Jurist / Secretaris Raad van Bestuur

Werkgever
St. Anna Zorggroep
Plaats
Geldrop
Regio
Noord-Brabant
Niche
Juridisch
Branche
Gezondheidszorg/Welzijn
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
5-10 jaar, > 10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Onze organisatie

De St. Anna Zorggroep biedt via het St. Anna Ziekenhuis uitstekende reguliere ziekenhuiszorg en heeft daarnaast een tak verpleeghuiszorg en een medisch sportgezondheidscentrum. De St. Anna Zorggroep is voornemens te fuseren met het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Het Catharina Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis dat hoogcomplexe zorg levert en medisch specialisten opleidt. Met de fusieplannen beogen de ziekenhuizen dat basiszorg en topklinische zorg in het verzorgingsgebied toegankelijk en betaalbaar blijft. De ziekenhuizen zijn ervan overtuigd dat ze elkaar goed aanvullen.

Voor de St. Anna Zorggroep zijn we op zoek naar een:

Jurist/Secretaris Raad van Bestuur

Wegens het vertrek van de huidige secretaris, hebben wij op korte termijn behoefte aan een ervaren collega die de Raad van Bestuur ondersteunt en adviseert bij de voorbereiding en uitvoering van de overleg- en besluitvormingsprocessen. Je stuurt het proces en bewaakt de voortgang en realisatie van besluiten.

De secretaris is de rechterhand van de Raad van Bestuur en levert een belangrijke bijdrage in zijn visie- en beleidsontwikkeling. Daarnaast ondersteun je het bestuur bij vraagstukken op het terrein van aansprakelijkheid, contractrecht en gezondheidsrecht. Als sparringpartner van de Raad van Bestuur adviseer je gevraagd en ongevraagd bij bestuurlijke kwesties en ben je ook voor de organisatie de juridische vraagbaak.

Op basis van de principes in ‘good governance’ ondersteunt de secretaris de Raad van Bestuur in het overleg met de Raad van Toezicht en de Cliëntenraad. Je bent lid van het Managementteam en geeft functioneel leiding aan de werkzaamheden van het secretariaat.

Gezien het fusieproces met het Catharina ziekenhuis is het belangrijk dat de secretaris naast de ondersteuning van het bestuur, ook een coördinerende en adviserende rol speelt in het integratieproces.

Het profiel
We zoeken een gedreven en ambitieuze secretaris die de Raad van Bestuur ontzorgt, adviseert en zaken voor hen regelt. Je bent een stevige gesprekspartner, neemt initiatieven en houdt de lijn vast. In de uitvoering van het werk ben je kritisch en geef je inzicht in de verschillende perspectieven. Onze ideale kandidaat voldoet aan het volgende profiel:

Academische opleiding, juridisch

  • Aantoonbare ervaring met governance en bestuurlijke processen in complexe organisaties
  • Inzicht en kennis van het primaire proces, de (zeggenschaps)verhoudingen en samenwerkingsverbanden van het ziekenhuis
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
  • Georganiseerd, consciëntieus en procesmatig
  • Toegankelijk en betrokken. Weet snel te schakelen tussen verschillende niveaus en is resultaatgericht


Beloning

Het betreft een fulltime functie in een zeer dynamische omgeving en in een open organisatie cultuur.

De functie is voor 36 uur per week, in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.

De nieuwe secretaris zal in het bijzonder worden uitgedaagd door de complexiteit van het integratieproces. Ook in de gefuseerde organisatie wordt de secretaris nieuw ontwikkelperspectief geboden op het juridische vlak.

Informatie
Voor meer informatie omtrent deze functie kun je contact opnemen met Iris van Rooij, recruiter AnnaWerkt, telefoon 040-286 4743.

Spreekt deze vacature je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. In je motivatiebrief zien wij graag jouw ervaring terug en waarom je voor onze organisatie wil werken.

Je sollicitatie ontvangen we graag via de 'Solliciteer' button. Je motivatiebrief mag je richten aan Dhr. J. Hoffmans, Manager PO&O.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Eindhoven, Juridisch adviseur, Beleidsadviseur.

Contactgegevens

Iris van Rooij

Solliciteer op deze vacature


 

St. Anna Zorggroep

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.