Juridisch assistent externe rechtshulp en intake nieuwe meldingen

Werkgever
VvAA
Plaats
Utrecht
Regio
Utrecht
Niche
Juridisch
Branche
Financiële dienstverlening
Dienstverband
Tijdelijk
Opleidingsniveau
HBO
Ervaring
1-3 jaar
Aanstelling
Fulltime, Parttime

Solliciteer op deze vacature

VvAA is een ledenorganisatie en dienstverlener die opereert in het hart van de gezondheidszorg in dienst van meer dan 114.000 professionals in de Nederlandse gezondheidszorg: medici, paramedici, studenten en zorginstellingen. VvAA biedt hen verzekeringen financiële diensten, juridisch advies, belastingadvies en accountancy, praktijkfinanciering, vestigingsbegeleiding, opleidingen, reizen via een eigen reisbureau QualityTime, mobiele telefoons & abonnementen en 'Arts en Auto', het maandelijkse magazine. VvAA is gevestigd in Utrecht en heeft regiokantoren door het hele land. VvAA biedt haar medewerkers de ruimte om te laten zien wat ze waard zijn. We zijn voortdurend op zoek naar mensen met hart voor de zaak die verder willen groeien en zich in willen zetten voor onze leden.

Het team Intake & Dekking/Externe Rechtshulp (BID/BEX) zorgt voor de intake van nieuwe rechtsbijstandsverzoeken en het inschakelen van externe advocaten of juristen als onze eigen juristen / advocaten de zaak niet kunnen of mogen behandelen. Het team draagt zorg voor een juiste indeling van de vraag om hulp naar behandelend jurist/advocaat, controleert de dekking op de afgesloten verzekeringspolis of adviseert over behandelen van een vraag om bijstand tegen vergoeding. Voor dossiers die we uitbesteden, onderhandel je met advocaten en je volgt de uitvoering conform de overeengekomen aanpak en budget. Je werkt in een team van 10 directe collega’s.

Functieomschrijving

In eerste instantie ligt de focus op werkzaamheden in de tweede lijn: je volgt de dossiers die bij externe partijen liggen alert en kritisch. Je vraagt prognoses op, gebruikmakend van de bestaande standaardcorrespondentie en doet ook voorstellen voor het verbeteren hiervan. Je werkt de voorzieningen bij en betaalt de facturen van externe partijen. Je draagt zorg voor de verdere correcte afhandeling van de administratie. Verder heb je regelmatig contact met advocaten over het uitbesteden van nieuwe dossiers. Het gaat dan om het onderhandelen over tarieven, maar ook het opvragen en beoordelen van de hierboven genoemde prognose van de behandelkosten en procesadviezen. Daarnaast zul je een deel van je tijd gaan besteden in je rol bij  BID waarbij je dagelijks bezig bent met de intake en het beoordelen van nieuwe verzoeken om juridische bijstand. In deze rol heb je veel contact met collega’s, klanten en derden om onder andere te zorgen dat een dossier van een melding compleet is. Een wezenlijk onderdeel van beide rollen is het proces op een klantvriendelijke en efficiënte manier te laten verlopen.

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding, waarbij een juridische opleiding een pré is.
Verder ben je:
• je bent een echte teamspeler, zowel in het eigen team als afdelings- en bedrijfsbreed.
• Communicatief vaardig en in staat aan de telefoon zowel een luisterend oor te zijn als een passende oplossing te bieden.
• Een echte aanpakker en niet bang om je mouwen op te stropen als de situatie daar om vraagt.
• Als het nodig is vasthoudend en een doorzetter, en laat je je niet zomaar met een kluitje in het riet sturen.
• Analytisch sterk  en zie je de vraag achter de vraag.
• Snel en efficiënt en zoek je naar een passende aanpak voor een vraag om bijstand. Daarbij kom je snel tot de kern en beleg je de vraag bij het juiste team juristen.
• Een gesprekspartner op niveau voor zowel advocaten als VvAA-verzekerden.
• Sterk in het onderhandelen en opvolgen van afspraken met advocaten.
• Begripvol en inlevend in de situaties van onze leden. Tegelijkertijd ben je ook kritisch en vasthoudend in de relatie met advocaten en VvAA-verzekerden.
• Tot slot vind je het leuk om je zowel in teamverband als individueel te ontwikkelen en houd je wel van een uitdaging op zijn tijd.

Wij bieden

VvAA biedt je een afwisselende functie in een hecht team en een omgeving die zich kenmerkt door kwaliteit en eigen verantwoordelijkheid. Jouw uitdaging: balans vinden tussen kostenefficiëntie waarborgen bij de externe advocaat en ledentevredenheid over de behandeling van de vraag om juridische bijstand. Je verdient een goed salaris, dat afhankelijk is van opleiding en ervaring. Het is een functie voor minimaal 32 uur.

Voor meer informatie kun je bellen naar Hilde Muller - van Tongeren, adviseur op 030 247 4759.

Contactgegevens

Hilde Muller - van Tongeren

Solliciteer op deze vacature


 

VvAA

Resized Image

-
/

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.