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring tot maximaal € 5.405,00 bruto per maand bij een volledig dienstverband;
 • Een werkweek van 32 uur is bespreekbaar;
 • Prima secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van o.a. opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapverlof.


Over de Open Universiteit

De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten.

Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers. De OU heeft vijftien vestigingen in Nederland, en zes in België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt.
De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

 

Bestuursdienst

Binnen de OU worden veel ondersteunende taken door twee centrale afdelingen uitgevoerd. De Bestuursdienst, één van deze centrale afdelingen, draagt zorg voor (de voorbereiding van) de beleids- en strategieontwikkeling op de terreinen onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering en de ondersteuning van de bestuurlijke overlegorganen. Daarnaast verzorgt de Bestuursdienst het kwaliteits- en informatiemanagement en de concerncontrol. Binnen de bestuursdienst komt de positie van beleidsmedewerker vacant.

 

Interessante functie?

Stuur je CV met een bondige motivatie naar: w.gentenaar@tplegal.nl

Voor meer informatie kun je hem uiteraard ook even bellen: 06 – 12 97 68 93

 

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

T&P Legal

Resized Image

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.