Vastgoedjurist

Werkgever
de Alliantie
Plaats
Hilversum
Regio
Noord-Holland, Utrecht
Niche
Juridisch
Branche
Dienstverlening algemeen, Juridisch
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Vastgoedjurist (32-36 uur)

Over de functie en de afdeling
Ben jij de juridische spin in het web die flexibel kan meedenken? Vind jij het interessant om een rol te vervullen in het hele proces van vastgoedontwikkeling? Houd je van afwisseling? Vind je het leuk om te werken voor een corporatie die veel nieuwbouwprojecten ontwikkelt? Spreekt jou het maatschappelijk belang van de Alliantie aan? 

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat doet de afdeling Juridische Zaken?
De afdeling Juridische Zaken bestaat uit vier bedrijfsjuristen die voor alle organisatieonderdelen van de Alliantie werken. De afdeling valt direct onder de bestuurssecretaris.
Als jurist adviseer je directie, management en medewerkers van zowel de Stichting als onze verbindingen over complexe (juridische) vraagstukken. Bij voorkeur denk je mee aan ‘de voorkant’ van een vraagstuk zodat juridische problemen worden voorkomen. 
Iedere bedrijfsjurist heeft een aantal specifieke accounts en expertise. De afdeling adviseert onder andere op de volgende terreinen: huurrechtzaken, Governance, Privacy, privaatrechtelijk bouwrecht, bestuursrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht en toezicht. 


Wat doe jij precies?

 • Je belangrijkste account (ca 3 dagen) is de Alliantie Ontwikkeling BV. Deze BV verzorgt de ontwikkeling en realisatie van de nieuwbouw- en renovatieprojecten voor stichting de Alliantie.
 • Als vastgoedjurist ben je betrokken bij het hele proces van vastgoedontwikkeling, vanaf aankoop grond tot en met oplevering van woningen. Zo denk je mee in samenwerkingsovereenkomsten met gemeenten, aannemingsovereenkomsten, maar ook behandel je oplevergeschillen en aansprakelijkheidsstellingen. Daarnaast word je betrokken bij Governancevraagstukken van de BV.
 • Voor ca 1,5 dag werk je voor een of meerdere bedrijfsonderdelen van Stichting de Alliantie. Bijvoorbeeld voor de afdeling inkoop maar eventueel ook voor een regiobedrijf waarbij je betrokken kunt worden bij huurrechtzaken of bij het opstellen en beoordelen van overeenkomsten.
 • Je houdt de voor je vakgebied belangrijkste ontwikkelingen bij en hebt regelmatig overleg met je collega bedrijfsjuristen.


Over de functie zegt collega bedrijfsjurist Karlijn: “ik ben betrokken bij veel verschillende juridische vraagstukken, ik ontmoet daardoor veel verschillende collega’s en stakeholders en heb veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Dat maakt elke werkdag anders!” 

Wat neem je mee als succesvolle vastgoedjurist?

 • een afgeronde WO-opleiding Nederlands recht
 • ruime kennis van en ervaring met privaatrechtelijk bouwrecht en bent goed thuis in het algemeen verbintenissenrecht en het goederenrecht, waaronder in ieder geval het aansprakelijkheidsrecht;
 • Je hebt ten minste affiniteit met enkele andere vastgoed gerelateerde rechtsgebieden, zoals: huurrecht, koop van onroerende zaken, VVE-recht.
 • kennis van de Woningwet en het aanbestedingsrecht is een pré;
 • oplossingsgerichte en flexibele instelling
 • gedreven, zelfstandig en proactief
 • verantwoordelijk en betrokken
 • sterk ontwikkelde communicatieve- en adviesvaardigheden


Wat krijg je ervoor terug?
Naast een veelzijdige en afwisselende functie binnen een ambitieuze organisatie en een enthousiast team van professionals, bieden wij jou graag:

 • een jaarcontract met aansluitend vast dienstverband bij voldoende functioneren;
 • een goed salaris, waarbij de functie is ingedeeld in CATS-schaal K conform de CAO Woondiensten;
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden; b.v. een laptop en telefoon van de zaak;
 • een nieuw betrokken modern kantoorpand op steenworp afstand van station Hilversum C.S.;
 • veel ruimte voor initiatief, opleiding en persoonlijke ontwikkeling;
 • een informele sfeer in een dynamische organisatie;
 • mogelijkheden tot flexibel werken, waardoor een goede balans tussen werk en privé mogelijk is.Ben jij de vastgoedjurist die het verschil maakt?

Laat van je horen en overtuig ons! Solliciteren kan tot 20 oktober via de 'Solliciteer' button.

Contactpersoon voor deze vacature is Lieke Franssen, bestuurssecretaris (06 41012607)

De procedure
Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Noord-Holland, Hilversum, Jurist, Vastgoedontwikkeling, Juridisch Specialist, Bedrijfsjurist.

Contactgegevens

Lieke Franssen

Solliciteer op deze vacature


 

de Alliantie

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.