Claimbehandelaar Transport

Werkgever
Samskip
Plaats
Rotterdam
Regio
Zuid-Holland
Niche
Juridisch
Branche
Transport/Logistiek
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO, HBO
Ervaring
1-3 jaar, < 1 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Ben jij juridisch opgeleid en ben je op zoek naar een afwisselende uitdaging bij een internationaal bedrijf? Ga de uitdaging aan bij een toonaangevend transportbedrijf, krijg te maken met diverse claims en verzekeringen, en solliciteer bij Samskip!

Van klant tot onderaannemer

Als Claimbehandelaar Transport vorm jij op internationaal niveau een vertrouwde brug tussen klant en onderaannemer. Of de claims nu gaan over schade aan (tank)containers of over de lading van klanten en schepen; jij handelt de claim op professionele wijze af. Je verzorgt de administratie van deze claims nauwkeurig en zorgt voor duidelijke rapportages, statistieken en adviezen aan operationele afdelingen over toekomstige schadeclaims.

Enkele belangrijke taken zijn:

 • Correspondenties voeren met collega’s, klanten, schadebedrijven en experts op het gebied van verzekeringen en schades.
 • Het behandelen, verwerken, administreren en afhandelen van claims over ladingschade, en het uitvoeren van vervolgacties die hieruit voortvloeien.
 • Schaderapporten registreren en aansprakelijkstellingen en documentatie versturen naar derde partijen voor volledige claims.
 • Ondersteuning bieden bij het verbeteren van de claim- en verliespreventie en de documentatie van claimgerelateerde procedures.
 • Ladingverzekering voor klanten ter plaatse regelen en de bijbehorende administratie afhandelen.


Ben jij de rots in de schadebranding?

Je vormt de rots in de branding voor klanten die met schade te maken krijgen; uitstekende communicatievaardigheden en een gedisciplineerde mentaliteit zijn dus een must. Omdat je op internationaal niveau te werk gaat, is goede taalvaardigheid in het Engels en het Nederlands belangrijk, met Duits als pre. Je organisatorische vaardigheden en proactieve persoonlijkheid helpen jou bij accurate uitvoering van je werk.

Daarnaast:

 • heb je een relevante wo- of hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur hbo MER of wo Bedrijfskunde, Economie of Rechten;
 • heb je ervaring met het voeren van een accurate administratie;
 • kun je goed overweg met MS Excel en Claims Management Programma’s, waarmee je schadestatistieken analyseert en rapporteert;
 • beschik je over juridische kennis op het gebied van transportwetgeving en ken je de ontwikkelingen op het gebied van wettelijke transportregelingen.


Dit is ons aanbod
Bij Samskip ga je aan de slag binnen een ambitieuze, dynamische en professionele werkomgeving, waarin jij het verschil kunt maken. Blink uit in wat je doet en biedt klanten en leveranciers met schadeclaims de helpende hand. “We don’t just move containers, we move careers forward too.”

Daarnaast biedt Samskip je:

 • Een marktconform salaris, inclusief vakantiegeld en een dertiende maand
 • 28 vakantiedagen
 • Een pensioenvoorziening
 • Een tegemoetkoming in woon-werkverkeer.


Geïnteresseerd?
Ben jij de sociaal vaardige jurist die in staat is om schadeclaims professioneel af te handelen en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Klik dan op de ‘Solliciteer’ button en solliciteer direct online bij Samskip!

Over Samskip
Samskip is een transportbedrijf dat wereldwijd transport en transportgerelateerde services biedt over land, zee, spoor en via de lucht. Wij richten ons in het bijzonder op kostenefficiënt, duurzaam en milieuvriendelijk vervoer. Met een omzet van meer dan 625 miljoen euro is Samskip één van de grootste transportbedrijven binnen Europa, met kantoren in 24 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië en ongeveer 1520 werknemers in totaal.

Contactgegevens

Elaine Pelisson

Solliciteer op deze vacature


 

Samskip

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.