10 leuke functies die verstopt zitten in iOS 7

09/10 Van de redactie

iOS 7, het drastisch vernieuwde mobiele besturingssysteem van Apple, is meer dan een handjevol nieuwe icoontjes. Dat bewijzen deze tien nieuwe features.

1. Fraaie achtergrond-designs 
Neem geen eigen foto’s als achtergrond voor je toegangsscherm of beginscherm, maar kies één van de standaardachtergronden uit de instellingen. Je vindt er zowel minimalistische als meer kaleidoscopische ontwerpjes. 

2. Bedieningspaneel 
Door op eender welk scherm van onder naar boven te swipen, open je het vernieuwde bedieningspaneel. Daar krijg je onmiddellijke toegang tot de rekenmachine, de timer en de camera en kun je functies als Bluetooth en Wifi meteen activeren of uitschakelen. 

3. Zaklamp 
Onderaan links in dit bedieningspaneel zit ook een zaklamp ingebouwd. Het is voortaan dus niet meer nodig een externe app te installeren om je weg te vinden in het donker. 

4. Waterpas 
Als je de kompas-app opent, kun je ook een waterpas tevoorschijn halen door eenvoudigweg één keer naar rechts te swipen. 

5. Automatische app-updates 
Applicaties updaten hoef je niet meer manueel te doen. Maar wil je dat het automatisch gebeurt, dan moet je deze functie wel eerst activeren. Dat doe je in het venster iTunes & App Store, dat zich onder Instellingen bevindt. 

6. Ongewenste nummers blokkeren 
Dankzij iOS 7 hoef je nooit nog ongewenste oproepen van je telecomoperator of sms’jes van je ex-lief te ontvangen. Klik in de lijst met recente oproepen op het ‘i’-symbooltje naast de contactpersoon die je wil blokkeren, en druk vervolgens onderaan op ‘blokkeer deze beller’. Sms-berichten blokkeren kan ook, door bovenaan in een berichtje op ‘Contact’ te drukken, op het ‘i’-symbool te klikken en vervolgens weer voor ‘blokkeer deze beller’ te kiezen. 

7. De uitspraak van Siri 
Siri is slecht in het uitspreken van lange namen. Voortaan kan je de digitale spraakassistent van Apple hier dan ook op wijzen. Siri schotelt je dan andere uitspraakwijzen voor. Kies de juiste uitspraak, en Siri zal deze onthouden. Via de instellingen kan je Siri vanaf nu ook een ander geslacht geven. 

8. Een uitgebreidere weerberichten-app 
De app voor weerberichten heeft een update ondergaan, en geeft nu meer gedetailleerde meteorologische informatie, bijvoorbeeld over de vochtigheid en de gevoelstemperatuur. 

9. Nieuwe privacy-instellingen 
Standaard staan alle privacy-functies die verband houden met jouw locatie ingeschakeld in iOS 7. Maar door deze uit te schakelen, kan je bijvoorbeeld beletten dat je telefoon op ieder moment weet waar je bent, en dat je locatie-gebaseerde iAds voorgeschoteld krijgt. 

10. iTunes Radio 
De muziek-applicatie bevat voortaan ook ondersteuning van iTunes Radio, Apple’s eigen internetradiostation. Helaas is deze functie voorlopig nog niet beschikbaar voor Nederlandse gebruikers.

 

Noot: sommige van deze features werken alleen op iPhone, en dus niet op iPad. Zo staan de apps Weer en Kompas niet standaard voorgeïnstalleerd op Apple's tablet, en ook de zaklamp ontbreekt in het bedieingspaneel.

 

Bron| Datanews

Terug naar overzicht

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jbb.nl.